Saturday, July 9, 2011

Chicken Chop Chop Chop

Assalamualaikum dan Salam Mesra ....



Entry kedua untuk hari ni. Terasa diri begitu ketagih nak taip entry. Sebab kenyang perot kot. Campur dengan semangat waja wira myvi nie haa. Kalau ada semangat vios kan best. Vios baru beb. Cun yang amat. Nak usha, klik SINI. Telan air liur je tengok vios viserable tu, nak beli tak mampu beb! Student biasa lah, nak beli makanan pakai duit sendiri pun tak mampu. Apatah nak beli kereta. Huuuu .. semput !


Tajuk entry bukan main banyak Chop kan. Sengal banyak tol Pelangi malam ni. Happy dengan family kot. Tu jadi sesengal macam tu. Duk gelak tawa jer dalam kereta tadi. Kita orang ber-lima (dua orang lagi duk hostel). 


Tu nikmatnya duk rumah, boleh makan best best. Kalau duk hostel, telan air liur je yang dapat bila mama call cakap pergi makan sana sini. Kan? Hehehehe ...


Terliur tak? (kejam plak rasanya)


Kita orang pergi ber-dinnerkan kat kedai kuew teow kerang kat Panji. Tiptop jugak kot kat sana. Memang selalu ramai orang. Kedai tepi kubur cina. Sapa pernah pergi angkat siku please. Pelangi dengan rakusnya order Chicken Chop tau. Kami adik beradik duk order Chicken Chop. Mama abah je duk makan kuew teow kerang special.


Nak habiskan satu pingan memang penat kot wei. Tu pun Pelangi dengan baik hati kasi mama sikit, kalau tak, tak habis dah wei. Air plak order ice blend Chapucino (tak reti nak eja, pandai minum jer)..


Korang dinner malam ni makan apa? Esok, pasti muka depan paper duk cerita pasal BERSIH kan? Hek..Hek..Hek .. (tetibe jerk).. Merindui itu adalah suatu penyeksaan. Huuu (^-^)

xoxo
kiss and big hug

23 comments:

cik ETTY said...

nyum3. sodappnye

meaw said...

okay fine,langsung tak terliur, haha :P

Syuxer said...

wah wah sedapnya dia makan chicken chop tuh..dah lama syuk tak makan ia heheh..:)..

~eZmALiZa~ said...

makannnn aje dia dok cite kannnn =D sbb tu la pp berkilo2..hehehe =) tapi tetap comel....

zyraluqesra said...

kedai chicken chp tuh kat ne??? kite pon ngah tercari2 kedai yg jual chicken chop yg sedap + bersih...

Asha said...

apa nama kedai tu? mcm best je. nak jugak chicken chop tu..=)

CikHaniBhulat said...

urm, sedap nye chicken chop tu..mmg kejam pon awak ni..lapo di buat nya..malam ni dinner mkn nasi petang tadik lauk sardin je..hukhuk =)

missteeha the babling girl said...

shedappnyerr ~
:)

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

emmm...besst2 ...terliur eh :)

Jasman said...

nampak sedap...

wan9 said...

saya kalo bab makan ni aduh... baru pas makan pun relek je makan lg... lagi plak kalo chicken chop.. hahah.. kalau makan kat gerai luar tu kan.. yang sedapnye ajinamoto je dorang letak semangkuk kut.. hahaa.. tu je rahsianye.. kekeke..

shah blogger said...

Aduh boleh tahan gak terliur tgk pic time malam2 buta perot bergendang ni.... ekekeke

Marniey said...

sedapnya.. :D.. bru pasan ada header bru.. :P

Anak Wak Mail said...

sedapnya..tak ajak pon..hihi..:p

Ecah Shafiee said...

pergh..pagi2 dh buat org terliur..

Afiq Din said...

woooohooo... lme xmkn

hazwan said...
This comment has been removed by the author.
HAZWAN17 said...

macam sedap je ni..kalau dekat JB ada chicken chop rm5 je

Salwa said...

wah..berkeruk perut i. Sedap nye chicken chop. Saya suka makan chicken Kg Baru kat KL. So special..

pamie said...

chicken chopppppp! nak!!!

Cikgu Fikri said...

cam sedapjerk..
kat area mner tu?
dkt2 ngan UKM ker?

Cikgu Fikri said...

cam sedapjerk..
kat area mner tu?
dkt2 ngan UKM ker?

alif haris said...

alamak terliurnye negok tu .. abes basah keyboard kene air liur ..hahaha

Related Posts with Thumbnails