Thursday, July 7, 2011

3 Novel HOT.

Assalamualaikum ...



Moga ceria-ceria ye. Pelangi lagi ceria dari sang pelangi di awan selepas hujan tau. Nak tau sebab apa? Alahai, memalu la plak nak habak mai. Semalam, Pelangi paw (bodek baik punya) dengan mama. Bukan paw jam tangan rolex pun, bukan paw samsung galaxy pun, tapi paw 3 novel. Dasyat tul kan?


Memula tangan ni haa amik 2 novel jer. Tak nak susahkan mama sebab beli banyak. Memang kalau pergi Popular akan beli lah novel. Tak tau hantu mana rasuk suruh beli. Hehehe ..

Semalam Pelangi ajak mama pergi Kbmall. Sambil nak cari kicap, bawang dan segalanya. Tu merayap pergi bookstore dulu. Mama lah duk tanya nak berapa buah novel jer. Masa tu dalam pelukan ada 2 buah novel. Dah mama cakap cam gitu. Terus sambar lagi. Kalau ikutkan hati. Nak jer sambar dua tiga lagi. Hahaha..


Kelmarin pun, uncle dari astro datang pasang astro beyond beb! Fuh, memang cun lah gambar. Campur plak memang pakai tv lcd kan. Baru serasi. Kalau dulu, gambar cam nak tak nak je jelasnya. Sekarang rasa cam nak masuk dalam tv. Comel gilews!


Nak tunggu uncle astro tu pun, dekat 4 hari wei tak tengok astro. Bosan tahap dewa dewi tau tak. Asyik pasang external dekat tv, pastu layan drama korea. Kelmarin layan KL Gangster. Pergh! Best cerita tu. Pasang kuat kuat. Cam tengok kat wayang dah. Heeee =)



Memang budak kecik ni suka duduk atas kotak. 

Dah berjaya menjadi hartaku... Oh yeah..


xoxo
kiss and big hug


42 comments:

Bulan said...

wah best layan sbs nati tue!

Syuxer said...

bertuah ada mama yang kool belanja..:)..sambar 3 novel terus..bila dapat abeskan tuh heheh..

astro beyond??bestnya kalau dapat layan bola..cam duk dalam stadium heheh

Anak Wak Mail said...

wah..bestnya boleh main2 pilih novel ni!haha..

pinjam boleh?..:p

si ngokngek said...

cinta tiga suku tue dah biasa baca dh..best jugak..tp lagi dua belum lah..wah~~jelousnyaa//

shera haifa said...

maju pengantin mak andam mmg best.. shera dh bace..

izfanora said...

fauziah ashari.. :) membaca jambatan ilmu.. :)

CikYana(",) said...

Wah da pakai astro beyond eh?
Leh layan channel SBS

Byk cite best
:)

najihah sahami said...

hantu novel..hantu korea..semua pelangi sapu. haha

Liyana Zahim said...

Slmt mmbace!! Hikhikhik.. Shoping novel sakan no.. =D

OhLepak said...

macam best je novel tu..bleh la pnjam novel tu..hehe

miszatie said...

aaa lame nye x layan novel...

Afiq Din said...

xminat la novel2 nih

diana said...

akak pun bertukar ke beyond dah ni..
dengar2 nanti semua kena pakai beyond eik???

kyo_9 said...

waa..
nanti bagitau ek review ttg novel2 tuh.. kalo best leh beli.. ;)

lilypelangi said...

cerita cinta suku best giler !!! :D

~eZmALiZa~ said...

hmm..ezma dulu kaki novel gak..but now, dah x lg...hahaa =)))

fairuz said...

aaaaaaa dah lame tak beli novel!

JIJI YU said...

haha ceyt..layan astro sambil ngadap novel

alif haris said...

untunglah ade yg blnje kan ^^ hehe

boleh habiskan bace dlm 3 hari tak ?? ahaa .. cabaran ni .. haha

tomatokering :) said...

waahhhhhhhhhh lme tak bace novel T_T

laskar pelangi said...

@BULAN : Yeayyyy! Makin lah hantu drama korea kan =)

laskar pelangi said...

@SYUXER : tuela, bersyukur dapat mama yang tak berkira mana kan..nantilah..kalau dah habis..wanie reviewlah;)

a'a astro beyond:)

laskar pelangi said...

@ANAK WALI MAIL : boleh jerk. meh kat rumah meh =)

laskar pelangi said...

@SI NGOKNGEK : ramai kata best cinta tiga suku.tu yang beli..heee=)

laskar pelangi said...

@SHERA HAIFA : Dengar jugak orang ckap novel tu best;) tak sabar nak baca

laskar pelangi said...

@IZFANORA: yeyeah! membaca jambatan ilmu;)

laskar pelangi said...

@CIKYANA : A'a dah pakai astro beyond;) sbs dah lama kan dah ada;)
ada satu channerl baru..onehd kalau tak silap;) best! sbb tu channel drama korea;)

laskar pelangi said...

@NAJIHAH SAHAMI : hEEEE=) Bagus tak semua pelangi sapu?

laskar pelangi said...

@LIYANA ZAHIM : Mekasih gadis novelis cute miut:)

laskar pelangi said...

@OH LEPAK : memang best kot;) ramai orang cakap best. tu yang g sambar terus;) heeee =)

laskar pelangi said...

@MISZATIE : cepat cepat mulakan hobi lama tu

=)

laskar pelangi said...

@AFIQ DIN : tak minat?ala..try la dulu;) kot kot jadi macam pelangi nanti

=D

laskar pelangi said...

@DIANA : eak? tak tau lak pasal kena tukar beyond semuanya nanti;)

laskar pelangi said...

@KYO_9 : okey;) insyaAllah:) nanti Pelangi akan buat review pasal novel tu semua


(:

laskar pelangi said...

@LILYPELANGI : eakkk?? tak sabar nak baca..ngah nak habiskan novel lain dulu;)

laskar pelangi said...

@EZMALIZA : eak? wah!! nape skunk tak lagi ?

laskar pelangi said...

@FAIRUZ : meh la beli novel sesama ;)

laskar pelangi said...

@JIJI YU : HAHAHA =D sila jangan jeles ekkk

laskar pelangi said...

@ALIF HARIS : Dah namanya tanam anggur kat rumah;) so mama lah kena belanja..yeay!

3hari? ades! boleh..tp sekarang tgh habiskan novel lain dlu~~

laskar pelangi said...

@TOMATOKERING : meh mulakan hobi baru dengan membaca novel..yeah!




(^.^)

ayasama said...

try la baca m.a.i.d , doktor cinta dan cinta kontrak . sume nye penulis baru tapi novel dorg awesome.. ^^yaya dah baca .*thumbs up

laskar pelangi said...

@AYASAMA : Eahhhh? Nanti Pelangi try usha;) thanks yaya ~~

Related Posts with Thumbnails