Thursday, February 2, 2012

Suami Yang Ku Benci


Assalamualaikum ^,^

Entry kali ni, nak review novel "Suami Yang Ku Benci", karya E-man Sufi. Novel ni keluaran karya seni. Nak beli online, boleh tempah kat sini. Terima kasih. :)




Sinopsis novel "Suami Yang Ku Benci" :)

******

Perkahwinan antara dia dan Uwais Ukasyah bagaikan duri yang mencucuk tangkai hatinya.Dia bencikan lelaki itu kerana baginya seorang penjual burger tidak layak untuk memilikinya sebagai seorang isteri. Kalaulah bekas tunangnya Tengku Muiz tidak menconteng arang pada maruah keluarganya. Pasti perkahwinan ini tidak akan terjadi. Ditelan juga rasa pahitnya pernikahan itu

Hannah Maryam, Nama secantik wajahnya. Namun sayangnya..cantik itu hanya pada wajah bukan pada hati!. Kebencian isterinya itu hanya disanggah dengan kesabaran. Dia sedar dia bukan putera raja mahupun jutawan ternama. Uwais Ukasyah berpegang pada kata hati..satu hari nanti dia akan pastikan dia bukan lagi suami yang dibenci. Penjual burger juga layak untuk dicintai!

Mampukah rumahtangga Hannah Maryam dan Uwais Ukasyah bertahan tanpa permulaan yang begitu indah? Kehadiran Fawaz pula menambahkan lagi kekeruhan rumahtangga yang berantakan.. lakonan demi lakonan dimainkan. Kemana hala tuju pernikahan mereka? atau mungkin perceraian jalan penyelesaian terbaik.


"Terima Uwais? Kau buat lawak ke apa ni? Malaslah aku nak cakap pasal dia…." Bila nama Uwais disebut, dia mula rasa kurang senang. Dia masih tidak boleh lupakan pergaduhan beberapa hari yang lalu. Pasal burger pun nak marah orang, macamlah sedap sangat burger dia tu....

"Lawak apa pulak, kan elok kalau kau mula berfikir pasal masa depan kau dengan dia? Korangkan dah jadi suami isteri...."

"Masa depan? Aku ada masa depan ke dengan lelaki macam tu? Kerja pun jual burger... masa depan apa yang dia boleh bagi kat aku, Maira?"

"Astaghfirullah.... Mengucap Hannah, tak baik kau cakap macam tu…!"

"Kau nak aku cakap macam mana lagi, Maira? Kau nak aku bersyukur dapat suami macam tu? Kau faham tak yang aku tak boleh terima cara hidup dia tu? Dia tu low class, kau tahu tak?


*****
Cuba tengok :)


Cam mana ? Ada rasa tak sabar nak serbu Popular ataupun kedai buku berhampiran? Serius tak tipu. Memang tiptop novel ni. Asyik gelak jer baca novel ni. Best sangat -.-




Pandangan Pelangi pasal novel ni    ^__^

^^ Tak bosan langsung. Kiranya tak bazir duit la beli novel the best ni. Memang dari MPH kat Alamanda lagi Pelangi cari novel ni. Tak dapat-dapat. Sebab asyik habis jer. Akhirnya beli dekat KBMall.
^^ Novel ni memang dalam carta bestseller tau. Makna nya mendapat sambutan hangat dari pembaca la kan? :)
^^ Sampaikan Pelangi pergi beli burger dua hari lepas, terliur dengan muka depan novel ni. Lawak betol..

^^ Cinta tak mengenal si dia kaya atau miskin. Cinta hadir dengan kurniaan Tuhan :)
^^ Menitis airmata , part Hannah kehilangan baby pertamanya. Akhirnya dapat baby kembar. Terbayang baby comel tu duk lari lari. Comelnya :)


Sampai sini dulu review novel terbest, tervogue ni. Peminat novel, cepat cepat terjah kedai buku berhampiran. Tak rugi punyaaaaaaa =)



xoxo
kiss and big hug

61 comments:

Cik Tqah said...

i suke gile kot novel ni.. weweit..

Marliyana Mk said...

hahah..mcm besttt je novel tu..

:D

hafizah alias said...

tadi cari kat popular tak jmpe laa...serius nak beli! hihi

♪ cik katak ♪ said...

kehkehkeh dah baca buku ni :)

cIk JanNah said...

seyes lama gyle tak tejebak dengan novel. rindu jugak kadang2 nk baca novel. lagi2 novel cintann

btw link your blog
thanks :)

cik fadh said...

review pelangi sgt menggamit-gamit cik fadh tuk terjah mane2 kedai buku lepas ni . adoiiiii...wajib beli !

~azillakhalison~ said...

pengaroh cover novel sungguh kuat :)..beger oo beger :))

krunch2sa said...

teringin gak nk beli novel ni....tp tajuk dier agak.....hehe

choclairissa @ intan marliana said...

eh rase cm nak pegi beli je novel ni..mesti lame2 ade keluar kt tv pulak nnt :)

HAJAR hasan said...

exam is over. mungkin boleh layan novel ni. sounds great! (:

shera haifa said...

mcm best.. ermm tp skrg kene stop dulu beli novel coz fulus xmengizinkan..huhu

*pentingkan mana yg penting dulu

アヌムちゃん said...

dh lama x baca novel.huhuuu

anamizu kaito said...

member cik ana pon ade yg layan novel ni =P







luv,
cik ana

Liza Razak said...

tetiba teringin pulak nak beli novel ni bila baca sinopsis awak.dah lama x baca novel :)

Mr.Clive said...

suami yang kubenci jadi topseller...haha...nampak sgt ramai isteri benci suami. :P

Mizz ErMa said...

haa..betul3, sy pon bwu aje khatam novel nih..uhh, sumpah best! hehehe

sergeant keroro said...

baucer rm200 pon tak guna lagi ni, hehe

FasiHaH SupiaN said...

kaki novel ek....

