Sunday, July 17, 2011

I'm Coming Blog. Tell The World.

Assalamualaikum ..



Betapa bersemangat dah ni taip entry. Yeayyyyy ! Lepaskan segala beban. Alhamdulillah, walau ianya tak sepenuhnya dilepaskan lagi, tapi dah okey sikit dengan izinNya. Mungkin sempena Nisfu Syaaban.


Semestinya sangat merindui nak jejak korang punya chatbox, rindu nak komen entry korang jugak. Rindu sangat-sangat. Walau ianya adalah kawan alam maya, namun korang pun bagi ku semangat. Mekasih sangat ye kawan. Hanya kuasa Tuhan dapat membalas keikhlasan korang tu ..


Aigoooo! Kelmarin terasa badan sangat lemah. Dengan tekak yang pedih, nak makan pun sakit. Minum pun air suam jer. Dah minum air suam, bibir plak pedih, sebab bibir melecur. Nak tidur semalam, menitis jugak la airmata ku.


Pengubat hati lara. Meow yang tersayang.


Allah bagi kesakitan, nak hapuskan dosa dosa kan. Dah la jiwa sakit, boleh plak badan rasa demam camtu. Alhamdulillah sekarang dah tak rasa cam lemah sangat. Just sakit tekak.


Semalam baik punya, sakit tekak, batuk dan selsema. Fulamak! Pakej lagi kan. Nak tidur pun tak selesa. Korang, pe petua eak kalau bibir melecur dan sakit tekak nak menelan? Ni pun tengah duk seksa lidah dengan strepsil. Strepsil yang regular pun dah rasa pedas. Huuuuu.. Tak suka pedas! Korang ada petua lain tak?


Ni paksa jugak kemam streapsil, nak suruh tekak berjalan lancar. Sebab tak syok seharian tak minum ais. Heeee :)


Kelmarin teman mama pergi Pasir Mas, dalam 3 buah Myvi baru dapat tengok. Part lampu belakang tak cun mana lah. Cun yang Myvi lama lagi. Tapi part dalaman tu jela yang suka. Kelate dah sampai plat DBW, cepat betul. Kaya lah rakyat Kelate, asyik beli kereta, kejab je dah DBW. Pelangi tetap sayang DBK :)

DBK? Ada kengkawan cakap DeBoK. Hahaha :)



xoxo
kiss and big hug

25 comments:

Shalina Samsudin said...

minum air suam :)
jaga diri ~ <3

AZTIQAH said...

take care
jga kesihatan :)
p/s:: kucing tue chomel

H.J said...

apesal tak singah umah je datang pasir mas..haha

KimiCnoL said...

minum air asam jawa..ce try ce try..hehe

blog simple.. #ehyeke??

Miss Y and Her World said...

minum air masak banyak-banyak. makan vitamin C juga. semoga cepat sembuh dan kembali berblog ;)

Awak Curang. Semua Salah Saya
Seronok Ke Iklankan Diri Sendiri Dalam Facebook?

Miss Y and Her World said...

minum air masak banyak-banyak. makan vitamin C juga. semoga cepat sembuh dan kembali berblog ;)

Awak Curang. Semua Salah Saya
Seronok Ke Iklankan Diri Sendiri Dalam Facebook?

meaw said...

tajuk tu toksah duk nyanyi sangatlah,kang hujan jenuh,hahaha....pelangi ku sayang,akhirnya dikau muncul pon! DBK is dabak :P

fatin hanani said...

emm fatin pun hari 2 sehari sekaligus dapat emm..
mmg seksa la klu jadi cm 2..dgn skit tekak batuk plak patu selsema..dan badn lemah sbb demam...

yang tekak 2..fatin pun makn strpsil tapi fatin ambik yang oren or blackcrrnt...ok la sikit :D

aiman fanboy k-pop said...

kesiannyew dia......ujian tuhan tuh...nak uji kekuatan iman kitew...nak uji kesabaran kitew..nak uji sama ada kita ingat dia kew tak....take care....follow u...do follow me...saya nih walaupon berjiwa kpop,tapi,tetap berfalsafah tau....hehehehehe^^

Mohd Izzar said...

rasanya xda petua lain..hoho..
apa-apa pun take care...
owh, minum air madu..insyallah sakit tekak tu sembuh la.. =)

muhamad hanif said...

banyak2 rest la kot ?


semoga cepat sehat ;)

AdaApe..? said...

ciannye die xshat..xpe..mnum byk2 air suam..jgn mnum ais je..tau??huhu..
t.cre :)

Liyana Zahim said...

Bein sick or hurt makes us tougher~

tomato said...

minum air bebanyak tau ! ^^

najihah sahami said...

dbk..tmbah s, jadi dbsk. haha..

Wanie said...

tak sihat eh
g amik ubat kt klinik..:)

nak beli keta myvi baru ke?

apik pehe said...

hehe..debok!!!

bukan apik cakap tau..lidi yg cakap

syrupmasin said...

jage diri..cepat sehat :)

HAZWAN17 said...

rajin-rajin makan ubat
get well soon ok

Syuxer said...

jaga kesihatan tau..aishhh risau plak syuk tengok awk down neh..

eh gi pasir mas??heheh kat cimb ke?heheh

Anak Wak Mail said...

minum air banyak2x..i.Allah..=)

hamzah ian said...

nak pinjam kucing

Miz Novexx said...

take care ye, get well soon ;)

belog|amiyo said...

Meow aku kaler hitam. i love cat :D

jaga kesihatan.!

Cik Mira said...

mira pon tak sihat lagi ni :)

Related Posts with Thumbnails