Friday, February 4, 2011

mary stayed out all night .

Assalamualaikum and Good Tak Berapa Nak Morning ....


hai kakak-kakak, abang-abang, adik-adik sekalian alam... Pelangi menyepikan diri dari berblogjogging ni bukan sebab dah benci nak usha blog korang laaa... tapi, Pelangi mengalami penukaran statistik udara dalam pernafasan... pergggghhhhh ! bajet doktor.. Pelangi tak berapa nak sihat bila sampai rumah.. so, lemahkan diri dan sekarang sudah sihat lagi bugar .. syukur   ^__^

dalam proses lemahkan diri dan tambahkan lemak di setiap penjuru badan.. Pelangi habiskan masa dengan melayan drama korea tau... tajuk dia "Mary Stayed Out All Night".. drama baru juga ni .. best dan best tau... korang wajib tengok ! memang the best lahhhh ! romantik gitu.. dah la hero & heroin yang sweet lagi comel loteyyy.. 

drama ini berkisarkan ayah kepada si gadis (Mae Ri).. nak kahwinkan MR dengan anak kepada kawan ayahnya disebabkan perjanjian sejak anak mereka masih kecil.. tapi MR ni jatuh hati dengan jejaka yang dia langgar tu. yang kacak lagi comel jerk muka dia.. jejaka tu selalu panggil MR ni marry christmas. sangat comel.. dah la jejaka tu penyanyi band indie..

comfirm korang jadi obses nak tengok bila usha gambar-gambar kat bawah ni haaa. Pelangi tak nak lah story panjang-panjang kat sini jalan cerita dia.. tak best lah bagi korang yang tak tengok lagi.. korang tengok dan nilai sendiri tau.. :)

ni lah hero dalam drama ni. sangat comel kan? ini kekasih gelap Pelangi tau. eheee!
ni lagi kacak kan. rasa nak cium2 jerk gitar tu. wahaaa..
ini lah jejaka kacak tu. MR dengan jejaka ni asyik bergaduh-gaduh jer.. mereka berdua membuat penipuan yang mereka sudah berkahwin.. disebabkan nak lari pada idea ayah MR yang inginkan MR kahwin dengan anak kepada rakan lamanya..

sweetlah mereka ! rasa teruja tak nak tengok drama nie ??
empat pelakon utama MSOAL (Mary Stayed Out All Night).
belah kiri, tu lah anak kepada rakan lama ayah MR. tak kacak kan? heee!

pelakon Mae Ri (MR) iaitu Moon Geun Young sangat chantek dengan stail rambut camtu. berbanding dalam drama Cinderella Sister.. 

time ni bila chenta mula berputik. sangat sweet ! sangat jeles ;(
memang terbaik time ni. ni bukan kahwin betol-betol. tapi just nak amik pic kahwin sbb nak MR nak kasi kat ayahnya. bukti dia sudah kahwin. =) 



comelkan mereka ! 






ada sinar nak tengok drama ni tak?? sangat romantis dan gelak tawa okeyyy :)




memang comel kan gandingan hero & heroin tu;) Pelangi pun dapat tau yang mereka berdua dapat Best Couple Award (Moon Geun Young and Jang Geun Suk)
dalam 2010 KBS Drama Award. congrats ! semoga korang tak sabar nak layan drama ni.. saja je kan Pelangi ni buat korang jeles macam tu.. :)

sapa dah tengok drama ni. tinggalkan kata-kata manis kalian pasal drama ni kat kotak komen yeee..
maaf lah entry kali ini penuh dengan gambar comel... thanks for reading !

Pelangi asyik repeat OST drama ni dah beratus-ratus sekali.. Jang Geun Suk buat Pelangi cair macam aiskrim rainbowww dahhhh. lebiuuuu lahhhh :)

xoxo
kiss and big hug

47 comments:

me | is | aku said...

citer ni comelsssss~
tp nk habiskan secret garden dlu :P

hani syamsul said...

hoho ,
jang geun suk ni memang comel :D
hah! tangkap cintan sama dia !

Azie Azra said...

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.sama ! sama !
da lame tinggal cite korea tetibe beli cd cite ni.just grab n go je.mls nk pilih.
tgk tgk best gilerrrr!

Syukri Mohtar said...

best2 cite i...

laskar rainbow said...

@me|is|aku :eheeee=)) memang sangat lahhhh chomeyyyyy=))


secret garden best kew?

aliza said...

chomel lah pompuan tuu..nnt nak try usha lah cite nie ;)

eRza farEeha said...

wahh..mesti hau korea ni...

sitihanisahali said...

semoge cpt sembuh ye.. :)

amier azrul alias said...

nak citer ni

Yastro said...

