Tuesday, July 12, 2011

Nasi Kuning Ayam Kerutuk

Assalamualaikum & Moshi - moshi ...



Ni orang kata, kalau dah kenyang, senang hati. Mana tak kenyangnya, tadi buka puasa makan nasi kuning dengan ayam kerutuk. Fuh ! Maveles okey... Sedap sungguh !


Dicekau dari abang google... [Sila terliur... heeee]


Walau ianya hanyalah nasi bungkus. Tapi menyelerakan. Korang pernah rasa tak? Ke hanya pernah makan pulut kuning je? Nak rasa, datang Kelate, pelbagai hidangan boleh dirasakan. Dah la sedap, murah plak tu. Tak rugi punya..


Tadi mama call tanya nak makan nasi apa kan. Pelangi selalunya suka nasi kuning dengan ayam kurma. Sedap sungguh. Pastu nak bahagian paha..


Korang pernah tak makan kuih yang hijau nie? Gambar pertama panggil ulat bulu, gambar kedua, tak tau panggil apa. Yang penting Pelangi panggil kuih ada pisang kat tengah. Kuih tu peveret tau. Memang mama selalu beli kalau pergi kat kedai tu.



Dicekau dari abang google [Sedap sungguh....]


Sekarang korang boleh pergi tengok drama korea kat SINI. Punyalah senang. Siap drama Full House ada sekali tau. Peveret peveret drama tu. Siap sanggup nak ponteng tuisyen lagi zaman sekolah dulu. Heeee :)


p/s : Kota Bharu uje lebak wei.. (Kota Bharu hujan lebat wey..) Translate tu. Hahaha :)

xoxo
kiss and big hug

24 comments:

amna said...

sedanya.. nak sikit.

hana nabihah said...

waduuuuhhhh terliur bangat !

saiazuan said...

sedap buat juadah berbuka ni :D

anda dah baca komik atwr #4?
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

pamie said...

slurpppp..serius terliur..hahahaha

Mohd Izzar said...

ayam tu sangat menggoda~!

Miss Y and Her World said...

sedapnya!!!!! kenapa pos gambar makanan. kenapa kenapa? laparrrr T_T

Bila Perempuan Dah Hilang Minat Pada Kau
Teguran Ikhlas Dari Seorang Lelaki Untuk Wanitanya

Syuxer said...

sedapnya nasi tuh..selamat berbuka..:)

kat tempat kita memey sedap2 lakow masakan..murah plak tuh heheh..

Bulan said...

lobat beno ujan neh :)

i pn pose yunk td.mkn kuew tiow kungfu.waaachaaa! =p

Bluewendy said...

sdap nye..nasi kuning tuh penah mkn..maklumlah org trg..tapi kuih tuh tak penah!! huhuhuhu..1st time tgk nih..kih3

alif haris said...

haha tak penah jumpa pn kuih yg kedua tu ? huhu

herumi said...

Salam. macam sedap je makan ayam terkutuk tu...

Cik Azizah said...

peh ayam tu,.marveles lah!! terliur..sedap.

AdaApe..? said...

waaa...lpar2...hihi

Liyana Zahim said...

Bkn terliur ye.. Sudah kbulur menengoknye.. Hahahah~

Fathiah Hamim said...

kueh kedua tuh macam kek?

meaw said...

kompom dah ghupe ikan buntal :P

i am S!L4H.. said...

ishh laparnye dtg sini. huwaaa

Along Usop said...

hohoh... kenyang pon lapa balik.. hahaha

Wanie said...

ayam kerutuk macam penah makan je..

ape kuning2 dlm kuih tu?mcm pisang je..hehe

[sutera kasih] said...

pernah..pernah...pernah makan hehe

Anak Wak Mail said...

nasi kuning tu bukan pulut kuning kan??haha..
kompius kawe..=)

ifwat said...

pehh, nasi warna kuning dah, haha. ayam kerutuk lagi, terbaik :)

kuih ijau tu mmg feveret. hehehe

NS Aziana Zain Space in Blogspot! said...

Hello owner! ;)
Comment ini regarding request anda untuk menyertai bloglist di http://nsazianazainspacein.blogspot.com/p/bloggers.html

Sebelum mendaftar, sila pastikan anda sudah like this group page http://www.facebook.com/pages/GROUP-Blogger-Fanpage-Forever-BFF-Bloglist-for-Blogwalking/135982096476493(<--click). Ini bagi memudahkan anda untuk share latest post/product anda. Letak link latest post/product anda pada wall fanpage ini setiap kali anda selesai menulis post atau melancarkan sesuatu product

Kemudian, sila pastikan anda sudah follow http://nsazianazainspacein.blogspot.com Ini bagi memudahkan saya untuk follow and trace latest news pada blog anda.

Tujuan laman ini dibina adalah untuk memudahkan bloggers/ shoppers lain melakukan blogwalking sekaligus meningkatkan traffic blog atau business anda!

SILA TINGGALKAN MSG DI SHOUT BOX BLOG SAYA JIKA ANDA SUDAH MELAKUKAN KEDUANYA ;)
THANKS ;)

iPai said...

sodap plak nasi kuing tuh ..

Related Posts with Thumbnails