Monday, June 20, 2011

ber-BBQ. sangat heaven okey.

..... Assalamualaikum dan Salam Kerinduan .....



Moshi moshi. Diharap semuanya sihat walafiat yea. Alhamdulillah Pelangi sihat. Syukur dengan nikmat yang diberikan olehNya.


Dekat 3 4 hari jugak lah Pelangi tak tunjuk muka kat chatbox korang kan. Dalam jangka masa tu jugak , tak update entry , tak komen entry korang. Rasa rindu nak baca entry entry korang. Yehaaaa.. Macam biasalah , hari Jumaat & Sabtu ada pergi kursus. Dah namanya kursus dari pagi sampai petang. So, malam tidur awal. Ngantuk punya pasal :)


Hari Jumaat lepas (17Jun2011) , kursus tu sampai tengah hari je. Petang free. Balik je rumah , abah plak duk suruh pergi hostel adik untuk hantar duit. Dah la penat berkursus. Terasa sikit malas disitu. Hehe.. Mama plak ada kerja kat Tumpat. Mama pun ajak pergi kat dia. Lagi lah jauh. So sangat malas disitu.


Tetiba abah ajak pergi Tumpat lepas pergi hostel adik. Nak bakar ayam kat pantai. OhMaiiii , terus setuju dewww. Takde fikir panjang. Bab makan memang semua suka kan. Tapi , tak cukup group. 2 orang adik takde tak best lah. Dah la plan nak ber-BBQ ni masih dirahsiakan pada mama. Nak buat surprise la kononnya. Shopping ayam dan segala jenis makanan kat parkson. Sampai jer sana, call mama tak dapat. Ades ! Bateri fon dah habis la tu. Nak surprise, tapi cam mana contact dengan mama. Mama ada buka booth kat MRSM Tumpat. So, kita orang pergi nak buat wakenabeb.


Alahai , mama takde kat booth. Orang sebelah booth mama , dia cakap mama pergi makan. Adui , cam mana nak cari satu Tumpat. Nak buat surprise sangat kan? Dengan terasa macam mama ada kat area pantai. Kita orang mulakan sesi mencari kereta mama. He He He..


Pelangi lah selaku driver yang bertauliah , abah sebagai penolong kepada driver. Dan 2 orang adik kat belakang sebagai mata mata gelap. Hehe ;)


Akhirnya jumpa jugak mama kat pantai. Nasib baik mama makan kat sana. Kalau mama pergi Pengkalan Kubor , jenuh oii nak cari. Mama mesti lah terkejut. Yela kan , sebab tengah hari mama call abah , abah cakap tak larat nak pergi. Tuptup dah ada depan mata. Dah la semua datang. Heee :)


Kita orang pergi Pantai Sri Tujuh kat Tumpat. Lepas tu , kita orang pergi cari port baik punya untuk sesi ber-BBQ. Yummy. Pelangi selaku tukang bakar ayam. Bab bakar semangat je kan. Walau asap masuk mata , tetap suka. Jom tengok gambar di bawah. Kasi korang jeles tengok ayam bakar. Fuh sedap ! Hotdog lagi. Yumyum :)





Amacam ? Terliur tak ? Aummmmmmmm ! Sedap :)





Hotdog (bukan anjing panas) diperap dengan sos black pepper. Fuhhhhh ! Tak terkata sedapnya..



Tukang bakar , kejab bakar ayam. Kejab ngappp. Mana tak cepat naik 2kilo dekat pipi. Hehe :)




Maaf gambar tukang bakar yang sambil sambil asyik makan sangat kabur. Tukang amik gambar tu nak cepat. Sebab dia nak makan jugak. Kesian saya asyik suruh semua orang amik gambar. Sampaikan mama pun ada port kena amik gambar. Dah nama anak suka gambar. Auwwwww :)


Sampai sini entry makan dan makan. Jaga diri. Jaga tutur kata. Andai ada salah silap , Pelangi mohon ampun & maaf. Yang baik tu datangnya dari Allah , yang buruk itu datang dari diri Pelangi sendiri. Babai ..


