Tuesday, July 19, 2011

Kami PAKATAN KOREA

Assalamualaikum & Salam Bahagia ...



Pakatan Korea? Bukannya pakatan parti politik la. Bukan juga pakatan membenci negara sendiri, dan mencintai negara Korea. Heeee :)


Tapi, geng empat serangkai. Geng zaman sekolah dulu. Kami ber-empat, sentiasa dilabelkan Pakatan Korea sejak zaman sekolah. Sebab, asyik asyik cerita pasal drama korea, mamat korea, negara korea, dan segala-galanya. Doa kami nak pergi Korea sesama nanti dengan izin Allah. Amin ..


Arini hang out lagi, sebab salah sorang geng kita orang nak balik kolej dah. So, nak tunggu dapat kuar lagi tak tau bila lah. Yang sorang lagi plak nak balik jugak, sebab dah kerja. Susah nak jumpa bila masing masing busy kan. Rindu betul zaman sekolah dulu.


Dekat 5 tahun dah tinggal zaman sekolah. Rindu cikgu cikgu. Rindu nak buat nota sejarah. Heeeee :)




Memang kita orang punya makanan bila hang out adalah Mekdi ataupun MCD. Kita orang abiskan sisa berjalan dan bergosip bukan main lagi kan. Dah lama tak kuar cukup group. Duk kata group macam dah group kpop pulak.


Kalau dah pergi Kbmall, sudah semestinya pergi Popular. Ter-beli pulak lagi novel. Novel yang dibeli aritu pun tak sentuh lagi. Buka plastik pun tak lagi. Duk bersusun je atas almari tu. Tadi bukan beli banyak. Satu jer. Novel "Stanza Cinta". Beli awal, takut habis. Heeee :)


Duk tayang gambar Mekdi, meh nak tayang gambar Pelangi dan kengkawan. Sila abaikan pipi Pelangi dah 4 kilo setengah. Nasib badan duduk rumah je kan. Memang manis perangai anak mama abah. Asyik makan jer..






Budak pakai tudung koko & purple tu, mereka kembar. Pelangi plak kembar dengan tudung Pink. Memang kami berdua gila Pink. Haha.. Pelangi bukan kembar bebetul dengan si tudung Pink tu. Hanyalah kembar nama. Nama kita orang sama. Syazwani nama diberi. Sila ingat nama tu yea. Tak nak cakap banyak kali kalau korang tanya nama. Tu yang duk suka warna warni. Nama cam bunyi warni kan?

xoxo
kiss and big hug

14 comments:

Wanie said...

nak g korea roger2 la..hehe
name kite same bunyi..wee

Fathiah Hamim said...

tak minat korea, tapi minat mekdi nuhh. meh la skett

aiman fanboy k-pop said...

samewlah kita..minat korea..hahaha..kalo tubuh band,ajak aiman sekali tau?xixixixixx...

ika said...

ika pun gila korea gak! :D kalau leh nk carik balak korea sebijik...haha..."stanza cinta" novel lagi best dr tv...siyes ckp!

Hans said...

nasib aku baru makan mcd ari tu
ekekekke

H.J said...

kalo kbmall..mesti mekdi..

Syuxer said...

uihhh pakatan korea??korea utara ke..hahaha ;p

laskar pelangi said...

@WANIE : InsyaAllah dear=) heeee~

a'a nama kita sama bunyi kan
(^.^)

laskar pelangi said...

@FATHIAH HAMIM : hehehe=) ruginya dia tak minat korea =D


jom g mekdi sesama =)

laskar pelangi said...

@AIMAN FANBOY K-POP: hehe=) orite orite!


takde hal punya aiman :)

laskar pelangi said...

@IKA : Adesssssss! Susah tu nak cari balak korea..hehehe =D



Ni buat makin tak sabar nak baca novel tu...

laskar pelangi said...

@HANS : Wooooo~ :)

laskar pelangi said...

@H.J : Dah bosan makan benda lain..makan mekdi jewlah:))

laskar pelangi said...

@SYUXER : Heeee=D nakal syux nie =)

Related Posts with Thumbnails