Saturday, July 30, 2011

Rezeki Ramadhan

Assalamualaikum ...



Asyik karang entry, lepas tu publish. Dan terus lesapkan diri. Bagus sangat perangai camtu kan? Mohon ampun ye kalian, masa untuk blogwalking sana sini tak cukup. Kena habiskan masa dengan sebaiknya sebelum masuk bulan Ramadhan..


Semalam pun, sempat singgah dalam 20 blog jer. Dah la banyak lagi tak balas jejak blog sorang sorang. Dah 5 hari camtu tak blogwalking, tu lah akibatnya. Dasyat betul. Tak larat nak habiskan kesemuanya dalam satu malam.


Kelmarin pun seharian balik kampung. Ada sesi buat makan sikit. Fuh! Agak ramai kot semalam. Dekat 18 dulang. Kat kampung, tak main lah nak buffet. Makan beradap tau. Duduk bersila. Auwwww !


Masih mengekalkan adat sopan santun. Dengan 8 jenis hidangan, antaranya daging kerutuk, gulai nangka, ayam goreng, ikan keli goreng, kerabu pucuk paku, budu, buah jering, tembikai dan sambal. Super duper seronok makan ramai ramai. Pelangi biasalah kalau part macam tu, akan ambik kontrak basuh pinggan. Tak main pakai pinggan kertas, tapi pinggan kaca.


 Kerabu pucuk paku. Sangat sedap ! [dicekau dari abg google]


Haaa.. Rezeki kemunculan Ramadhan tak lama lagi, Kak Su beranak. Baby Ramadhan. Kak Su bukan gelaran untuk orang ataupun manusia tau. Tapi, untuk si meow. Dah kat rumah dah ramai sangat meow meow, sampaikan ada gelaran " Kak ". Korang pelik ke? Ke tak?


Kan aritu ada meow nama Vince dah beranak. Ni yang ni plak. Memang ramai plak baby tahun 2011 ni. Nak baca cerita pasal si Vince, klik SINI.


Esok habis sehari, dan lusa muncul, kita akan menunaikan Ramadhan. Alhamdulillah, Pelangi dapat masih bernyawa dengan baik dan insyaAllah akan dapat berpuasa kalau umur masih panjang..


Asyik meow jer beranak. Tuan empunya meow tak beranak lagi kan. Heeee. Nak kawen! Nak kawen! Bak sini stok mamat korea sorang dua. Giles miang macam daun keladi. Kalau mama tau. Mesti kena bahan dewww.. Betul pe, mama kawen umur 22. So, taun ni umurku 22. Heeeeeeeeeee.. Miang !!!


Jom terjah budak cina awesome kat SINI. Korang dah update ke profile kat NUFFNANG ?


xoxo
kiss and big hug

9 comments:

EYP_g.0.n.z.a.L.3.s said...

marvelous ..!! na kerabu tu jgak .. hahahaha .. makan jew ek .. mne pp ta naek jd 5kg .. hik3..

Syazwan Che Deraman said...

sukanya bila ramai orang kat kampung..makan beradab ramai ramai..mesti meriah kan..best best..dah lama tak makan macam tu.

AfiekJibril said...

bestnya....

ïêmå å¢klê§ said...

ehhh xyah la mamat korea...
mamat malaysia gagah perkasa ape..
huhu

Heidi Shafiq said...

salam ramadhan.. :)

Wanie said...

huhu..pelangi selalu kire ke terjah berape blog..wanie tak penah lak..bab banyak sangat..huhu

huhu..kucing? ingat kak pelangi..haha

Anak Wak Mail said...

aiyakk..nama panggilan kucing tu sama dengan nama panggilan saya kat rumah..hak3x..:)

Syuxer said...

wah wah wah..sebut kerabu pucuk paku neh,xde lauk pun xpe heheh..makan begitu aje..hehe..

ikan keli goreng?better ikan keli sambal hehe..makan beradap bersila memang lagi cool dapat borak2 dan ceduk banyak2 lauk yang kita nak heheh..

Syuxer said...

eh mudanya mak awk kawen..22 ye..tapi still bahagia ngan papa awk..apa rahsia dorang hehe..:)..

Related Posts with Thumbnails