Tuesday, January 24, 2012

Kupu Kupu Malam



Assalamualaikum ..


Hop hop horrey. Lompat katak kejab. Exercise sebelum terjah blog. Ceria semacam nampaknya. Hidup kena ceria, walau berjuta masalah. Rilek la, semua orang ada masalah, takde manusia yang takde masalah. Tak gitu?


Tepuk pengakap sekali. Lagi sempoi  -.-


Kupu kupu malam ? Tu nak publish yang tuan blog tengah diserang dengan lagu yang sama. Memang bila dah ter-jatuh cinta kat sesuatu lagu. Akan repeat lagu tu sampai orang yang dengar, naik jemu. Nasib penyanyi tu maintain lagi. Hihi :)


Lagu tu dari Monoloque. Memang Pelangi suka sangat layan lagu beliau. Lirik lagu lagu beliau superb perfect. Ayat macam tahap dewa punya tersirat. Terbaik woo!


Kalau lagu "Batu Belah Batu Konkrit" pun best. Macam klasik gitu. Ce try search dekat youtube, lepas tu tunggu buffer kejab. Dengar jangan tak dengar. Syiok! Hoho horlick   :)



Okey kelmarin sesi ber-BBQ. Sangat syiok bersama keluarga. Tak cukup sorang. Adik yang keempat kan baru masuk UTP. Tak cukup lah jugak. Walau ber-enam pun, pergi dengan 2 buah kenderaan gak, satu myvi satu pajero. 


Biasalah anak anak mama abah dah besar. Tak nak berkepit-kepit lagi dalam satu kereta. Hihi  :)




Memang kalau nak ber-BBQ, selalu buat dekat Pantai Sri Tujuh, Tumpat. Pelangi selaku driver myvi, sempat lagi terjah Pengkalan Kubor sebelum ber-BBQ. Hihi

Kan dah cakap, Pelangi spesis suka ambik gambar kaki. Hehe -.-
Memang saya simple. Selipar jepun pun pakai bedal je masuk Mall. -.-


Sapa suruh Pelangi selaku co-pilot sangat. Kan dah merayap sana sini. Dapat beli bantal angry bird. Ngeew ngeew. Best peluk, selembut baldu. Ramai teramat kat sana. Biasalah cuti raya cina kan. Baru nak terjah baju yang berkenan, semua tak berkenan di hati. Campur ramai orang, terus blah cam gitu. 


Senyum tak terperi bila bersama keluarga. Semestinya, Pelangi akan sentiasa senyum dan gelak. Sampai terduduk duduk bila dah gelak. Hek Hek Hek  -.-


Bila dah cuti raya cina, ramai yang buat trip melancong sana sini kan. Seronok tu. Dulu memang keluarga Pelangi pun camtu. Bila dah anak anak masuk U, cuti dah tak sama. Trip nak melancong tak leh nak buat selalu la. Sedihnya. Huuuu ^^


Header macam cikai gile jer. Idea takde lagi. Idea tengah bercuti mungkin. Kan cuti raya cina. Haha. Ada idea nanti, header akan bertukar. Tunggu idea ada la jawabnya. 



xoxo
kiss and big hug

27 comments:

yad'z said...

bestnye spent time ngan femili kan... =)

kyoshi_sousuke said...

sdap nya bbq..hehe

azzey said...

bestnter ber bbq..:)

shera haifa said...

berBBQ.. syoknye ngan family lak tu tepi pantai plak tu..hehe

Crew Fathi said...

Awat hotdog banyak itam meh.. heee... x buh minyak dulu ka.. Akhz.. ^_^

Saddila said...

dan kenapa sosej itu menjadi hitam ?? hehee :))

Mish eika :) said...

sedapnya "_

najihah sahami said...

wahh..banyak betul berbbq eh...ada lebih tak pelangi?

❤ eyeme ❤ said...

dah lama tak berBBQ..best nye..header tu ok je yg tulisan tu..cute!

syakey said...

sonok ahh picni2 bbq2 ngn femili

Hanis MY said...

seronoknya cuti2, have fun!

dak eina said...

syoknye!! huhu

Asmara said...

masa cuti seronok berkumpul sefamily. rindu la pulak nk blk kg! :D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

huhu bestnye bbq :D

LaLa mhdnor said...

da lama x pergi pantai seri tujuh :D

Namee Roslan said...

eceh, dah besar takmau naik sekereta dengan mama dah. hehe. eh mana ada header cikai. comel :)seronok pulak tgk kamu berpicnic gitu. :)

Senorita Nadira said...

shuke p pantai sri tujuh jugak!:)

Sarah Mohd Saleh said...

amboii riang sungguh beliauuuu ber BBQ.okeyy jeleshhhhhh.

keeya mustafa said...

ni yg rasa nk bbq jugak! xboleh jadi ni,,asyik telan air liur je..

Ijah EmoTemo said...

bestnya ber-bbq ;)

tomatokering :) said...

headerr someii lah dari kite takdek header..ahah :P

lapo pulop tengok makanan memalam ni.. grrrr

tomatokering :) said...

headerr someii lah dari kite takdek header..ahah :P

lapo pulop tengok makanan memalam ni.. grrrr

Einaz Shah Rizal Thomas said...

LAPAR TENGOK MAKANAN TU :p

miss epa said...

best nya bbq dengan famili. jelous! :)

.eypgonzales. said...

amboi , seronok jew dpt berbekiu dgn family kan !! untunglah ~ ^_^

header da lah kacuk dgn FB .. comel jew .. ! nak header 1 .. :D

FasiHaH SupiaN said...

saye pun baru beli kipas pusing wane wani tu dekat pantai weekend hari tu.hehehehehe

Nurul Iman Rosman said...

Nak kipas yang colouful tu.
Pelangi dah janji nak bagi kan!

HAHA! :D

Related Posts with Thumbnails