Friday, June 24, 2011

Warna warni kehidupan

Assalamualaikum & Salam Jumaat ..



Jumaat penghulu segala hari. Semoga kita semua diredhai & diberkati olehNya. Amin.. Hari ni tetiba plak nak persoalkan pasal "warna". Semasa kita masih baby lagi , kita bak kain putih , yang tiada dosa kan? Ibu bapa kita akan mencorakkan warna pada hidup kita. Kalau baik lah warna yang dicoretkan , baik lah. Kalau sebaliknya , maka sebalik lah kita.



Bila kita dah cukup umur & baligh. Pandai pandailah kita corakkan warna pada dunia kita. Kalau gelap dan suram warna yang kita corakkan. Bakal anak anak atau bakal zuriat kita akan mengikuti jejak warna kita. Dengan itu , doakan generasi kita semuanya dalam golongan baik baik belaka. Amin..


Nak tau pasal pelangi dan susunan warna pelangi. Klik sini. Terima kasih ye.


Bagi korang si jejaka hensem dan gadis manis semua , suka warna apa eh? Warna kegemaran lah kan. Mesti ada warna yang korang paling suka. Sampaikan baju atau suatu benda tu penuh dengan warna yang korang minat. Contohnya saya suka Pink sesangat. Heeeee :)


Korang plak. Jom share warna kesukaan korang. Saja nak tau. Tak salah pun kan. Kadang-kadang warna blog korang tu dipengaruhi oleh warna kegemaran. Kan?

Jom layan lagu shahila ni. Lagu yang disukai sejak zaman sekolah. Shahila comel. Dah la suara best. Lunak lunak merdu gitu kan?









Jaga diri. Jaga tutur kata. Indahnya dunia kita , bermacam macam warna dapat kita lihat. Bersyukurlah wahai manusia , kita sempurna dikurniakan sepasang mata yang dapat merasai nikmat pelbagai warna. Bagi orang yang buta , tak dapat nak melihat warna. So, bersyukurlah kita. Allah Maha Kuasa kan , kurniakan kita dengan mata.


xoxo
kiss and big hug
 

21 comments:

pelangi senja said...

sy suka hijau~

syufaa said...

syufa suka kaler yg striking cm kuning, oren, merah!
pastu warna lembut2 cam hijau, pink, purple..

Fiona said...

Aku suka PINK , purple, dan biru. Tapi blog aku chocs. sebab aku suka makan chocolate!

Moga kita pandai corakkan hidup kita dengan warna yang indah :) Amin.

Kalau kahwin aku taknak duduk serumah

::fadxieza:: said...

my fvrite wane pink..
hehe..
nmpk kiut sgt kn?kn3?
haha..

cik sakura said...

hari ini cik sakura pakai baju warna putih..banyak warna cik sakura suka..merah pink..hitam pun cik sakura suka..

alif haris said...

jadi kita kene lah warnakan kehidupan kita dgn warna yg cerah dan ceria :)

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

pelangi petang ...:)

Liyana Zahim said...

Sy suke warne warni.. Sy men sesah je sume warne.. Jnji rock.. Hahahaha~

apik pehe said...

bila dah besar..kiter sendiri yg bentuk diri kita..

M Fizan said...

suka warna merah..striking :D

amir aizat said...

saya suka biru,tenang jer kaler tu.hehe

Neph said...

saya suka hitam,,,ader x lam senarai pelangi.huhu

~Kisah Hati~ said...

suka wane pink... ngee... biru pom suke gak... :D

Syuxer said...

warna kegemaran saya ialah hijau muda..:)..

ye betul kehidupan yang kita lalui adalah bermula pendidikan di rumah..selepas itu kita melangkah ke alam persekolahan..disitulah cabaran terbesar akan kita tempuhi..tersalah langkah pusat serenti biasanya akan jadi rumah kedua kita..huhu..mintak dijauhkan..:)

Terbelog said...

vote biru haha

Khairil said...

saya suka warna hitam , biru dan merah...

Syazwan said...

saya suka kaler hiatm dan merah!
seaayy!

Addin said...

addin suka warna purple :)

life full of suprise !

nurfatiha blacky said...

wow. colour of the life. :)

Liya said...

indahnya warna warna yang dicipta oleh-NYA
warnailah kehidupan kita dengan warna-warna yang betul (:

btw , liya suka warna hijau n biru *:)

ASaDa RyutaRo said...

betul tu.. masa kecik, ibarat kain putih. mak ayah yang mencorakkan masa kecik. kalau corak batik, jadi corak batik lah nanti. bila dah baligh, kita pulak yang tentukan.. nak batik jawa ke batik kelantan. hehehe :P

suka kaler hijau, tapi saya lebih anggun dengan kaler merah. hahahaha..

Related Posts with Thumbnails