Monday, July 11, 2011

Pulut Durian Ke Puluk Duye ?

Assalamualaikum dan Salam Ceria ...



Senyum sokmo. Ada masalah pun jangan duk buat masam muka. Senyum lah sikit. Baru kacak bergaya. Haaa.. Kan menawan macam tu. Senyuman kan sedekah :)


Ni entry pasal makan lagi. Tak habis-habis duk bicara pasal makan. Dasyat Pelangi menjelang bulan Julai ni. Tak lama dah nak masuk bulan Ramadhan kan. Tak sabar nak pergi bazar ramadhan tau. Sebab tahun lepas, tak sempat mana nak usha ayam golek. Berpuasa kat kolej biasalah. Hidup perantauan katakan. Walau Bangi dengan Kelate je pun. Heeee ..


Malam ni satu family duk ber-dinnerkan pulut durian. Walau aromanya menusuk kalbu dan hidung. Sikit pun Pelangi tak terliur. Memang tak makan durian. So, berkaitan dengan durian, no way lah.


Mama masak nasi untuk Pelangi. Pelangi ber-dinnerkan nasi dengan sup tulang. Sedap tau. Campur plak dengan kicap. Awesome !


Sekarang dah masuk musim durian kembali ke eak. Dalam family, Pelangi sorang je tak makan buah tu.. Nak hidangkan untuk pulut durian, kena ada santan sebagai kuah, gula, gula melaka (ore kelate panggil nise), pulut dan semestinya kena ada durian..


Dicekau dari abang google. [Terliur tak ....?]


Tetibe lak malam ni duk buat air laici. Fuh! Sedap yang amat. Sejuk tekak. Auwwwww.. Hilang dahaga..

Dicekau dari abang google..

Gambar semua dicekau dari abang google.. Tak sempat nak capture capture bagai. Nanti tak pasal kena bahan dengan abah. Memang daku sentiasa kena bahan. Tu ke disebabkan Pelangi hanya sorang perempuan dalam adik beradik. Ades ! Nak adik perempuan dari dulu. Tapi tak dapat. Mama tak kasi. Heeee...


xoxo
kiss and big hug

25 comments:

LuN@_aiDi said...

codappnyerr pulut duriann^___^ teringinnyer! kt M'sia musim durian ea? kt Nz musim buah kiwi..huhuhu

myezatul aQma said...

saya antu durian.hihihi(^__^)
tp skarang kurang sikit sebab kalau makan banyak nati panas badan dan tak boleh tidur!

ashraf said...

baru td makan..
pkul 7.15..sebelum azan magrib..

pulut duye la..hahaha

http://jalanyangberliku.blogspot.com

iPai said...

alamak.. tak makan durian r ..

tomato said...

oke fine merajok sebab pelangi tak ajak ! T_T

Nur Sulastri said...

durian sedapppp ! sue makan malam tadi sampai demam dah ni. huhu. bdw, love your header ! :D

Narsis Corner Admin said...

waaa... buah ni favo i sgt!!!
lagi la kalau wat tempoyak..
hhuhuhuhu

najihah sahami said...

pulut durian?erk..xmakan sebab ade santan..hehe....selamat la pulut pelangi..kalau tak, mish suh pos..:P

Maii Yusre said...

sedapppp! sekarang tgh musin duye eh?

reyna said...

sedap nyerr i like2

CikFF said...

da lama ff tak makan durian.. ni lau ade kat kg time ni kan best.. sob2!! T_T

Bluewendy said...

sedap nye pulut durian..ffuuhh!! besshh!

OhLepak said...

pergh..kuningnye durian tu..mkn plk dgn pulut..mmg mnusuk kalbu la..ahaha

Fathiah Hamim said...

sodap nampak. hehehe

Miz Novexx said...

tak suka durian tapi abang botak suka ( ececeh... )

alif haris said...

hehe try mintak lg kt mama nak adik girl sorag ^^ haha :D

Salwa said...

musim durian dah ye. kena beli durian nih.nyum~nyum.

herumi said...

Salam. agak2 dekat2 nak puasa nnt ada lagi tak durian? sebab nak balik kg cari durian, nak sambut ramadhan dengan pulut durian best gak.

Imaginasi orang yang buat gambar ni mcm mana la ek?

KeTaM_BaTu said...

erk.. sy tak makan durian. tapi sy makan gulai tempoyak. hehehe...

jom baca sini...
mencegah itu lebih baik
7 etika seorang blogger

Syuxer said...

oloh la..kawe lamo x make pulut duye neh..T_T..wat kawe terliur jah..mehla make sekali..sedap tuh..;p..

x amerikka la x make duye..;p

dak eina said...

pulut duye memey sedak key!! huhu

Wanie said...

errr, terliur..
dah berminggu tak makan ni..

rugi la tak makan pulut durian..hehe

syiela said...

kat kedah paggei pulut degheyan :)

Misz Nuriz said...

lamonyo x make pulut duyeeeeeeeee...huk3

senyumSOYA said...

pulut duye!! sedak2..hhehe.. ^^~

Related Posts with Thumbnails