Sunday, July 10, 2011

Nasi Ulam Bersama Budu

Assalamualaikum ...



Rasa malas nak update sebenar arini. Tapi nak gagahkan jugak. Kalau gagah macam badang kan best. Boleh angkat benda berat. Tak ke bagus macam tu?


Arini Pelangi dengan sesuci lebaran dah macam mak orang dah wei. Pergi sekolah adik untuk jumpa cikgu dan dapatkan result. Tak ke tu kerja mak orang? Ada bakat jadi mak orang tak?


Dengan ayu berbaju kurung pink dan kasut bunga bunga warna pink jugak, jalan dengan penuh sopan masuk kawasan sekolah. Malu tetap ada, orang lain mak ayah datang. Ni saya selaku muda lagi ni join aktiviti tu. Hahaha.. Please jangan gelakkan saya, biar saya gelak sorang-sorang..


Ramai jugak bebudak duk pandang memandang. Malu jugak. Ke sebab cun melecun dia orang pandang? Heeee. Mama abah kerja, so tu yang Pelangi selaku kakak yang baik hati pergi jumpa cikgu.


Tengah hari tadi ber-lunch-kan nasi ulam. Nasi ulam kat kraf tangan. Orang kota bharu mungkin tau kot tempat tu. Femes amous tau. Memang selalu ramai orang kat sana. Budu? Tadi makan ayam cicah sikit-sikit je. Mama suruh try, gasak kena gelak sebab nak cicah cicah tu bukan main lagi sikit je cicahnya. Memang tak leh jadi penggemar budu kot Pelangi ni..




Dicekau dari abang google. Nak usha kat mana tempat tu, lihat pada pic 1.


Nak tau pasal budu. Boleh tekan SINI. Kalau makan ulam, memang berselera jer makan. Sapa tak makan ulam korang sangat rugi lah. Dah la ulam boleh kasi awet muda. Boleh ke eak? Ntah, dengar kata orang tua jer.  Sambil baca entry, jom usha vios viserable baru. Baik punya. Cun melecun. Klik SINI. Trimas :)

p/s : Asyik entry pasal makan je kan. Mana pipi dah macam 4kilo jer.


xoxo
kiss and big hug

25 comments:

Syuxer said...

syuk dah pegi tempat tuh..murah plak tuh..pilihan makanan pun banyak heheh..kita geng suka makan ulam heheh..:)

akmaL said...

haishh..nampak sedap gila !

najihah sahami said...

makan ulam awet muda..tp pelangi tak muda pun...sebaya je kita.ahahha

meaw said...

ulam cicah budu memang mabeles ooo pelangi! amik result adik meaw lak bulehhhh,kekekekeke :P

pamie said...

sodapnyeeeee..

Darkbatman said...

haaa, aie penah dtg sini... mmg best.. ad budu n ulam..aduhh..lapar!

Anak Wak Mail said...

dah boleh jadi mak orang ni..hehe..:p

sedapnya tgok ulam2 ni..my fav!

Asha said...

nak pegi la mkn kat tempat tu nnt. mcm best je. mkn ulam mmgawet muda. tapi Asha xbrp suka sgt le ulam...klu budu..lain la..hehe

Tauke Budu said...

rugi la tauke budu kali ni...

Bluewendy said...

sedap tuh..sker mkn2 cam nih..simple n sedap!

CikHaniBhulat said...

wah..nampak sedap..tapi hani xmkn budu n ulam..hari2 kat umah sewa makan sardin n ikan pekasam je.huhuhu

Khairil said...

huhu..lama tak makan budu..teringin le pulak...

Bigdaddyz said...

terkebil2 biji mata ni....

i am S!L4H.. said...

hehe. feeling2 keibu bapaan sekali sekala ape salahnye. praktis dulu. ngeee

fieda said...

mmg rugi sape x mkn budu kan...giler2 sdp lah...

nasyitahahmadzaini said...

pergghh!!sedap gile..kalo pds lg sedap..mak aih teliuh!

Jasman said...

sedapnye...kalau air mesti oder tea o ais ni...haha

Wanie said...

yang depan nasik tu ke budu?huhu

dekat area kedah ni macam tak de org jual nasi ulam ni..

dak eina said...

sedap ok kt situ ^^

apik pehe said...

laaa..sedap kot budu..hehe..rugi la makan ulam saje tanpa budu..

Miz Novexx said...

saya sangat lapar okehh.... (^_^)V

Ma said...

assalam
mmg cair liur lah bila tgk ulam2 nie.. x de lauk lain x pe.. budu n ulam dah cukup.. :) .. yum yum..

man yusoef said...

sy agak suka makan budu..walaupon bukan org Kelate...huhu..sesekali mkn sedap kena tekak la...

ASaDa RyutaRo said...

kalau ade kat kampung, saya memang akan jadi orang yang ambil buku rekod untuk adik. best di usha2. hahaha..

tak pernah tahu pulak ade kedai makan berulam kat kota bharu. mungkin masa 2005 dlu belum ada kot. err..

cik Beskod said...

wah2 mesti menyelerakan kan?? hehe ish2 rasa lapar pulak hahaha..

saya x pernah makan budu hehe...

tapi nak mencuba hehhe

Related Posts with Thumbnails