Friday, October 7, 2011

ASEAN Universities Festival of Arts

.... Assalamualaikum ....



Dalam minggu ni, bumi UKM ni sentiasa bikin ku asyik nak tidur je kerja. Dah namanya mendung, lepas tu hujan. Best weh tidur cuaca camtu. Dah la ada kerja melambak-lambak. Still cool nak layan bantal. Syok habis. Nak habiskan 5 hari pergi kuliah, sangat berat kot nak tinggal katil dan bantal semua. Kesian depa..


Hik Hik Hik ...


Tapi, fikir tanggungjawab sebagai anak mama dan abah, kena gagah jugakkan lah mata ni pergi kuliah. Kengkadang, nope kengkadang la, selalu lah kan, asyik-asyik mengantuk dalam kelas. Cuba korang kasi idea / pendapat pasal cam mana nak hilangkan ngantuk dalam kelas ?


Dah namanya kelas teori. Semestinya mata ni cepat jer nak tertutup. Dalam bilik kuliah pun aircond, sangat membantu proses mengantuk tau. Dah cuba makan gula-gula, tetap ngantuk. Ngantuk tahap dewa kot. Haha..


Kat UKM sekarang berlangsung AUFA 2011 "ASEAN Universities Festival of Arts" bermula 6th - 9th October 2011 di DECTAR.. Event ni disertai dari negara Indonesia, Thailand, Philippine, Vietnam dan juga Malaysia. Yang bertemakan "Magical Colours of ASEAN"..


Ni sedikit gambar dariku, maaf takde DSLR nak kasi kualiti gambar jauh lebih baik. Kalau ada lagi best, duk jauh pun leh zoom kasi nampak lubang hidung penari segalanya. Hik Hik Hik :)



















Tunggu kerja dulu. Maybe 2 tahun lagi. Insya-Allah :)



Mama call petang tadi. Oh yeah. Serius terkinja-kinja bercakap, sampai battery phone habis. Grrrr ! Lepas tu, misscall kembali. Mama terus call balik. Heeee.. Biasalah, save kredit. Lalalala.. Bergosip-gosip kejab dengan mama. Kasih ibu dan anak gadis takkan hilang walau sampai syurga :)

Mama ingatkan anak gadis dia supaya drive kereta elok-elok. Terkejut kes budak Uitm Machang yang meninggal tu la. Terus ingat kat anak gadis dia yang jauh di mata ni, tapi dekat di hati :)


Nuffnang Oh Nuffnang. Apa kata klik SINI , SINI dan SINI.


xoxo
kiss and big hug

9 comments:

Namee Roslan said...

aihh kalau saya pergi tentu dah berdengkur kroohhh krohhh dah. haha :D

Syazwan Che Deraman said...

seronaknya.
hehehe

try sapu minyak angin cap kapak dalam mata.
ok kot.

SoLy SoLicious said...

lol..pergi ke? ..kite x p pun dectar mlm td..heee

Sufinah Yussof (SY) said...

wah~ seronok nye~

budak penjara said...

ok papa tiri datang ni nk ucapkan berhati2 ketika memandu k..hahaha

Syuxer said...

best dapat rasai pengalaman budaya negara orang lain hehe..

err petua nak ilang mengantuk dalam kelas?kunyah gula2 getah..hehhe..

LuN@_aiDi said...

Ya Allah mmg pun time studi dulu dlm kelas mmg ngntok!
Tambah2 kelas after lunch, nak jer tdoq baring kat situ..
Hihihihi

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

kokser kokdam said...

alahai.. kompem ambo lentok jugak.. haha

Related Posts with Thumbnails