Tuesday, August 16, 2011

Sahabat Selamanya

Assalamualaikum ...



Indahnya dunia bila dikelilingi sahabat sejati, yang sentiasa menyokong apa jua yang baik untuk diri kita. Yang sentiasa bersama dengan kita diwaktu kita susah dan senang. Mencari kawan senang, tak semua manusia akan bersama kita bila kita diwaktu susah.


Bila munculnya sahabat sejati, dikala kita dilanda 1001 masalah dan dugaan, dia sentiasa menasihati kita, memberi semangat, dan membuatkan kita senyum walau tengah memikirkan masalah yang datang berlumba-lumba hadir memhempit dunia kita..


Dalam persahabatan, keikhlasan itu amatlah penting. Berkawan bukannya untuk mendapat ganjaran daripada sesiapa. Tapi, sanggup habiskan jiwa raga kita dalam persahabatan yang sejati. Baik buruk diri kita, sahabat sejati dapat menerimanya.


Dalam mencari sahabat sejati. Sangatlah susah, bukannya seperti mencari ikan di pasar *takde kena mengena dengan ikan pun sebenarnya*.. Sahabat sejati boleh dianggap sebagai Pelangi Kehidupan. Bukan senang kita dapat tengok kemunculan pelangi di awan, walaupun ketika itu selepas hujan. Istimewanya pelangi, begitulah juga istimewanya sahabat sejati.


Dalam menjalani dunia yang penuk onak dan duri, dapat kita perhatikan dan renungkan bahawa ada kawan yang hanya sentiasa bersama kita di waktu kita senang, contohnya semasa kita tengah kaya. Duit berlambak-lambak. Kawan bersama kita untuk tumpang kesenangan sahaja. Bila kita susah ataupun miskin, nak pandang pun tak nak. Hinanya bila kita ada kawan seperti itu. Syukurilah kita, jika kita adanya sahabat sejati. Walau guruh dan kilat melanda, dia tetap menyokong dan bersatu padu dengan kita.


Sebenarnya, terkedu melihat video Sahabat Selamanya di bawah ni. Nak termenitis airmata tengok vid tu. Ada orang share dekat facebook, namun Pelangi renungkan detik-detik indah bersama kawan semua. Mungkin kita akan meninggalkan kawan kita selama-lamanya di saat ni, adakah kawan kita itu masih merindui kita atau terus melupakan kita? Renungkan ...





xoxo
kiss and big hug

70 comments:

Nurul Iman Rosman said...

ok, video tu sangat sedih.
nak nangis lah. ;(

SoLy SoLicious said...

sahabt selamanya..uhuhuhu

Wanie said...

sedih kot video ni..dah la lagu ungu ni lagu sedih T_T

Taufan Bin Ribut said...

takde sahabat pon #foreveralone


Entri Terkini :Kad raya vs Postman

Entri terdahulu :Ayam beraya



Watch my video songs ^_^

Hans said...

memang susah nak cari kawan sejati
:-)

Encik Luncai said...

nice video.. :)

LiLy @ MumMyQiStInA said...

temam sejati sukar dicari..
sedihnye video ni..

ShalleyshaLina a.k.a ChaLie said...

fren 4 eva..huwaa miss my bff =(

sergeant keroro said...

huhuhu, sahabat selamanya, yang sejati sukar dicari. T__T

p/s : mesti ada pelangi kan? :P

Izyanti said...

banyak kali dh tgk video ni, tp tetap jugak rase sebak bile tengok. huhu. :(

H.J said...

aku dah jumpa dah sahabat sejati..ramai plak tu..haha

Amna.Qadeeja said...

hmm video ni tacink abes huu T__T

shida'R said...

sahabt selamanya..huhu vdeo tu..adehh terusik kolbu shida..isk isk..

sifu im said...

selamanya bersahabat

dak eina said...

pinjam bahu...... nak nanges T___T

alif haris said...

sob3 ..
tacing tgk vid tu..
lagu tu pulak sedih .. adoi..memang nak hujan la jadinya .. haha

Yui_Wani said...

Manusia mesti ade kawan...kalau takde kawan, bukan manusia...hohoho XD

ekmal said...

x smpi hati nk play video tu sbb b4 ni sy penah tgk, sedih..huhu

amir aizat said...

ahha touching2

Miz Novexx said...

video ni memang tacing, huhu

HAZWAN17 said...

sahabat ketawa senang dicari..tapi sahabat time menangis satu dalam 1000

Liyana Zahim said...

Sahabat yg terbaik adalah dri kte sndri sbb kt takkan percaya org len lbh dri dri kita sndri~

Atiqah Wadiah said...

kwn senang nk carik tp sahabat??ssh bkn nk carik shbt yg boleh stand by our side bila ssh n senang

syrupmasin said...

hai sahabat selame nye :D

EYP_g.0.n.z.a.L.3.s said...

besh kan vdeo nieh ..! + lak lagu ungu tuh , lg la nye ..! sys , frenz 4ever eyh ..! hik3 .. :)

AdaApe..? said...

teman ketawa skar d cari..tman mnangis 100o dlm 1...hargailah persahabatan :)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

masih wujudkan sahabat sejati?

eRza farEeha said...

tanpa kawan..siapalah kite..ceh!

