Sunday, February 20, 2011

gomo kelate gomo .

Assalamualaikum.. dan Selamat Bercuti-cutian di Hari Ahad ..



sehatkah kamu semua . . .? nak singgah blog kekorang selalu tak boleh sangat.. sorry morry yew.. line slow macam siput sedut jerk. kasi tension jerk...

ni tengah bosan haaa | tu update plak.. rajin nak mengarut.. so, berkarya kat sini..

abang , kakak , adik , pakcik , makcik semuaaa !

ini entry bukan sifat " kenegerian ". tapi saja gatal tangan nak buat tajuk cam gitu.. lagi pun :

" saya orang kelantan .. bangga yuppppp! " ..sambil kibar bendera merah putih :)

maaf ye semua , Pelangi tak minat bola.. tahun ni banyak plak kan negeri cik siti wan kembang asyik menang kan.. tahniah tahniah yee pada pemain bola TRW (the red warriors).. Pelangi kangen nak sedut udara negeri tempat ku dilahirkan.. rindu pada mama.. mama ada call semalam.. hilang ciput peratus kerinduan itu... mama rindu anak dia jugak rupanyaaa :)

Pelangi kat uni masuk kelab batik. gelak nampak ! mesti korang cakap tu kelab tak pemes amous kan.. kan kan kan.... biarlahhhhh.. takde lah tension mana masuk tu.. tu pun masuk sebab nak kena habiskan 8 jam kredit.. kat ukm ni haaa... ada 8 jam kredit untuk ko-k.. banyak kan kan kan... sem lepas dah tolak 2.. so , sem ni tolak dengan kelas batik tu lagi.. dah takde choice nak masuk benda alah lain.. apa lagi , tulis jela nama kat kelab tu.. dah la siap kena jadi " ketua ". yaaa ampun ! jadi ketua , tapi " datang lambat ".. haha | otai la sikit , tak suka skema skema ni.. tak macho kan :)

kat bawah sini ada beberapa picha , korang layan lah ye.. kalau tak nak tengok " tutup lahhh mata ! "..

ni hasil buat pada hari ni.. habis tangan jadi kalerpul...
nie lah tangan Pelangi yang jadi cam pelangi dah.

ni time kelas semalam.. makan pun dah kena pakai sudu.

korang semua , tau tak.. warna warna tu lama giles nak hilang.. dekat seminggu cam gitu lah.. tu pasal kena makan pakai sudu.. sebab warna tu bahan kimia.. habis tak cantik jari jari niey haaa.. tu la sebab tak beli lagi sarung tangan.. ni pun jari dah bergelupas habis.. kes warna ni kot.. kan bahan kimia.. nanti next week baru nak pergi beli sarung tangan ala-ala dalam cerita korea tu. nak beli kaler PINK :)

bus stop .
sekarang musim nak mengundi.. esok kena mengundi. habis jalan raya penuh dengan banner masing-masing. promote lah macam-macam.. esok nak pangkah apa ni yeww.. agak-agak ada tak petak untuk pangkah parti payung ?? HAHA .. perasan tak tulisan Pelangi Chenta dah berubah.. sebab bosan dah pakai tulisan yang selalu pakai , so guna tulisan besau sikit ni haaa.. bubyee. . .

xoxo
kiss and big hug

25 comments:

hakeem kira said...

"sambil kibar bendera merah putih :)"

jgn salah kibar bendera indon dah la haha

nanne_manja said...

rajin buat krastangan eh??cumelll

~fais~ said...

fais pon kelate gk..

SIELA MIKAIE said...

kre dh bleh buat baju batiklah nie??ehehehhehee..

selamat mengundi..
*rindu zaman uni dulu..:(

~WaNniE~ said...

wannie pun kelate jugak

HAZWAN17 said...

wah bestla ade blaja buat batik...
boleh wat kain batik sendiri

Along Usop said...

den org nogori.. tapi kawan den ramai je dari kelantan.. weheheh.. =p

syufaa said...

conoknye men kaler2 kaen..hihi.. ^_^

Bro Fit said...

sekarang memang musim mengundi ke?? banyak blog yang update pasal mengundi kat universiti diorang.. universiti saya pun tadi ada hari mengundi.. erk..

- Fitrihadi.com -

MIZZ SUE said...

SELAMAT PENGUNDI!! HEHEE

apik pehe said...

laaa..klate koh?hehe

hebat yer kt sane smpaikn 8 jam kredit untuk kokurikulum..ishk2

~BUTfulsay~ said...

ok dear.. sudah di follow.. sudi2 le menjenguk blog x seberapa kite plak ye.. thanks..

laskar rainbow said...

@HAKEEM KIRA : HAHA ! ohhh tidak. nie memang serius duk kibar bendera kelantan. tak main lah indon =D

laskar rainbow said...

~fais~ : ohhh! hyeeeee~

laskar rainbow said...

@siela mikaie : masih dalam proses pembelajaran;)
heeee~~ ;))
alahai..jgn cedih2 la..

laskar rainbow said...

wannie : uippppp! yeke dear??

laskar rainbow said...

@hazwan17: wat utk diri sendiri tu yang malas. heee! tak kretif pon la..

laskar rainbow said...

@along usop : ohhhh! hyeeeee org nogori !

laskar rainbow said...

@syufa : memang besttt! hilangkan tension auwww=))

laskar rainbow said...

@bro fit : yup2 aritu musim undi2...

laskar rainbow said...

@mizz sue : eheeee! trimas yewww=)

laskar rainbow said...

@apik pehe : yupppp kelateee~

ha'a 8 jam kredit wo0o0o...

laskar rainbow said...

@butfulsay : thanks auwwww dear;)) nnty Pelangi pergi page u =)

arians87 said...

huhu send melaka batik tu ye.. leh kakkoii tolong pasarkan

laskar rainbow said...

@arians87 :tak paham la ;]

Related Posts with Thumbnails