xoxo
kiss and big hug

36 comments:

Syuxer said...

bahagia family awk..:)..syukur pada Allah s.w.t

ayam bakar n hot dog tuh weh..guano ada hangus tuh ahahah..makan berapa ketul wanie??

amier azrul alias said...

ayam tu nampk sdap,
kne plak tgh lapar nih.
hukhuk

ASaDa RyutaRo said...

romantik lah abah pelangi ni. hahahaha.. buat surprise untuk isteri tersayang, nasib baik menjadi. takut jugak nak buat surprise, sendiri yang surprise. hihi :P

KeTaM_BaTu said...

ayam bbq nmpak macam sedap..nak minta resepi bley x? hehehe

syufaa said...

waaa..seronoknye..
happy dgn family..
hihihi..
lapo tgk ayam ngn hotdog tuu..
nyummm!

L.e.e.z.a said...

saya lapaaaaaaaa! nak ayam tu, siyesly berkeroncong perut den ;p hahaha~ best la, siap suprise lg ;p sweet gituww~ ^__^

Ms Fai Ayie said...

wahhh,sedapnye...terasa lapar lak baca N3 nii...huhu...

jgn segan2 ye singgah blog fai
http://fai-ayie.blogspot.com

Khairil said...

fuh..bestnya makan BBQ ni...

Si Gadis Pipi said...

bestnye cik pelangi :)

Anak Wak Mail said...

makanan tu buat saya lapar!!

Isteri Encek Bard said...

bestnyer bbq

Lizzie Yasmin said...

Ayam tue smpat masak ke tak? Sebelum ngap??

nanad said...

nak sikit :O

SYARIFF HAIKAL said...

NAK GAK!..HAHA

Eja GaNu said...

share2 lh kt eja hahaha

ejoy said...

wah best nyer BBQ..xajak pon

Kisah Hati said...

sedapnye... T___T

laskar pelangi said...

@syuxer : Alhamdulillah dikurniakan dalam keluarga yang bahagia.. walau dugaan datang melanda.. =)

tak sedar ..ralik sangat duk kecek. tu jadi hangus lagu tu mowww... makan seketul jah eah =D

laskar pelangi said...

@amier azrul alias : bukan nampak sedap je. memang sedap pun ayam tu =)

laskar pelangi said...

@asada ryutaro : romantik dalam diam tau asada. heeee=D tak sangka abah seromantik macam tu :)

laskar pelangi said...

@ketam_batu : memang sedap !


resepi? ades! pakai masuk jer. tu kerja abah. heheeee

laskar pelangi said...

@syufa : sangat SERONOK tau dear;)

alhamdulillah happy family :)

laskar pelangi said...

@l.e.e.z.a : aiyaaaaa. ayam tu semua sudah habis dingap. harap maklum ;)

ha'a abah tu pandai plak nak buat surprise =)

laskar pelangi said...

@ms fai ayie : sedap sungguh kak

(:

laskar pelangi said...

@khairil : hehehe =) best sampai menjilat jari tau


(:

laskar pelangi said...

@si gadis pipi : best best (:

laskar pelangi said...

@anak wali mail : buat lapar eak? cepat cepat pergi dapur. masak jom=)

laskar pelangi said...

@isteri encek bard : sangat best tau kak ;)

laskar pelangi said...

@lizzie yasmin : amboi amboi. sempat masak tau. ingat makan yang mentah ke? werkkkk

=p

laskar pelangi said...

@nanad : dah habis dah. maaf. ngeeee



(*.*)

laskar pelangi said...

@syarif haikal : harap maaf. dah habis. hik hik hik =D

laskar pelangi said...

@eja ganu : nanti lain kali Pelangi share tau (:

laskar pelangi said...

@ejoy : memang la best bab BBQ =)

memang tak nak ajak orang ...haha

laskar pelangi said...

@kisah hati : sedap sangat cik hati


(:

najihah sahami said...

lama giler xberbbq..jom pelangi kita wt gath smbil berbbq. heheee

miszlullaby said...

ML pun suke g bbq.best gile :D

Related Posts with Thumbnails