Sunday, February 5, 2012

Install Windows Pakai USB


Assalamualaikum ..


Salam Maulidur Rasul :)
Alhamdulillah, diberikan nikmat masih bernafas. Bersyukurlah kita. 


Fuh tajuk entry, kemain lagi kan. Kelmarin, memang pengalaman paling mendebarkan. Bukan sesi lafaz akad nikah lagi tau. Tapi, mencuba benda baru. Means, install Windows pakai USB pendrive jerk. Selalunya pakai CD kan.


Fuh, try & errors jer. DVD player laptop ni dah rosak, kalau DVD detect pulak, tapi kalau CD tak detect. Tu cuba cara lain. Lain lah ada external DVD player. Ni bukan kedai komputer, nak semua ada.


Dicekau dari abang google.


Cuak gak sebenarnya nak try benda yang tak pernah buat. Sebenarnya laptop jadi sengal, masuk virus. Habis data dalam user jadi hidden, program files pun habis jadi empty. Wuwuwuwuuu  -.-


Alhamdulillah berjaya format laptop ni  (:
Di kesempatan ini, nak ucap terima kasih pada semua yang sudi jejak di sini. Yang sudi luahkan komen, lagi lah terharu maru. ^__^


Pagi ni dapat sms dari ex dulu, zaman cinta monyet. Beliau jemput datang untuk kendurinya 18hb ni. Kalau dekat, memang tak pergi gak, segan dew. Lagi pun, dah kenal semua family dia, lagi la segan kan. Rumah dia dekat Puchong sana. Memang jenis tak benci membenci walau dah tak berkasih sayang. Hihi. Selamat Pengantin Baru untuk si dia. Semoga dirahmati olehNya dan bahagia hingga ke syurga  :)


xoxo
kiss and big hug

52 comments:

Allya Riff said...

Salam Maulidur Rasul :) eh, org tu dah nak kahwin? pelangi bila pulak? hihi.

Lea Isnawi said...

betul tu, bila cik pelangi pulak

NuruAshiA ♥ said...

hoho.. bile nk kwen ni???
jeng3..

salam maulidur rasul :)

Boni JLL3 said...

jadi,kesimpulannya?adakah berjaya install?kalau berjaya,pasni tak yah da susah2 buang duit beli cd..hehehehe

choclairissa @ intan marliana said...

ohhh saye xpernah berjaya format laptop sendiri..sll en bf (yg skrg jd hubby yg buat)..hehe lepas ni cik pelangi punye turn pulak..kasi can kt si die dulu :)

H.J said...

tggu window 8 la..haha

アヌムちゃん said...

salam maulidur rasul juga..
tahniah2 bjaya format laptop sndiri^^

mira maisara said...

kalau mira pon segan nak pergi -.-

amna said...

salam mualidurrasul :)
alhmdulillah..

semutsengal said...

waaa,

takpe. esok kau kawin pulop.

J.Syazwana said...

hari tuh pon pendrive kene virus.
semua benda dalam folder jadi empty.
geram betol !
huhuhu

Namee Roslan said...

terror lah cik pelangi kita ni. kalau lappy namee rosak, boleh anta kat awak lah. heheheh

Saddila said...

nnt akak kahwin , ajak dila ye ?? :) nak tepung tawar akak. hehee

Kazen said...

situasi kite samelah nampknye...hurmmmm

Salam Maulidur Rasul

lieyana said...

salam maulidurrasul :)

Ain Dzaya said...

bagusla..tade prasaan benci membenci..teehee..

Apa petanda dia jodoh kita? ♥

anamizu kaito said...

dah bjaye la ea install?? perhh tere3!! hehe



jodoh die dah sampai.. jodoh cik pelangi baal menyusul le tu :)






luv,
cik ana

lisa said...

kalau lisa, pergi je hehe. segan tp kena pndai2 cover. tanda kita raikan die. tp terpulang pd masing2 :)

Mr.Clive said...

hahaha
aku berzaman dah tak install anti-virus,aku rase laptop aku da immune dah dgn virus virus ni. kehkehkeh...
kalau xnak virus, gunalah Linux.kannn senang...huhu

Mr.Clive said...

tapi respect la u ngan ex u.sempoi.pergi majlis kawen lagi tu...respect respect.xramai org mcm korang dua kat luar tu...hohoho

Nur Aischa said...

wahh bestlah akak kan, masih berbaik dgn ex bf tu.. semoga dia bahagia.. akak pun jugak ya ;)

Mr.Clive said...

sudah di add di fb! :)

Anis Adila Aris said...

camne format laptop aer..ajar...ajar..

Anis Adila Aris said...

camne format laptop aer..ajar...ajar..

cikwahidaidris said...

terer nye format. hihi

Lady Shana Sweet said...

sama la.. kite punye cd player (kat laptop --> tak tau menatang apa nama commercial die) pon da Innalillah.. Hottoek haeyo?? Aigooo

budak penjara said...

gegel camtu la..tau guna je lappy..jaga virus x pandai..hehe..adik aku sama..last2 ak kena setup laptop dia

laraz-style said...

takkan wish tuk org lain je... wish plak tuk diri sendiri... hehehe... stay cute okay!

Fikri said...

Salam maulidur rasul.



bagus la dh xda prasaan benci kat ex. hehe. doakn dia bahagia spjg hyt. Aminn... :D

intanurulfateha said...

kite tak reti nak format3 bagai neh hukhuk

ex kite pun dah kawen. ex mase sekolah hukhuk xpe la.. jodoh die dah sampai ^^

Uchi kay-f @hmad said...

*senyum sambil garu kepala*

tahniah..pandainye...!!!!

Asy Faro said...

=)

faizfakhirin said...

nk selamat, next time kena install ubuntu skali...if window kena virus...login guna ubuntu...then delete la virus dalm tu

acheeqa farhana said...

thniah diats kejayaan prcubaan pertama awak..klo sy, agaknya macam tikus membaiki labu..hehe..

btw,sy dgn ex sy pon tak bnci mbnci..bnd lama buat ap nak kenang kan?

smoga awak pon cpt bertemu jodoh :)

♥ p a a n i ♥ said...

hebatnye boleh format sendirik..kalau aku la, dah lame hantar klinik jeeee. ;p

AMMAR YASIR said...

First time dengar install windows guna USB. Boleh ke?

xila riston said...

xpenah reti install ape2 huhu

Teenager Housemaid said...

selamat pengantin baru utk dia..
awak bila lagi? teehee~

Rokiah Wandah said...

salu install win 7 pakai usb , kalau win lain pakai cd je hehe :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

bila trun cik pelangi ni??hihi.

YOUsoF said...

Hidup seseorang pengguna komputer akan kurang mencabar tanpa virus yang datang menyerang.. ;)

"Kalau dekat, memang tak pergi gak" ?

So Pelangi pergi ke tidak? Tahniah untuk dia.. Semog kekal ke anak cucu cicit..

FasiHaH SupiaN said...

awak bila pulak?ex dahhh.haha

saffiya_aleesya @ echa said...

pandai jer format sendiri..tak payah hantar kedai kan!!!..wahhh ex boy leh jemput ke kenduri kawin dia..oohhh agak sadis di situ..

Princess Nusy said...

xrasa sedih ke yunk? mgkin tu dah jodoh dia kan..=)

Juliet_iRa~" said...

siapakah ex y dok di puchong y baru berkahwin tu?ahaha...

ira org puchong..kot2 la knl..ngeee *nyebok je kan*

wahh pndai format lappy sndri yea?

syahirooAhmad said...

uit.. boleh ke? tak penah cuba.. nnti wat tutorial geng.. ilmu bagus ni.. :)

teha said...

alahai.. syg nyee,.. nape xg jee ? hehe :)

Mizz ErMa said...

nasib baek laptop da ok, leh ler ber blogging kan..hihi

anamizu kaito said...

cik pelangi bz ea?? cepatla hapdet..hehe


*ada smbungan kisah maya zaim & anis :)





luv,
cik ana

qamarguyz said...

salam ziarah..
wahH, lepas ni ley ar tolong formatkan lappy kita plk..kan3 ;)

Nurul Iman Rosman said...

owh, malu eh nak pegi kenduri ex.
takpe, meh iman gantikan. hee ;)

ILA HonEyBuNNy said...

bagus la xmusuh bermusuh dgn ex..hhheheh..

ila dgn bekas ex baik jgk..rapat sesangat..tapi dia kawin xjemput pn ila..sob3..

Related Posts with Thumbnails