Saturday, January 7, 2012

Nasi Goreng Upin Ipin


Assalamualaikum ... (~.~)



Senyum semanis teh ais. Bahasa kelantan orang panggil, Teh Beng! Feveret tau. Slurpppp. **Ingat mamee slurrpp mawi la sangat.


Curi sedikit masa lagi. Jari gatal meroyan nak menaip. Time suruh menaip buat laporan kelab, buat sikit dah ngantuk mata. Bila part nak mengarut kat blog, jari menaip panjang-panjang, tak rasa ngantuk pulak. Aneh! 


Memang lumrah gamaknya. No wonder lah, kalau pergi dengar band Hujan perform, tak ngantuk pun. Tapi, bila dalam kelas, Dr mengajar tak sampai sejam. Dah menguap-nguap. Mangkuk meggi betul.


Comel tak tajuk entry saya kali ni. Ada secomel teletubies? Ala, comelnya teletubies 4 orang tu. Orang ke ekor ek ? Ada purple, ada hijau, ada kuning, ada merah. Eiii comelnya mereka. Siap ada tv kat perut.^^


Nasi goreng upin ipin ?? Ni bukan main-main. Realiti !


Ada menu tu kat cafe kolej tau. Dah lebih 3 kali kot saya pernah order. Mula-mula nak try, rasa takut jugak. Kot-kot pelik kemain depa letak patung upin ipin ke apa. Ingat mainan ke. 


Tengok-tengok comel pulak. Dah la rasa enjoy je makan. Ada dua ketul nasi. Maybe tu upin, satu lagi ipin. Siap ada smiley lagi. Mata pulak diganti dengan kacang hijau. Hidung diganti dengan jagung, tak lupa smiley dengan cili sos. Ada lagi, benda wajib upin ipin, semestinya ayam. Paha ayam dimasak masam manis. Yummy. Menjilat sudu jugak lah makan menu ni. Nak try, datanglah kolej kita. Kolej burhanuddin helmi, UKM Bangi. Hik Hik Hik   -.-



Comel kan? -.-


Cau cin cau dulu. Isnin ni ada paper weh. Subjek statistical process control. Good luck for me. Start 2nd paper ni, serius tak nak up entry lagi. Tunggu lepas exam pulak, sebab exam dah tak banyak gap, kena study smart lah. Takleh nak mengada up entry. Habis exam 18hb. Insya Allah :)


Alhamdulillah, kat kolej dah ada air. Tak yah nak kata Pelangi busuk tak mandi pulak. Kelmarin takde air pun, pergi merantau cari air. Tak selesa hidup kalau air takde. Lambat lagi tak mandi. Usaha tu penting. Ye dok ? ^^



xoxo
kiss and big hug

47 comments:

Jerr said...

tak sampai hati nak makan nasi tu comel sangat . Seeloknya buat hiasan. haha

Paris Lipton said...

comel giler kot! huhu

twinkle twinkle said...

kreatif :)

Salwa said...

sos cili tu memang wat senyum camtu ke. cutenyer :D

El-Janna said...

haha nak rasa jugak mesti sedapp

Ct Aja said...

wow de mata lg...hihiih

nik rosmawati said...

comel.sedapnya :)

kajaharuna said...

comel nye nasi goreng upin ipin..
nak try masak la..

syamsid dhuha said...

yesss mmg komfem aku die hard fan of telletubies !! .. haha

SYAFIQAHSALEH said...

comel je nama nasi goreng ni :D

Aida Omar said...

kenapa makanan tu nampak sedap? kenapa? kenapa?

Apik Pehe said...

heheh..beli2..pastu wat frame kat rumah..comel sangat..

Cik Aish said...

huhu tak sampai ati nk mkn

si ngokngek said...

nasi goreng upin-ipin satu!!HAHA

comel ja nama,tp nak mkn sayang pulak..sedap tak??

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, comel! eherm, ada nama nasi goreng fifiey lychee maration tak? kahkah

L.e.e.z.a said...

hahaha~ cute tol name die! ingtkan makan kat kedai upin ipin coz kite pon slalu gak g makan kedai upin ipin.. rupenye nasi goreng upin ipin =p heee~

merahitujambu said...

comel plak nasi goreng dia

Namee Roslan said...

comelnya nasi tu !! hehe. comel, tak jadi nak makan sbb sayang. hehe

diana amin said...

wow! comel sangat. camne nak makan hihi

Syazwani Mazlan said...

sedapnye nasi!! :) nak,nak!

najihah sahami said...

waa..dh ad air. lepas ni leh la tumpang mandi kat ukm. hehe

Nur Aischa said...

uww sedapnya~ nanti bwk lah sikit utk aisyah ya :D

Syarih said...

Saya suke semua jenis nasi goreng..tapi nampak yang nih lebih sedap...nak cuba!!!

saffiya_aleesya @ echa said...

kena balas balik senyuman nasi tu hehehe

Muhammad Al-Afiq said...

mmg makcik cafe tu hias nasi tu dgn smiley ea.? comel sgt nasi nyer...huhu

J.Syazwana said...

kat kafe uniten ade nasi goreng baby. hahaha. tapi tak pernah try lagi. keh keh

aTy _faRed~ said...

heheh..meamng comel..:)
teringat mase belajar dulu pon tak de air..sanggup ar pagi2 buta gi mandi kat mesjid..pernah gak gi kelaas tak mandi..!!! ngeh ngeh ngeh..darurat..;p

nazirah said...

hakhak comel kot huhu
rasa mcm nak pergi carik nasik tu
kat ukm waktu lunch esok hee

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Rtp Farra Arisha said...

hebat sungguh. and even more fabulous when it has been called as nasi goreng upin upin. sounds very cute :)

Liyana Zahim said...

Kalo comel cani sayangla nk mkn.. Hehehe.. Gud luck pelangi!! :)

diana said...

sikit hari lagi semua kedai nakbuat nasi goreng ni..hehehe

shark said...

hahaa
pandai btuil promo menu
ini kalu tau dek upin ipin ni kne saman ni:p

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

pandai lepa no...buat menu mcm gitu...

Hanie Dew said...

ko buat aku lapar dengan ayam goreng tu. nasi tu ok lagi tak heran sangat.

dah ada air. oh wangi da la ko pasni. hehehehehe

Pamie said...

erk..terliurrrr..

shandye. said...

eh. KBH dh ada air eh?

#kagumsebentarbersamarotigardenia

hudhud said...

nasi goreng kak ros? Haha :P

shera haifa said...

haha,, kreatif btl tukang masak tu..

teh beng so.. sedapnyo laa

khalila ishak said...

halalalalalaaaa.... comelnye nasik. syg nak makan. hehe

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ganbatte for ur exam
nk rasa nasik grng tue...pos kt sini sket ngeeee

Jue said...

bile aku bc tajuk entry ni..mmg iye2 mbayangkan nasi tu berupa upin & ipin mcm cake yg ade rupe tu hihi

hazanis said...

waaa....chumel nasi tu...sayang lak nk makan...hehe mesti sodap kan...=)

YOUsoF said...

Peminat Hujan : Yeah! ;D

Teletubies adalah sejenis binatang comel yang berhati manusia.. hehe

Macam nak cuba je NG Upin Ipin tu, boleh tahan meyelerakan..

Jasman said...

wow...pandai tokey kedai tu nak cari untung...mesti upin ipin dpt royalti tu...hehe

Anak Wak Mail said...

haha,,upin ipin,,comel je nasi goreng tu..;)

good luck dear!

budak penjara said...

wt klik ko ak nasi goreng ipin tuh..haha

Related Posts with Thumbnails