Fikri said...

Tebalnya.. Hehe. Dh abis bc nt pinjam aa. :D

syakey said...

wahh! cta awk suka saya tak jadi best seller gituuu


eh, penah baca tak awk suka saya tak tu, best kot, best sangat! paling best punya novel yg penah di baca. hahah.

banding dgn cta ni,mana lg best? ;D

Anis Adila Aris said...

boleh beli guna baucer...hehe

♥ p a a n i ♥ said...

pinjam boleh?! hohoho

acheeqa farhana said...

wah..novel ni nampak mcm best..

tp sy kurang ske bca novel..ske baca baca sinopsis je..ekeke

Syazwan Che Deraman said...

jangan benci suami.
hehehe

Lady Milo said...

wagh... kenapa saya tak boleh menghayato novel.. kalau bace rasa bosan... terus nak tahu ending.... haha. gelojoh!

say to easy=) said...

x baca lagi novel nie..thnks 4 da review..mcm tau2 je saya tgh cari novel ape tuk baca after exam nie.hehe

cikwahidaidris said...

tak penah lagi bca novel ni. huhu

semutsengal said...

last last di benci tak suami dia ?


kahkahkah.

Kamsiah said...

santik ilustrasi kulit depannya...beger hati...

Boni JLL3 said...

serius macam best je jalan cerita dia nih..wah..thanks utk info ni :)

teha said...

nak carik laa lps nie.. hehe :)

aTy _faRed~ said...

meanriknyer sinopsis..!!! baru2 ni gi kedai buku carik buku...tak perasan lak novel ni..ngah carik bahan bacaan sekarang ni..mase terbaik..:) mekaseh share dear..

Rizwan Ewan said...

wahh!! mcm best je novel ni!! nk beli jga... huhu.. :3
thanks share..

Nur Aischa said...

wahh sronoknya baca sinopsis novel ni. tgk skrg, dah jadi peminat novel pula XD

Kazen said...

penah bace kt kedai buku ...memang hebatt :)

Latest Post | Video Sunday 12 !!

tieha ismail said...

phewwww...da lame meninggalkan zaman novel....dulu memang kaki novel...kikii

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

eh u dah beli ekkk novel ni
ai follow by blog jer
nnt blk mesia kena borong la novel melayu

onie said...

gelak tergolek baca dak g?ahahaha

Anak Wak Mail said...

oh novel ni,,selalu nampak kat kedai,,tp xpernah nak beli..hihi

budak penjara said...

novel yg ak benci..haha

miza ismail said...

mcm best

Mr.Clive said...

nak tanye sikit.industrial computing ni mcm mane ea?ape aspek yang dicover?

Nurul Iman Rosman said...

selalu nampak novel ni kat Popular,
tapi belom ade peraan dan duit utk beli.

lepas Pelango pomot ni,
terus rase nak beli.

aih, mudah benor iman dipengaruh. haha! :D

J.Syazwana said...

dah lama tak baca novel.
ekekekeke

Saddila said...

ouhh tidak! dila nampak novel ni hari tu! tapi . tapi. erghh isnin ni nak beli la :))

sabry oppa said...

singgah sini n bace entry....
nice blog.. n rajin kan lah diri singgah n komen entry...
okey...
http://sabryoppa.blogspot.com/
http://shaberry92.blogspot.com/
entry yg nice n blog yg superb!

sabry oppa said...

singgah sini n bace entry....
nice blog.. n rajin kan lah diri singgah n komen entry...
okey...
http://sabryoppa.blogspot.com/
http://shaberry92.blogspot.com/
entry yg nice n blog yg superb!

KizZ said...

Hee~ beli pakai baucar pun sedap ni..

H.J said...

owh...tebalnya novel..mmg mls nk bca...haha

Liyana Zahim said...

Aritu tak terfikir nk beli buku ni kat MPH!! Huwaa.. Nnti nk beli gak la.. Ramai ckp best...

ABU said...

dari alamanda sampai ke KB mall cari buku ni..wah..:D

ABU said...

dari alamanda sampai ke KB mall cari buku ni..wah..:D

Einaz Shah Rizal Thomas said...

haiiiii awak ;)

jemput la dtang ke blog einaz. ada info penting untuk anda sebagai wanita, punca pad yang diperbuat daripada bahan kitar semula menyebabkan kanser rahim.takut kan..

Allya Riff said...

tajuk dia menikam jiwa. haha :)

Namee Roslan said...

best selling ?? gila kot.mesti best !

fathiahRAIHANA said...

dah lama tak baca novel cmnieh taw --"

tomatokering :) said...

waaaaaaaaaaa nak kena carik ni. U_U

Juliet_iRa~" said...

best keee?

nak kena cari gak ni..huuuu

Pn. Sheila@CC said...

mesti best kan.. harus ler siang mlm duk baca... hehe

azalia hjsalleh said...

x penah lg jumpa buku nie kat mph..
nanti nk carila.
thanks for sharing =))

Anonymous said...

cheapest soma snorting soma muscle relaxer - buy cheap hgh - somatropin

Related Posts with Thumbnails