Friday, June 3, 2011

gelak tergolek.

.. Assalamualaikum ..


Tiba masa review novel. Novel ke-3 buat masa ni direview kan. Jika terlepas pandang , dan mau usha sinopsis serba sedikit dua novel yang lepas boleh klik pada tajuk novel tu. Trimas !

Juara Carta Cinta - Lynn Dayana

Terlanjur Mencintaimu - Syamnuriezmil



Novel kali ni plak adalah "Gelak Tergolek" , penulisnya adalah Wann Azlan keluaran kaki novel. Harga RM18.00. Novel ni berkisarkan adegan dan kisah yang lucu. Ada saja part yang boleh buat pecah perut. Memang lain dari novel yang lain. Novel lain asyik dengan konflik macam - macam kan. Kisah dalam novel yang membuat anda teruja membacanya. Wujudnya kisah mamat yang bernama Rahman yang menyulam kisah cinta bersama Maimun (nama pun macam nak tergelak dah. HAHA).



Antara dialog dalam novel tersebut semasa akad nikah antara Rahman dengan Maimun.


Rahman : "Aku terima nikahnya Siti Maimun binti Ibrahim dengan mas kahwinnya tiga puluh rakaat tunai ".

Tuk kadi : " Tiga puluh ringgit ! Bukan tiga puluh rakaat. Orang sembahyang terawih pun tak sampai tiga puluh rakaat ".




Pelbagai masalah yang dihadapi oleh Rahman bila sentiasa kena dengan bapa mertuanya. Banyak perkara yang membuatkan dia tension. Nak baca qunut pun , ada panjang pendek. Bila Rahman kena jadi iman time solat subuh , dibacakan qunut pendek. Lantas itu , bapa mertuanya mengujinya membaca qunut panjang. Dia membaca dengan "qunutttttttttttttttttttt...." (HAHA. Lawak gilewssss!)..


*******


Novel ini hangat di POPULAR. Termasuk dalam list novel HOT di pasaran. Dapatkan di pasaran segera untuk tukar angin anda daripada novel kisah membuat anda menangis dan angau. Cuba baca kisar gelak tawa ini. Namun ini bukan cetakan pertama / novel baru. Sekarang dah cetakan ke-sembilan. Nampak sangat dapat pilihan di hati peminat novel , sampaikan cetakan ke-sembilan kan. Selamat Mencari Novel Ni :)


Babai :)


xoxo
kiss and big hug

10 comments:

Kumbang Jingga said...

wowwww pernah nmpak dulu novel ni kt popularr..tak sangka plak novel ni best...esok gak g popular balik g beli hehehehe

angahIera said...

belum baca lagi novel nie...kalo 'Juara Carta Cinta' dahlah...byk gak dh novel dr kaki novel dlm koleksi...skrang tgh cari novel adaptasi crita 'Nora Elena' :)

lilypelangi said...

cm best je novel2 nye . nak cari gak laa ;)

Cik Hati said...

hahahaha...30 rakaat...kekeke... opss... :|

noraliza said...

dah lama tak baca novel..kui3

ZORA said...

mcm best je novel ni...nnti nak bli gak la..heheheh

Mrs.PaPaDom said...

wowwwwwwww...nak carilah! dah lama tak baca novel ni ha. hobi terbantut sejak dok kolej. hihi

Cikgu Fikri said...

fiq suka giler dgn novel tu..
serius kelakar...
terbaek!!!!
fiq gelak kuat2 smpai kwn2 lain marah..
haaahhaha :)

redSis said...

sgt2 ingt kat novel nih..novel nih la yg buat aku tsyum slpas skian lame xsenyum & ketawa...buat aku trus kuat hingga ari nih.even jln cite xde kaitan lansong ngn ksedihan aku,tp cra dia buat aku tsyum & trus ketawa amat ku hargai.TQ kpd pnulis!

onie said...

tapi onie beli RM16 hengget,ada diskaunnnnnnnnnnn,haha

Related Posts with Thumbnails