Monday, June 20, 2011

UKM. Oh result.

Assalamualaikum & Salam Ceria :)



Semoga pelawat PELANGI CHENTA sentiasa ceria. Walau masalah datang melanda , tu semua hanyalah warna yang mencorakkan hidup korang. So, chill okey. Jangan bersedih kerana masalah. Masalah tu boleh diertikan sebagai garam dalam gulai. Walau garam itu masin , ianya ditambah untuk penyedap kepada gulai tu. Bukannya hanya letak gula. Kan?


Result bagi bebudak UKM dah keluar lama dah kan. Awal Jun aritu lagi kan. Tapi , punyalah terkejut bila result dipos. Tengok kat peti surat , mula mula terkejut tengok lambang UKM. Oh Tuhan , apa ni. Mula cuak dah. Tanpa lengah , terus buka. Dah agak dah , mesti result punya. Pheh ! Walau tak sehebat orang lain. Syukur dengan seadanya. Syukur takde yang kena repeat. Tu yang penting.


Dulu zaman diploma , boleh lah nak capai semua nak A / 4.00 kan. Tapi , degree macam agak sukar untuk mencapai setakat tu. InsyaAllah akan cuba untuk sem akan datang. Amin :)



Ni lah result. Glurppp ! 

Berbalik kepada isu result tu. Bikin hati rindu nak balik UKM dah. Bila kat sana , asyik nak balik rumah. Pelik sungguh. Senang senang , bina UKM cawangan Kota Bharu lagi syok kan? Boleh balik hari hari. Heaven weh cam tu. Leh lepak bawah ketiak mama setiap malam. Awwwww Best !



p/s : Pelangi memang sejak zaman sekolah lagi suka menulis dengan pen dari papermate. Korang pernah usha tak web papermate? Kalau tak pernah boleh klik kat sini. Memang tahan lama pen brand ni lah. Tulisan pun jadi cantik. Yeyew oii je tulisan terus jadi cantik. Dah memang tulisan cantik kan? (ter-perasan) Hehe :)


Sampai sini dulu. Jaga diri. Jaga kata kata. Warnailah diri anda dengan warna yang baik. Babai...


xoxo
kiss and big hug

26 comments:

ieyza afieyna said...

wah zaman diploma dapt 4flat je..
mesti akk pndai kan. bestnye..
pape pun gudluck 4 ur life ;)

cikinnaberry said...

uh...memang kan time degree ni harap x repeat je..huhu

Amie said...

dpt 4flat mmg menyeronokkan... tp dpt kurang dari itu tandanya sudah kuar isyarat utk kita bersedia / kenalpasti kelemahan yg ada, betul tak...

Syuxer said...

saya dapat pointer 5.00 ekstra power dekan almaster phd hahaha..

apapun hope result awk tuh okey..:)..

skemaituehot said...

beser la tuh...semakin banyak belajar semakin susah...tpjika mengikut analogi matematik...peringkat sijil kiter hanya kenal 1 2 3

peringkat diploma...kiter kenal 1 +1 =2

peringkat ijazah..kiter kenal 0.5 +2=2.5

peringkt master..kiter kenal +_X dan /


peringkt phd kiter perincikan samaada nak tmbah ker...tolak ker... darab ker///atau bahagi....

jadik semua kiter da belajar dri skolahkan...
jika x smpai tahap phd pun..sebenarnyer kita da berjaya...

fikirkanlah..

||aLeaSaRa|| said...

officemate kite lak tension baru dpt result uitm dan kena repeat.kesian gak dan kitorg semua pagi dia support utk buat yg lagi terbaik.tahniah ye sis!

M Fizan said...

tahniah tak kena repeat apa2..
and goodluck for next sem :)

amir aizat said...

congrats lar! hehe

Raji and Yeen said...

hohoho aah papermate ;D
fame tu dari time ak skolah menengah dlu gne pen tuh hohooh

laskar pelangi said...

@ieyza afieyna : takde lah semuanya 4flat. tapi boleh la nak score kan. tapi sekarang cam susah.. anyway dik. thanks yea :)

laskar pelangi said...

@cikinnaberry : tau takpe. dah lulus pun dah happy. heeee=)

laskar pelangi said...

@amie : ha'a sangat seronok. pointer pun tinggi sikit ada yang 4flat kan. Heee=)

laskar pelangi said...

@syuxer : aigoooo sampai 5.00 dia capai. HAHAHA =D

okey syux! thanks a lot myfriend :)

laskar pelangi said...

@skemaituehot : ermmmm..semakin banyak belajar semakin rumit kan.

thanks kasi saya fikir jauh ke depan

laskar pelangi said...

@||aleasara|| : kena bagi semangat. memang kalau ada yang repeat. rasa sangat hampa. kena study benda sama. leceh betol kan..


thanks awak :)

laskar pelangi said...

@m fizan : thanks awak!;))

laskar pelangi said...

@amir aizat : arigato arigato =)

laskar pelangi said...

@raji and yeen : papermate femos kan zaman sekolah. bukak sekolah je sibuk cari pen baru =D

cunndaa said...

rindu ukm jugakkkkkkkkk.....!!

laskar pelangi said...

@cunndaa : nanti datang ukm bagitau lah. boleh kenal lebih rapat =)

HAZWAN17 said...

sedih tengok result sendiri aishhh
btw kite pun suka guna pen papermate yang halusss

najihah sahami said...

mish suka pilot. sebab mimpi nak kawen ngn pilot kan.haha..mimpi tinggal mimpi..:)

shalina samsudin said...

wahh ! hebat ! tahniah :)

miszlullaby said...

congratz! :D

Nur Ayuni said...

tahniah sebab berjaya tidak merepeatkan diri.hehe

saya suka papermate. :)

alif haris said...

alaa senang2 agkut je ukm tu pe kota bharu kan .. hehehe :D

Related Posts with Thumbnails