Monday, July 18, 2011

Dah Macam Ular Lah Kau. Siot !

Assalamualaikum & Salam Bahagia ...



Kesihatan tak sepenuhnya dalam keadaan baik. Masih batuk. Minum plak ais. Awesome! Terliur punya pasal. Semenjak dua menjak ni, entry berperasaan je kan. Aritu entry asyik makanan jer. Dasyat betul..


Ni nak share pasal manusia yang mulut macam " ULAR ". Fuh ! Berbisa sangat la kot. Pelangi tahun ular gak. Tapi takde lah nak jadi ular, suka belit belit orang.


Dicekau dari abang google.


Belit-belit disini bukan belit macam ular tu okey. Belit cerita. Faham ? Belit macam india, orang kata. Pelangi tak kata. Hehehe ... Cuba cakap dengan orang india, dia memang cakap belit belit. Tak faham wei. Lambat kot nak faham pe yang dia orang cuba ceritakan. Ke tak bagi korang?


Bila dah cerita tu belit punya pasal, peratus nak menipu tu mungkin tinggi di situ. Comel sangat la tu nak menipu, Pelangi memang PANTANG kalau orang menipu. Bukan benci sangat. Allah tak suka umatnya membenci sesama  umatnya kan. Tapi, memang Pelangi TAK SUKA/TAK GEMAR/MENYAMPAH dengan manusia yang mulut macam ular. Belit sana sini.


Tak kemana pun belit belit punya cerita. Akhirnya akan dapat tau gak. So, tak perlu nak belit sangat lah. Pepatah ada mengatakan "sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah jua". Chewah, dah lama tak guna peribahasa. Dulu zaman sekolah, wajib letak peribahasa dalam karangan, nak dapat extra marks.


Kalau dah sekali kau menipu, pasti ada kedua, ketiga dan seterusnya. Dengan itu, tak perlu lah nak mulakan perangai belit-belit cerita. Nanti diri sendiri merana nak pulihkan segalanya kepada yang asal. Ada ke eak menipu sunat? Damn !



p/s : Pergggghhhh ! Jom usha vid bebudak cina awesome! Korang boleh pergi usha game ni mengikut negeri. Klik SINI. Bukan main lagi kalau menang dapat RM5 000. 


xoxo
kiss and big hug

23 comments:

Shalina Samsudin said...

betul ! so jangan layan :D

Anak Wak Mail said...

saya tahun arnab!hihi

kerat je lidah dia..haha..kejam tak?

Wanie said...

hehe..sape si ular yg berbelit2 tersebut..
kalau dah tau org tu cakap belit jangan layan sgt ye..:)

Miz Novexx said...

pedulikan jer orang macam ni, buat gugur rambut je kalau dilayan...

Aku Afzal said...

hik3 :P bahaya tu mulut camtu..kalau dapat kat den,den comolot je org macamtu.bwahaha

Fathiah Hamim said...

saya tahun kambing. hehe

biarkan saja orang itu oteh? :)

syrupmasin said...

jgn layan org cakap belit2..kalu sembelet kene tolong lah :D

Cik Lin said...

mayb die nye kulit pn lembik cm ular kot. hahaha

Cik Lin said...

mayb die nye kulit pn lembik cm ular kot. hahaha

Cik Lin said...

mayb die nye kulit pn lembik cm ular kot. hahaha

Cik Lin said...

mayb die nye kulit pn lembik cm ular kot. hahaha

KeTaM_BaTu said...

mang tak leh pakai kalau org yang cakap belit2 nih.. asyik nak nipu jer kejenye.

Cik Mira said...

senang je nak kantoi kan org menipu ni. tak kemane je die nak pegi..

ezzu said...

biasa lh tu memg rmai kn org yg suka ckp berbelit nie..hehehe

KimiCnoL said...

haha..belit2 mcm sammy vellu ka? :)

perempuan suka lelaki tak suka??

inilah aku said...

terus terang saya cakap saya geli dengan ular...

eiii.. geli lah... sorry

Eyka said...

eyka pon tak suke kaki belit..serius annoying gilaa! hee:)

Ms Fai Ayie said...

so, kesimpulannya jgn jadi berbelit mcm cik ular...hehe ;p
semua org pn x suka dgn manusia yg berperangai ckp berbelit mcm ni...

Syuxer said...

syuk pun boleh bertukar menjadi ultraman kalau orang tuh menipu..rasa nak fired je muka dia heheh..

kalau jumpa orang cakap manyak manis tapi hasil cam sampah,memang patut kita sumbat kasut kat mulut dia heheh..

rileks2 wanie..:)..orang menipu tak salh kita berikan peluang kedua tapi rasanya tak perlu kot..huhu

Liyana Zahim said...

Mgkin ibu die terkena badi ular mse pregnant dlu.. Sian die kan.. Eh sape?

Mohd Izzar said...

abaikan jewla dia..yang penting kta tak jadi mcm tu dala..hehe

SoLy SoLicious said...

bio lah depa nan cara depa yg berbelit2 tuh...

salam perkenalan :)
just following u

NurFahz said...

ular??berbelit2?tapi entry tetap clear..x berbelit pun citernyer.hihihi..x yah layan pd org yg kaki belit nie..serabut pala weyy..

Related Posts with Thumbnails