Monday, April 25, 2011

Merdeka !!!

Assalamualaikum ...

* tepuk tangan laju-laju .. *

fhewit !! saya sudah bebas . boleh dah tubuh parti sendiri ni. agak-agak nak kasi nama apa ni haa..

parti pelangi ?? parti tutatutetittt ! Heeee.. sengal disitu right ..



ni bukan kes nak berpolitik okey.. mentang-mentang hari tu join program pasal politik.. politik tak kotor okey.. tapi otak orang yang cakap politik kotor tu yang tersumbat tauhu sumbat yang basi..


kalau korang hayati, mesti korang rasa membara jer nak teguhkan hak korang.. dah la kita orang Melayu.. walau makin mundur dek kaum lain. tapi kita ada kuasa veto dari segi politik.. kuasa dari segi lain kita dah hancusss.. Pelangi cakap camni sebab ..



korang ada fikir tak yang sekarang kaum cina dah menjuarai dari segi PENDIDIKAN ...

kaum cina menjuarai dari segi EKONOMI ..

semua kaum cina nak bolot.. so, mana letaknya Melayu dalam malaysia nie .. fikir fikir kan lah ..


*******

hanya pada POLITIK ... kalau politik kita hancusss, dah dibaham oleh kaum cina..


agak-agak korang selesa tengok PM orang cina ... selesa kah???


tup tup, semua hak kita dalam perkara 153 dibubar kan.. perkara 153 adalah mengenai hak keistimewaan orang Melayu ye kawan - kawan ku yang dikasihi.. * macam cikgu sejarah dah ...* nak tau lebih lanjut, cari buku sejarah okey :)


cop cop ! ni bukan nak jadi Perdana Menteri duk merepak rabai pasal politik.. tapi itu yang terlintas di kepala otak ni haa.. walau dalam otak selalu fikir, whathefish lah politik ni ..


fuh ! bersemangat waja betul kan.. sebenarnya tengah hari tadi paper Hubungan Etnik.. tu yang semangat lebih.. campur dengan memori pasal kem aritu lah yang Pulau Pangkor tu haa.. dalam entry ni ..


stop pasal semua tu.. nak bagitau yang Pelangi selaku mahasiswi di ukm sudah habis final exam.. happy gilesss tau tak.. nak balik negeri.. tak sabar dah nie. aduhai.. rindunyaaaaa kat mama :)


sesapa yang baru musim exam tu, good luck ye korang.. jangan malas-malas nak study.. jangan duk sibuk baca entry, bukan baca buku * mentang-mentang dah habis la kononnya kan ..*


apa komen korang pasal politik di Malaysia ni .... ??? tak payah malu dan segan.. saje nak tau jerp.. lagi pun Pelangi takde la tahu menahu mana bab politik.. (=.=)





muka demam ni kalau nak tau.. dekat seminggu demam time tu.. dah la minggu pertama final exam.. study pun nak tak nak jer. demam punya pasal.. mata asyik nampak bantal. jangan tengok lelama.. malu .. heeee ..



kat bawah ni nak iklan something kejab... :)

iklan tak berapa nak komersial kan.. agak-agak boleh kerja dengan SPR tak .. Heeee~

xoxo
kiss and big hug

43 comments:

My MiRa said...

hehehehe kite tak bape reti sal politik2 nih..ehehhe salam kenal ye tuan bloh..

Amyna said...

syukur Alhamdulillah...
Moga berjaya ea..InsyaAllah. Balik kampung nanti hati² di jalan... :)

Cik Tqah said...

wa..merdeka for dis sem..hehe..blk mkn budu byk2 k..hehe

Fiya Ahmad said...

best la dah abes exam.. i baru start 1 paper td.. ngeh3.. ooo.. baru amek paper hbgn etnik yer.. bestkan.. hehehe..

mintak royalti kat spr sbb tolong sebarkan pasal pendaftaran pilihanraya.. haha

Chybee said...

asal semua org dah habes sem ni? tension je dgr. huhu

Cik Yana said...

Yee. Cik Yana yang tak daftar lagi sebagai pemilih walau dah umur 23. Baik, cik Yana gi daftar esok. Hehehe~

Lots of Love,
Cik Yana

najihah sahami said...

hambboi sayam..merdeka exam terus jadi wakil rakyat ke ape? adess..

