Tuesday, June 21, 2011

papa bear, mama bear, baby bear.

Assalamualaikum ...



Senyum manis-manis pada pembaca setia (konon ada pembaca kan). Kepada siapa yang selalu & baru nak kenal kenal dengan PELANGI CHENTA. Pelangi ucapkan trimas ye. Harap korang sentiasa kacak kacak ye. Lagi kacak pakai kemeja untuk si jejaka. Bagi sang gadis plak , pakai baju kurung , ayu gitu. Kan manis tu :)


Bukan nak cerita pasal teddy bear atau isu bear ke apa. Tapi sesaja nak cakap keluarga bahagia. Comel plak kalau bear. Comel sangat. Kan?


Petang tadi , dengan baik hati Pelangi teman mama pergi pasar. Anak gadis tunggal memang tu adalah aktiviti yang selalu dilakukan bersama mama tersayang. Bila berdua , isu kaum wanita habis keluar. Aritu isu suami. Isu kahwin. Aigoooo ! Pelangi terkesima mama duk tanya pasal boy. Tak sabar nak ada menantu ke apa. Pelik.


Arini kami tak berdua , tapi bertiga. Bersama abah. Oh yeah ! Dengan rasminya , tadi pun jadi driver mama abah. Mama saja jer kata nak manja manja dengan anak gadis dia. Kan bila Pelangi dah balik kolej , mama kena pergi pasar sorang-sorang. Kesian gak bila fikir. Tu baru anak dia pergi belajar. Kalau anak dia ni dah stay dengan suami. Mana boleh nak bertempek selalu kan? Sedihnya .. Tak sanggup nak fikir lagi.


Pergi pasar , macam pelik plak. Ada mata mata memandang kami. Salah ke datang pasar bersama mama abah dan anak. Ada lah mata mata pakcik dan anak remaja , macam nak tercabut biji mata. Pelik sangat ke hah? Rasanya dia orang JELES kot. Sebab family dia orang takde pergi pasar sesama. Pastu pilih sayur apa , kuih apa, ikan apa, ayam mana, rugi betol mereka tak pernah pergi bersama mak ayah. Aktiviti tu boleh merapatkan hubungan kekeluargaan tau. Tak caya try la.


Ke mata mata yang tak puas hati asyik pandang disebabkan , mereka merasakan Pelangi anak manja? Tak mungkin. Sebab antara mama abah. Pelangi yang banyak bawak barang tau. Bawak bawang la, kuih la, sayur la. Pergi pasar , boleh je pilih nak makan kuih apa. Tu yang best. Tadi pun beli air tebu. Minum dalam kereta. Kalau tak pergi pasar, mesti tak dapat air tebu kan? Hehe :)


Comel kan? Feveret drama korea tau. Drama Full House :)


So korang jangan segan , jangan malas nak teman family pergi pasar. Kat sana korang dapat kenal macam macam ragam manusia. Tak semestinya asyik pergi mall je kan. Kat pasar dapat tengok makcik pakcik yang semangat berniaga walau umur dah patut duk rumah , goyang kaki je. Tak payah nak alahan pada bau pasar lah. Biasalah pasar. Bau tak la sewangi dalam kedai perfume bodyshop kan?


Babai :)

xoxo
kiss and big hug

11 comments:

syufaa said...

olohh2..
hihi..comel je!
ehh..bru ingt lgu ni dlm fullhouse!
dh lme xtgk!! :D

najihah sahami said...

alolo...sweet nya family pelangi bear..:)

p pasar siti khadijah ke mek?

A'Aini said...

cOmel :)

Mrs.PaPaDom said...

haha..siap ada lagu bear ru ha... sukeee... :D

Nur Liyana said...

suke lagu ni...suke99!!

Nur Liyana said...

i love it...like99!!!full house...

skemaituehot said...

Pak cik kt pasar tuh menjawab: ai apsal dengan budak tuh...pelik semacam jew kawe tengok....

Remaja kat pasar tuh jawab: ho ooo la pakcik weih...lain bebenar...ala ala warna warni cam pelangi gitu ikut dio...ingatkan kawe jew napok...

Pakcik kat pasar tuh jawab:tu la pasal....cam bertuah la dpt tgok budak nih...dtg dgn ibu bapak lak tuh...jurus molek...

Remaja kat pasar jawab:kito nok v namo gapo ko dio..

Pakcik kat pasar jawab: kito vi namo budak nih pelangi chenta ler...

Remaja kat pasar jawab:molep dah tu..sesuai sgt..ore lague nih meme x suko budu nih..

Gurau gurau di sini..hihi

alif haris said...

hhehe best cite fullhouse ! :D suke

jehanfrhin said...

kalau balik je slalu mak ajak g pasar.. =) xsbar nk blik kg...
ala.. dorg jeles la tu mak ayah dorang x ajak g pasar =P

Liyana Zahim said...

Lau cite korea.. Sy akn nganga cam ikan masin.. Lau cite siam, sy lekap muke kat skrin tb.. Hahahah.. Siam bes!! Yah yah yah.. Ongbak itu bessssss!! muahahaha~

Ms Fai Ayie said...

so sweet ;)

jom singgah blog fai
http://fai-ayie.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails