Saturday, October 19, 2013

Raya Anak Perantauan


Assalamualaikum  .


Raya dah basi sebenarnya. Raya tak raya, sama jer. Rasa macam tak beraya je bila stay kat rumah sewa. Sape lah tak rindu familyyyyy kan. Kesat airmata tepi katil sorang-sorang. Macam jauh beribu kilometer plak. Hanya di KL, mereka kat KB. Benda yang lepas, jangan di kenang. Tak gitu?


*sedapkan hati*


Sape tak sayuuuu wehhh bila bangun pagi dengar takbir raya. Kalau kat kampung, sekarang ni tengah siap wangi-wangi. Pakai baju cantik-cantik, sambil mama sibuk suruh pakai barang emas ni, itu lah. Pastu sesi pergi solat sunat hari raya, balik rumah, makan-makan. Dah makan tu, pergi tengok orang sembelih lembu. Sekarang, semua itu kenangannnnn. Bangun, sendiri masak, sendiri makan. Hehehe Bangun masak nasi, masak sambal ikan bilis jer la. Makan apa yang ada. Rezeki jugak tu. Kannnn  :')



Ni menu dinner beberapa hari yang lepas. Balik kerja, rajin kau bertukang kat dapur
(~.~)

Ni menu breakfast hari ni. Ehehe :)


Think positive jer, padahal hati sebak rindu family. Takpelah, nextweek family datang. InsyaAllah, akan hadiri majlis konvokesyen. Thanksss mama abah sudi cuti tiga hari datang sini. Lepas tu sudi bawak apa yang anak mu senarai panjang berjela, bawak itu ini. Kekekeke~ Lebiyuuuu so muchhh!


Sorang-sorang kat rumah sewa ni. Seronok je masak-masak. Macam kat rumah jugak, suka sangat masak itu ini. Kat sini takde microwave or pengukus. Kalau tak, dah lama nak masak kek bagai jugak. Heeee Sakannya housemate beraya, sekarang ni pun masih bercuti kat kampung -__-



Petang ni amik jubah konvoooooo.. Yeaaaaaaaaaaayyy :))))




xoxo
kiss and big hug


8 comments:

najihah sahami said...

alololo...lek aaa wani. duk jauh pun bleh survive tu. banggaaaaa mama tengok anak mama. hiksss.

Hafizin Jamil said...

perantauan dekat je pun. eleh. haha

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요! We are Twinscraftlife^^ please visit our blog shop^^ 꼭오세요! 행쇼! Twinscraftlife.blogspot.com

MULTI AJAIB said...

Hehehe tu bakalan rindu nian sme mama...

Jay Chen said...

mcm sedap pula hehe...Jom blogwalking terdapat pelbagai info menarik tentang kesihatan ,kecantikan serta banyak lagi di sini...

http://suppl3m3nt4u.blogspot.com/

hamizah che mat said...

dh jd perantau. huhu
JOM FOLLOW SAYA

mukacasino.com said...

Thanks to shareing

mamaorang said...

oo nak p konvo tu pasal tak balik raya. Takpe nanti balik kampung balas dendam , manja2 mintak mak masak sedap2..hihi

Related Posts with Thumbnails