Monday, February 20, 2012

Tahun 2 Semester 2



Assalamualaikum   >,<



Alhamdulillah, kelmarin selamat sampai ke UKM Bangi dari Kota Bharu. Area lepas Gua Musang hujan lebat. Memang tak leh nak pecut sangatlah. Bahaya. Jalan licin. Lagi pun jalan area situ, boleh dikatakan bahaya, banyak trailer, jalan pulak simpang sana, simpang sini. Lain lah jalan highway.  


Dah la dapat tau pejabat kolej tutup pukul 4.30 petang. Dalam pukul 3.30 petang, rehat kejab dekat MCD dekat R&R highway Karak, kalau tak silap.


Memang dalam hati berdebar dup dap dup dap. Ye la kan, sempat ke sampai kolej ni. Nak kena check in bilik kan. Kalau kunci ada kat tangan, memang tak fikir banyak dah. Hati berdup dap dup dap, perut plak bermuzik. Tu yang singgah isi perut makan MCD. Yummy  :)


Sampai je kolej, dalam pukul 4.40 petang, nasib pejabat kolej tak tutup lagi. Alhamdulillah  :)


Yeay.. Dapat kasut baru. Thanks awak :)

Merah menyala gitu. Kan >,<


Stor pulak tak buka lagi. Esok baru buka. Segala jenis barang dalam tu. Haish! Esok mesti sesi kemas mengemas. Penat penat  -,-


Arini, 1st day untuk semester baru. Semester dua, untuk tahun dua. Cepatnya masa berlalu. Tuptup, tinggal lagi 2 sem nak capai ijazah. InsyaAllah    :)


Dah sampai sini, rindu la dekat rumah sana. Rindu nak makan sedap-sedap. Kalau kat rumah, lapar je sikit, buat cekodok la. Kat kolej, lapar je, cari makanan dalam almari, last-last makan biskut kering je. Sedih ya ampun  -.-


Takpe la kan, bersusah susah dahulu, bersenang senang kemudian. Amin  (;


Arini jugak dapat berita gembira, InsyaAllah awak pasti berjaya. Saya sentiasa doakan kejayaan. Allah akan berikan nikmat yang tak berbelah bahagi kepada hambanya yang sentiasa sabar.   =)


Semoga sem ni lebih rajin. Rajin la sangat kan? Hantuk kepala kat dinding jugak kalau tak rajin. Sem depan dah nak Latihan Industri. Serius cuak  !


InsyaAllah sem ni lagi rajin. Amin :)


Terimakasih daun keladi sudi drop komen kat sini. Ada masa terluang, Pelangi terjah korang. Dah ada kat kolej, tak bagi banyak masa untuk hadap blog 24hours. Sorry dear. Memang time stress, Pelangi akan berblogwalking. Tak nak yeppi sangatlah kan. Homesick ni.



xoxo
kiss and big hug

37 comments:

Cik Atien said...

selamat belajar ye awak. atien pun tak sabar nak start sem baru. uitm awal bulan march start sem baru. heee :)

tomatokering :) said...

eee jelesnye tengok kasut dia U_U

selamat belajar dear! :D

syakey said...

amboih kiut miut kasut haaa :D

fathiahRAIHANA said...

wahh merahnya kasut ^^

belajaq baik2 ye akak :>
moga semuanya bjalan lancar!

Sr. Maryam Fatanah said...

good luck with new sem..btw lawa kasut..follow u

H.J said...

homescik la sangat...hahaha

Innanie | Ariffin said...

selamat mulakan study awak!

Ijah EmoTemo said...

comel nya kasut tu ;)

onie said...

study leklok naaa,jangan main kelain auww :))

SAYA BUKAN SAMDOL said...

selamat berkelas! =D

shera haifa said...

hek3x, baru balik dr rumah dh homesick yaa..

dhiera said...

degree 3 tahun ea? asal kejap sangat.. saya 4 tahun. hehe..

good luck naaa... semoga sem ni dan seterusnya semakin sukses. wink wink

Ain Zulaikha said...

haaaaaaaaaaaaaaa belajar rerajin tau :)

Sandra Azwan said...

cantik kasut!;-P

cIk JanNah said...

comel betol si kasut merah tu!

nuyui a.k.a miss YUI said...

slmt memulakan sem baru ya..

beshnya dp kasut bru..comel lak tu..

~azillakhalison~ said...

canteknye kasot merah die...euwwwww

J.Syazwana said...

hoi cantiknya kasut !
jeles.
wuwuuuuu

Syazwan Che Deraman said...

penat tuh.
meroh kasut.lawa!

eh, baru sampai, homesick doh?

Hans said...

selamat belajar kembali

izzati jerr said...

kasut awokk comellll sgt <3 <3 !!!

Akim Iqbal said...

comey ngat kasut tu. hiks

Almade Nespesor said...

Thanx fer de wishes pelangi ! , sy doakan awk suksess juga tuk sem dua nih. ;)

Hanis MY said...

selamat bersemester baru wahhh cntk sgt kasut reben tu…i likee......

bact. said...

dok ukm rupanya
tiap2 minggu aku g sana
g smyg jumaat jela.

hazanis said...

kita pun tinggl 2 sem lagi....semoga kita semua dapat menempuh setiap semester dgn jayanya...amin...gud luck cik pelangi...:)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

selamat menjalani semester bru :D

wawa abdullah said...

cantek kasut awak..huhu :)

cik ika said...

samelah kite..tp ta bli pown kasut baru tok kuliah sem ni,,kai selipar je..hehehe

.eypgonzales. said...

selamat kembali ke sekolah .. hek3 ..! comey sgt kasut tu .. #jelesh .. hik3 ..

semoga cinta cik pelangi tetap abadi selamanya bersama ehem ehem <3

Amin :)

the puffy clouds said...

cantiknya kasut dia..merah dan comel!


BTW, do you love bags??

Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags!Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags!Bags! Bags!Bags! Bags! Bags! Bags! Bags! Bags!

Feel free to visit us at http://thepuffyclouds.blogspot.com All below RM 50!!! ^.^

Find us on Fb : The Puffy Clouds

Namee Roslan said...

hey good luck on ur new semester !! :) comelnya kasut awak tu . nak pinjam lah macam ni ! hihi. dulu namee selalu terlepas daftar bilik tiap kali masuk sem baru..hihi.

~eZmALiZa~ said...

ateknye kacut diaaa... :)

selamat study utk wanie.. best of luck ok? jgn mudah putus asa :)

man yusoef said...

gud luck in your study :)

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

kawaiiiiiiiiiiiiii kasut uols tue
vincci ekkk???

hazanis said...

akak pelangi...kita ada tag awak..:P

http://hazanis.blogspot.com/2012/02/pupel-liyana-mega-giveaway.html

Nurul Iman Rosman said...

siyes geram sangat tengok kasut wanie tuuuu!!

Related Posts with Thumbnails