HAZWAN17 said...

best giler dah hbs exam

apik pehe said...

hehe..merdeka doh dia..lambat lg la mek..bulan ogos nanti..hehe

farahashim said...

ala..ala..ala.. :(
abes paper doh ko?? ish dop adill dop adill dop adill :(

Khuzrin Kamarudin said...

Alhamdulillah.. :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

btoi2 skg ni byk benda cina dah kuasai...itu sbb kita sbgai bangsa melayu ni kena tlg sesama kita nk bg menaikan balik...ini tak pakat2 tuduh menuduh lak...

syafiqakarim said...

haaha sy nak jadi ahli politik.!
serious.tah apa hal bole bcinta2 mcm
tu.thn ni 21.tp blum lg..so xdftr lg
laa.hmmm.politik malaysia?bak kata
prof zahirah "kalau nak mengutuk
politik m'sia,ingat ada undang2.dan
klo nk mengutuk rakan,ingat ada pasaan"
hahah.tak kene ngena -.-

SyedGraphiX said...

tak ckup umur lagi. x leh mengundi XD

http://www.syedgraphix.com/2011/04/weh-muka-ko-macam-orang-tua-haha.html

acan ketot said...

haha..
x mau dftr ley???
ngee

nabila saat said...

btw jom undi sapa lg terror dn poyo
engineer ke?doctr ke?lawyer?

http://nabilasaat.blogspot.com/2011/04/kontest-sapa-lagi-terror-dan-poyo.html

Amirrah Zawani said...

tak minat politik..
best lah dh abes exam.. i baru nak start =_=

LuN@_aiDi said...

Salam kenal^^

Jln2 sini, baca entri disini & sewa tapak disini juge lot 1560!

jom terjah kami di New Zealand sambil tengok ladang epaL disana=)

http://kisahkami83.blogspot.com

alienelliz said...

alamak..ehehe x tau pasal politik, but kne dftar gak sebab wajib pilih pemimpin...hehe =)

Lawatan Dari hatibatu.com

shark said...

dmam pn smpat lg posing..
congrat akhirnyer medeka..

SYAFIQAHSALEH said...

tak ckup umo lagi nak mengundi :D

k e y r i said...

aku xcukop umur lagi nak undi, tp kalau dah cukup umur pon xtau nk undi mane, semua parti politik cam harem je.. masing2 ade macam2 agenda (sekadar pandangan remaja xcukop umur) =____=

laskar pelangi said...

@my mira : okeyy dear:)

salam perkenalan jugak:)

laskar pelangi said...

@amyna : Alhamdulillah:) dah sampai dengan selamatnya ..

laskar pelangi said...

@cik tqah : heee=)

Yah0o0ooooo!dah cuti =)

mrs lebah, Pelangi tak makan budu =D

laskar pelangi said...

@fiya ahmad : best sangat-sangat sebab dah habis exam :)

anywy gd luck for u dear=)

haha. boleh jugak kan. mntk royalti ;DDD

laskar pelangi said...

@chybee : aduhai. g0odluck dear=)

laskar pelangi said...

@cik yana : cepat cepat g daftar yeww=)

heeee=)

laskar pelangi said...

@najihah sahami : hahaha =D

nak jd wakil rakyat dun dungun la..=D

laskar pelangi said...

@hazwan17 : mmg best! heaven gilewwss~

laskar pelangi said...

@apik pehe : aigooo!

anywy. gd luck apik :)

laskar pelangi said...

@farahashim : ha'a dah habis exam =)

laskar pelangi said...

@ladyzul : tuela kan. masyarakat melayu takde kesedaran sepenuhnya pasal tu. tu semua di zon selesa lagi =)

laskar pelangi said...

@syafiqakarim : pewit! nak jadi ahli politik eak? meh nak undi =D

laskar pelangi said...

@syedgraphix : make sure dah cukup umur nnty pergi lah daftar yup

=D

laskar pelangi said...

@acan ketot : tak mau daftar? adui!
tak boleh =D

heee~ gurau jep =)

laskar pelangi said...

@nabila saat : ngeeee=) xtau~

laskar pelangi said...

@amirrah zawani : good luck mira (:

laskar pelangi said...

@luna_aidi : salam kenal :)

laskar pelangi said...

@alienalliz : betol tu =)

laskar pelangi said...

@shark : memang posing tu wajib ;)

heeee=D

laskar pelangi said...

@syafiqahsaleh : dah cukup umor g la daftar :)

laskar pelangi said...

@k e y r i : hurmmm..tuela sebab politik negara kita ntah pape kan =[

Related Posts with Thumbnails