Hanis MY said...

huhu sedih2...hargailah kawan sejati..frens are forever...

BM said...

nasib baik tak tumpah ir mata tgk video tu..haaha..

Robot | Sakti said...

sahabat itu sukar dicari ganti.

:)

najihah sahami said...

oh ok...rindu giler kat kawan-kawan kolejj...T_T

アヌムちゃん said...

sahabat sejati mmg susah di cari..huhu..kalau ada tu hargaila..

diana said...

sahabat???
bila masing2 dah ada keluarga sendiri sahabat kena tolak tepi...
masa tu tak de lagi sahabat sejati..
heheheheh

shandye. said...

kawan ade la dua-tiga bakul.

tapi those yg aku kategorikan sebagai bff, ade la sorang dua.

these people mmg aku sayang gila2 dan dah anggap macam family la kot.

tak tahu la mcm mana rasanya hidup tanpa diorang cuz bg aku dioranglah tiang support aku selain family aku sendiri....

=)

Elih Japahar said...

Sahabat sejati itu amat berharga, hargailah selagi berdaya..video yg sgt menyentuh:)

pamie said...

sahabat selamanya :)

aiman fanboy k-pop said...

ohhh no!!nice entry...entry yg berjaya meruntun hati...
sahabat........!!!!mereka insan yg mewarnai hidup kita....tapi,ada sahabat yg main tikam belakang camana?

tomatokering :) said...

betol3 . sangat susah nak carik sahabt sejati .. tapi kalau dh jumpa jgn sia2 kn .. :)

Umie Artoqiemie said...

sahabat sejati sukar dicari..

bunbun said...

huhuhuu sadis :'(

bunbun said...

huhuhuu sadis :'(

bunbun said...

huhuhuu sadis :'(

Syuxer said...

syuk masih lagi mencari-cari sahabat sejati..mungkin isteri boleh menjadi sahabat sejati kot..InsyaAllah..

ayah mak sudah termaktub adalah sahabat sejati yang tak perlu diragui..

SYARIFF HAIKAL said...

DAN AK PUTUSKAN BIARLAH TIADA SAHABAT YANG SEJATI...KERNA BERBUAT BAEK PADA MANUSIA ITU PERLU ADA BATASANNYA..

iMBobo said...

jom bersahabat :)

hanaahmad said...

oh, video ini merangsang air mata. :(

Cik Bell said...

teringat kwn2 kat skolah.huhu

CIK JATT said...

susah nak jumpa sahabat sejati. wondering if i have one.
tiba2 teringat lagu upin ipin:)

by the way, sis follow ur blog...

Dawia.Honeyputri said...

Salam dari sahabat ;)

eqbalzack said...

Salam,
Terima kasih singgah blog abg eq dan komen. Kad raya 'cyber' kat blog abg eq tu abg eq alu2kan untuk letak kat blog k...ikhlas dari abg eq...
Selamat berpuasa dan menyambut Hari Raya Aidilfitri yang bakal tiba...

Panggil aku Han said...

sedih tgk video tu..

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mmg susah nk jmpa yang betul2 sejati ni....if jumpa mmg lucky la

Isteri Encek Bard said...

SAHAAT SEJATI SUKAR DICARI, JIKA TEMUINYA, HARGAILAH DIA SEPENUHNYA

Mamaleesya said...

kita akan menemui sahabat sejati apabila kita dalam kesusahan. Sahabat sejati takkan pernah meninggalkan kita

Bob Merley said...

sedeynye,,,

mynameismy said...

alahai... tetibe terkenang kwn2 mase study dlu..T_T

CIK TOM said...

dah kerja ni xde masa dah bersama kwn2 cam time stdy dl..rindu!

YOUsoF said...

Hidup tanpa sahabat, ibarat aiskrim tanpa perisa.. Tawar...





Serius tersentuh tengok video tu..

Umi Asura Sanusi said...

friend forever..dulu2 mase sekolah suka tulis macam ni..tapi sekarang, banyak kawan2 yang dah lost contact.rindu la pulak kawan2 lame.

meaw said...

kita sahabat kan ?

L said...

mmg sedih...

jom berdoa?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/doakan-untuk-keburukan-saudara-seislam.html

Anak Wak Mail said...

tak jumpa lagi kawan yang betul2 sahabat..setakat ni kalau kita cakap nak belanja makan,,lajulah dia datang..:)

ENCIK TIKUS said...

nah dari gua. XOXO

PinKy MoMMa said...

nak jadi sahabat akak tak hehehe..
sambil kerdip kerdip mata ;)

PinKy MoMMa said...

nak jadi sahabat akak tak..
sambil kerdip kerdip mata ;)

Abang Stalker said...

abg x brp percaya kwn,tp percaya sahabat.nk cri kwn senang,cri sahabat sgt ssh. :)

Rtp Farra Arisha said...

friends are easy to find, but loyal friends is totally hard to find. mcmna tu!!

fadh leyanie said...

bukan senang nak cari sahabat ..

Namee Roslan said...

saya ada kawan. 4 orang kawan baik saya dan smuanya dah 7 tahun berkawan. so far Alhamdulillah :) tp kawan sejati mmg susah nk cari..manusia cepat berubah. kadang2 kita sangka baik. rupanya ?? :/ pathetic. btw, video tuuuu :'(

Related Posts with Thumbnails