Hehehe...org korea bucuk arrr...spesis x mandi pagi...hahaha

Wanie Affandi said...

dalam KBS tajuk die marry me marry

sTilLuvMylIfe said...

pelangi!!!
kamu buat echa rasa nk maO tgok cite ni...
both of them are so cute...
*wink*wink

mia* said...

geram.hee.comel jee couple tuh .haih. jelez :)

~WaNniE~ said...

nak kena tengok ni.....

najihah sahami said...

bucuk..miss u lah.. hahaha..
wess..jeles ni..
belum sempat nak tengok citer ni lagi. adehh....

bjay69 said...

ala..mane2 drama pun mesti letak hero hensem...klau x sape nak tengok..ALL $$$$$$...

misSbLurRy said...

mueheheheh...
br lepas abes tgk....eh no...ade lg tinggal 3 episod...muahhah

me | is | aku said...

@laskar rainbow
best jugak larh! tgk la tgk laaa :D

IzwanNie said...

eh2.. ada gambar aii la kt cni.. =p
waa... sy belom tgk citer ni... dua2 pelakon mmg sy minat,, nk tgk!!! ^__^

Dr.KesHi said...

yeah..cite ni mmg kene tgk... best

laskar rainbow said...

@hani syamsul : heheheehe;)) a'a comel kan si Jang Geun Sukkk;)
adussss!
tak kan kita nak bermadu nie?
hehehehe

laskar rainbow said...

@azie azra : heeeeee=) tak wugi lah yewww awak beli;))

memang tersangat BESTTTTT!

laskar rainbow said...

@syukri mohtar : ahaaaa

laskar rainbow said...

@aliza : memang comel lahhhhh=))
okeyyyy! jangan lupa usha tawwww!

laskar rainbow said...

@erza : memang besttt lah dear =)

laskar rainbow said...

@sitihanisahali : yeeee=) thanks awak;)

laskar rainbow said...

@amier azrul alias : nak eak?? amek kat kedai yeeee=D

laskar rainbow said...

@yastro : hehehehe;)) jeles jerk tao kan...

aqish basir said...

dah tengok abes! mmg syok giler lah!!!!!!!!!!!!!

laskar rainbow said...

@wanie affandi : Ohhh! a'a tol jugak nama tu =)

laskar rainbow said...

@stilluvmylife : yeeeee sayeeee;))
owkeyhhh!pastikan u wajib tgk tauu..
best sangatttt=)

mereka memang super duper cute kann

laskar rainbow said...

@mia : geramm??? cepat2lah tgk drama tuuu=))

laskar rainbow said...

@wannie : tengok lahhh dear=)
pleaseeee!

siap paksa nieyh..eheeee

laskar rainbow said...

@najihah sahami : werkkkkkk! Mish yg buchuk lagi masham masham;))
werkkkk!
miss u more dear=)
jeles?? cepat lahhh tgkkk..best auwww

laskar rainbow said...

@bjaya69: semestinyaaaa! tu hebatnya drama korea kannn=)
wahahaha....

laskar rainbow said...

@missblurby : wahhhhh;) bagus !!

laskar rainbow said...

@me | is | aku : okeyy dear;) nnty Pelangi try tgk=)

laskar rainbow said...

@izwannie : adusss! perasan lahhh u niemm.cepuk baru tawww.eheeee=)
tgk lahhh...;))

gerenti suka pnyeeee=)

laskar rainbow said...

@dr keshi : memang kena tengok!;))

laskar rainbow said...

@aqish basir: bagusnyeee dah abis tgk..memang best kannn =)


^__^

~eZmALiZa~ said...

ezma ni kalo bab-bab korea mmg xtaw hape pon... :D

laskar rainbow said...

@ezma : eheee;) bila ezma nak layan korea nie..?? heeee=))

Cahyahana said...

wahhh...boleh geng lar kte,cahyahana pn mmg giler korea drama gak,eheheeee....bkn drama jer,penyanyi nyer pn mmg cek layan...baru gak abis tgk cte ni,mmg best giler,suka sgt plakon hero ngan heroinnyerrr,come2 blaka#_#

Cahyahana said...

wahhh...boleh geng lar kte,cahyahana pn mmg giler korea drama gak,eheheeee....bkn drama jer,penyanyi nyer pn mmg cek layan...baru gak abis tgk cte ni,mmg best giler,suka sgt plakon hero ngan heroinnyerrr,come2 blaka#_#

laskar rainbow said...

@cahyahana : yup yupppp! Mehhh masuk geng giles drama korea ^__^
hero2 & heroin korea mmg comey2 semuanyeee kann
geram jerk tgk =)
rasa nak cubit2 jerk..kih3

LavenderPurpleMe said...

hehee~ citer ni mmg best...masa nengok dulu kat channel KBS World. tp xdpt tgk smpai abeh sbb kne blik kampus lak..huu~ tp yg best dpt donlod OST die...sgt2 besh! ;D

laskar rainbow said...

@lavenderPurpleMe : ermmmm;) memang sangat besttt=) wugilah dear tak dapat tgk sampai habis. OST pun sangat best kan. tak bosan duk layan OST =)

Related Posts with Thumbnails