Wednesday, June 15, 2011

Dikau yang Pink lagi berbunga.

Assalamualaikum ...



Tengah menaip dengan muka happy kuasa tiga tau. Heeee (=


Semalam kan , Pelangi ada cakap dalam entry ni , yang nak pergi kbmall kejab kan. Pelangi pergi ber-tiga. Abah , mama & Pelangi. Biasalah , kalau dah Pelangi punya plan , so kenalah drive sendiri. Malas betul sebenarnya. Dah bosan dah asyik kena drive , dulu time budak budak , asyik nak merasa drive sendiri. Tapi , bila dah selalu drive , naik bosan gak.


Niat hati nak beli selipar je. Pilih punya pilih kat Vincci. Semua tak berkenan. Stock tak banyak plak tu.Adess! First time terpandang pada si pinky yang berbunga bunga tu. Rasa macam nak grap je. Bila fikir pasal niat tu. Nak beli selipar. Nak beli selipar.


Last last memang ter-beli jugak si pinky yang berbunga tu jugak. Sapa suruh warna pink sangat. Dah la comel macam tu. Kan dah kena beli. Memang akan cepat terpengaruh bila ianya warna "PINK". Tak tau kenapa. Mama pun duk kata asyik PINK je. Mama suruh amik warna putih. Dengan cepat Pelangi jawab " Alahai , putih cepat kotor la mama... ".



Amacam ? Comel tak ?


Dah la Pelangi & Abah asyik duk ber-ayat kat Mama untuk handphone baru. Hek Hek Hek. Kita orang duk cakap memacam cakap pasal handphone samsung galaxy yang besar tu. Slow slow mama duk fikir. Jahat tol kita orang gunakan jalan pintas bila handphone mama rosak. Lalalalala... Memang Pelangi & Abah satu kepala bab kenakan mama. Heee :)


Lepas jejalan kat kbmall. Kbmall pun dah nak tutup. Kita orang sampai pun dah lewat , dalam 9.30 malam sampai. Mana sempat nak paww burger mcd seketul pun.


Dengan bijaksana , Pelangi slow slow cakap mama yang nak lepak sambil minum.  Ades ! Akhirnya Pelangi punya plan , Pelangi gak kena set kan nak pergi mana. Dua dua orang tu memang sesaje je. Btw , I love both of them. Mereka buah hati saya sampai syurga.


Pelangi dengan baiknya , pilih kedai dekat dengan rumah. Malas nak drive pergi jauh jauh plak. Pergi kopitiam je. Kedai hayaki. Pelangi order air bandung cincau. Best bro ! Mama makan abc , Abah pun tiru Pelangi dengan minum air bandung cincau. Yummy :)


Lepas makan rojak buah dan keropok. Beransur pulang dengan sopannya. Sopan la sangat. Sampai sini dulu warkah berlagu riang dari Pelangi. Warnai diri anda dengan kegembiraan bersama ibu bapa. Sayangi lah mereka dengan sebanyak mungkin , sampai infiniti :)


xoxo
kiss and big hug

23 comments:

mizzkechique said...

comel la...

syufaa said...

awakk!!!
cantiknyeee!!
nak jugakk!
heee.. :D

awek retro said...

cantik..tp try tgk awek punye..warne biru..vincci jgk..hehe

http://awekretro.blogspot.com/2011/06/miss-whateva-try-photoshoot.html

L.e.e.z.a said...

comel la! ;p suke-suke ^__^

Princess Feyqa said...

uishh merah nyahh cantekkk hehe

norsharmila said...

chantekkk ;)

Semut Senyum said...

comey nye... kale merah.. Cik Semut tak de kasut kale merah lagi

IeDa said...

merahnye mak ngah.. hehe.. btw, i like da relationship between u n ur parents.. :)

apik pehe said...

wahhh kasut dia..mengancam kaler tu

Syuxer said...

comel..:)..merah nyala tuh..

shalina samsudin said...

cantik kasut !
hey ! nak rojak buah ! olooo :)

Ash Shikano said...

cntiknya pink....meleleh air liur nengoknye..

Syafiq Rosli said...

wah cntik kasut ye..:)

skemaituehot said...

warna pink kew tuh

WaWa ★ said...

MERAH . wawa suke warne merah . cantekkkkkkkkk (:

アヌム ちゃん said...

comelnyeee..sukaaa huhu :)

Kisah Hati said...

nak jugop kasut camtu...chanteekkk... T____T

HAZWAN17 said...

merah mu bara semangat waja hehe

nurul nadia nasir said...

alolo comelnyer !pink gitu hihi

Miecyber said...

Mengancamlah Mak Ngah...

Spratly bergolak ,risiko konflik 6 negara

Khairil said...

boleh buat pakai raya....

cunndaa said...

wahhhh...gojessssnye..suke3...

Cik Dodol said...

aww! sanad comel itu kasut. boleh bagi cik dodol? haha

Related Posts with Thumbnails