Wednesday, July 18, 2012

Perempuan dan Shopping



Assalamualaikum .



"Say cheese".
Eh, macamlah ada sesi photoshoot. Senyum senyum la sikit, takkan nak baca entry sambil buat muka ketat. Janganlah nak serius sangat, nanti tak henseng, nanti tak cantik. Hehehee .


Dah masuk minggu ketiga untuk 'shortsem'. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar, assignment satu pun dah disubmit, ada yang selebihnya lagi. Go go chaiyok !


Fighting ! *bajet korea la sangat kau.  -___-


Tajuk entry kali ni mengenai jantina aku sendiri weh, "Perempuan dan Shopping". Aku rasa benda ni takleh nak lari pada kaum perempuan. Semuanya suka shopping. Kan kan kan? Walau tak dapat nak shopping sekali pun, window shopping pun dah rasa hilang stress. Tak gitu kaum gegirl semua?  Hihi.

Dah la suka shopping. Nak pilih yang berkenan punyalah lama. Hihi

Biasalah perempuan. Kan =)

Sape lah kan tak suka shopping. (^,^)



Dalam shopping sekali pun, kena pandai fikir, ukur baju di badan sendirilah. Jangan kerana nak sesuatu benda tu, kita terpaksa nak ikat perut tak makan seminggu. Tak kesian ke dekat perut comel masing masing ? Cam mana perut tu nak survice kalau apa pun awak awak tak isi dengan makanan. Demi kasut branded awak. Demi handbag branded awak. Demi dress branded awak awak. Demi perfume yang paling wangi. Demi segala-galanya.



**semua gambar dicekau dari abang google.


Semua perempuan nak kelihatan cantik dan menawan. Berpada-padalah kita, kan? Simple simple sudah. Okey fine aku suka pakai selipar getah je pergi kelas. Hahaha. Selipar getah tu bukannya aku buat daripada getah, tapi macam selipar jepun, tapi tak berapa nak jepun sangat. Ehhh ayat macam ntah pape. (-,-)


Sabtu ni InsyaAllah kita semua yang beragama Islam akan berpuasa. Tak sabar nak bangun sahur. Lagi gembira kalau sahur bersama family. Selamat berpuasa kepada semua. Tak start lagi masuk bulan Ramadhan, dah ramai yang up status nak pergi shopping raya. Alahai, rilex la dulu. Biarlah puasa dua tiga minggu dulu eh. Hehe^^


Sampai sini dulu, jaga diri ye. Selamat menjalani bulan Ramadhan. Lakukan yang terbaik untuk Ramadhan kali ni. InsyaAllah, akan dipermudahkan segalanya. Amin  =)


"Ehhh.. Saya tak beli lagi kurma.." ;-(


xoxo
kiss and big hug

23 comments:

Mymiesein said...

Betul tu... Kalau ada rezeki lebih, barulah boleh reward diri dgn benda2 branded ni... Ikut kemampuan diri...

Cik Tqah said...

tahun ni baju raya baju kawen..yeayy.. xdela.. baju raya mostly sume da pakai.. tapi br pakai skali 2 je la.. byk baju kurung pas shopping kt vietnam n bandung ritu.. hehehe

budak kecik said...

yusuf taiyobb :)

yann miryann yann said...

yeayyy!! nak puasa dh..hehe
slmt berpuasa ye cik pelangi ;)

Razil Tahir said...

lelaki pun ade jer yang suka shopping.
Mungkin bukan baju. Huhuhuhu
MUngkin spare parts kereta or perfume or blazzer... huhuhuh XD

tp saye tak. saya tak banyak duit.. XD

hazanis said...

perempuan dan shopping mmg xdpt dipisah kn..tp berpada-pada la jugak kn bila shopping tu..ukur bju di badan sendiri..:)

btw selamat menymbut bln rmdhan..=___=

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Vass sgt baju hat lip lap lip lap anak mimi tu ngeee
Ai excited nk blk sembayang terawih kt masjid nnt

nuyui a.k.a miss YUI said...

itula pompuan..ala..laki pon ada gak tau..huhu.

anna alaui said...

perempuan dan shopping mmg xdpt dipisahkan..

Fai CeritaCinta said...

memang best shopping ni, tapi jgn sampai pokai sudah ler.. hehe... best berpuasa dgn family,syahdu je rasanya. hehe... selamat berpuasa dik!

Nina Ayra said...

akak,,saya ada kurma ,nak??hahah
selamat berpuasa ye kak ;)

FnF Simple Life said...

alahai...orang lelaki pun sama jugak kalo bab perabeh duit ni... tapi takde laaa shopping baju... ada gak la kot yg suka shopping baju kasut seme... rasa2 org lelaki kuat shopping mende yg mahal2 rege ribu riban cam aksesori kete, gajet2 elektronik terkini cam henset, ipad... mcm2 le...

fifie said...

Apsal eh perempuan dengan shopping ibarat isi dengan kuku ? btw, selamat menyambut ramadhan awak. kelik kelate meh. hehe.

ღKekunangpelangiღ said...

Bukan setakat perempuan ja, kadang laki pun ada masalah nak pilih barang masa shopping. Kalau perempuan ambang mata banyak pilihan, lelaki buta mata sebab shopping setahun sekali. :p

nazirah said...

eh eh betul2 dpt window2 shopping pn da excited melampau hahaha adehh
tp tu la biar lah beli mengikut kemampuan kan .. ;)

p/s : eh kte pn x beli lg kurma hee ;)

Zie said...

suka2 suka, berilah masa seharipun belom tentu habis nak shopping..

selamat ramadhan

Nurul Husna Mohd Hassan said...

shopping ikut kemampuan :)

selamat berpuasa untuk semua umat islam ;)

syakey said...

woish! tak sabar nak membeli kasut raya! ahha :P

slamat menyambut ramadhan! jgn nak prepare raya ja. ramadhan ni guna sampai to the fullest utk kaut pahala. ;)

Muhamad Zaki Zafir said...

lelaki pun kuat shopping.mybe tka ramai,tp lg kuat shoppingnya drp perempuan.

salam ramadan. :)

misz_eyza said...

hehe dah lumrah alam perempuan dan shoppping tidak dapat dipisahkan....eyza suka shopping tapi tak suka lama2...dah dpt apa yg nak trus balik jer...rimas ramai sgt org hehe..

Namee Roslan said...

namee gila shopping!!!! hehe. ni raya ni lagi macam2 nak beli nih. hehe

http://nameeroslan.blogspot.com/

aTy _faRed~ said...

aty suker shopping sangat2...letak ar kat mane pon..insyaallah ley habes duit..kat pasar malam pon jadi..heheheh..

hafizudin said...

Mungkin telah ditakdirkan lelaki harus bersenang dalam melayan wanita taim shoping.
Mungkin lah.

Related Posts with Thumbnails