Thursday, March 17, 2011

tren terbako. panggil hero .

Assalamualaikum dan Salam Ceria...


kehadapan rakan rakan alam maya.... cheh !

moshi-moshi.. senyum sambil kelip-kelip mata .. :)
aduhai.. rindu ketat-ketat sama si Pelangi Chenta.. dah tak lama nak final.. memacam kerja sekarang kena submit.. malas betul nak fikir kan ..

entry kali ni nak story mory pasal 6 Mac yang lepas.. kita orang (Pelangi dan kekasih gelap ku, Cik Tia ).. kita orang memang suka sangat bila bab jejalan ni haaa.. so, kita orang nak pergi sunway pyramid.. punyalah naik ktm.. terbakar wei.. ni sebab kes Hantu Kak Limah ke hah agak-agak korang.. yela si bekas penari tu asyik nak " kita bako jer.. bako bako... " habis isu ktm pun nak dibako.. wtfish ! 

time tu naik tren dari KLSentral... nak turun kat Subang.. time tu, memang manusia sangat ramai..selaku pencinta warna pelangi terpaksa berdiri.. aduhai.. tetiba kan, punyalah berbau hangit semacam.. tak kan ada orang masak kot dalam ni.. tak masuk akal betol kan.. so, buat tak tau jer...

tapi, memang tren asyik mati jer.. pelik binti ajaib wei.. tak pernah lagi naik ktm tetibe berhenti.. kalau berhenti pun dekat stesen jer.. walau asyik berhenti je.. aku punya buat tak tau je. kot-kot sesaje kot driver dia nak main-main kan... hahaha ..

memang stuck habis lah.. berpeluh jugak lah sikit.. tapi still wangi lagi okey.. :)

bau hangit makin membuak-buak kat hidung ni haaa.. wtfish tol.. pastu brhnti plak tu... tengok-tengok cam manusia turun dari tren. " eh eh !! apa hal ni wei... ke kat sini ajal aku ke wei.... oh Tuhan... ".. tu dialog dalam hati okey.. takde orang tau pun.. hehehe...

dengan semua manusia tengah sibuk nak turun dari tren.. sibuk cari pintu yang terbuka.. cuak tau tak.. tak pernah lagi mengalami cam gini lagi.. kalau mama tau, mesti mama risau kan.. pastu memang akan kena marah.. 

pintu yang terbuka ada berapa je wei, manusia dalam tren tu ramai kot weh.. cam mana nak keluar nie.. ada plak si hero datang.. hero tamil wei.. maaf aku tak terpikat. cuma terpegun :) cheh ! cam dalam drama plak dah .. memang sempoi.. dengan gagah dan segaknya dia pecahkan kunci kecemasan untuk buka pintu.. wah ! terkaku sekejab ..

mata duk kelip-kelip tengok kat luar sana.. 

" nak turun ke tak nak nie.. " fikir banyak kali kot ...

tinggi weh nak terjun dari tren.. ingat ni program plkn ke.. dah la tinggi.. pastu kat bawah tu berbatu-batu.. kan sakit kalau jatuh dengan port yang tak betul.. orang duk sibuk nak keluar.. aku duk fikir nak turun ke tak dari tadi lagi.. senget tol...

ada plak makcik india tu.. dia cakap " u will do it.. i can help you.. ".. memang bagus betul.. tu lah dinamakan 1 Malaysia kan.. terharu kot wei.. dia macam putera raja plak tunggu kat bawah.. tunggu bidadari malam ni nak melabuh ke bawah.. akhirnya berjaya gak .. jasamu dikenang makcik :)


gambar kat atas tu.. sapa plak jadi model papan tanda.. takde kaitan antara hidup & mati tau.. tercapture dengan mangsa kepada tren terbako jugak .. hehehehe | peace !

lepas turun dari tren, apa lagi. kami jalan sampai ke stesen Petaling.. memang lama lah tunggu next tren.. tren yang terbako tu kan.. takde lah terbakar semua okeyy.. tapi memang ada keluar api kat bawah tu.. mungkin brek rosak kot.. memandai je reka kan.. macam lah mekanik.. hihi ..

macam tu lah kenangan yang sangat best kot.. ada plak pengalaman jalan-jalan atas laluan tren. hebat tak kami.. hahaha | bukan calang-calang orang boleh nak lenggang kangkung atas laluan tren tu .. 

alhamdulillah kami takde apa-apa.. cuma rasa sangat penat hari tu.. dengan kes macam tu.. nak tunggu tren seterusnya tu yang jadi lemah sikit.. memang lama tol.. sabar je la... ohoho ...


tu cubaan tak berani mati... hek hek hek .. orang sibuk duk berjalan nak pergi stesen kat depan tu.. kita orang sempat lagi capture picha kat sini.. lantak lah orang nak cakap apa.. asal puas hati kot .. dah bukan selalu leh mengalami pengalaman yang pahit dan kelat ni  ;)


tu plak kekasih hati saya.. bukan si baju hitam tu .. tapi si baju ungu .. memang penat lah hari tu.. lepas je jejalan kat sunway.. kita orang pergi cop tapak kaki kat sogo plak.. mana tak penat.. seharian duk membazir masa kat mall... bila perlu study.. terus jadi lembik dan lemah.. hahaha |

sekian sudah berita dari tvPelangi . the end  . . .

xoxo
kiss and big hug

62 comments:

MiMi PeONy said...

ksian dia...nasib xde pape blaku...
;)

fyezah hasbullah said...

kesian sis ..
tapi best sbb dapat pngalamn
yg org lain jarang dapat ..
weee~~~~ :)

najihah sahami said...

pelangi bau hangit laaaaaa..
:P

fRaMe+LenSeS said...

shian.. hii.. pengalaman tu.. orang len ta penah kena lagi.. ;)

Nadh datang melawat ni.. ;)
Assalamualaikum
Si Pendusta CInta

syufaa said...

woahh..jrg jumpe kes2 cmni..tau naek je..=.="

meira said...

pengalaman baru...
tp, memang mencuakkan...

SiLabiLabi said...

ha terbakar??

biar betik!


Singgah & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
& JariPlastik

HAZWAN17 said...

camne boleh terbakar...ish3

hentakbelipat said...

dah mcm cite die hard dah

Norfarahin said...

hebat betul berite nie....
siap bole amek pic kat landasan tuh....nasib line clear....huhuhu

sarah mohamad said...

ish. scary jenjalan atas laluan tren tuu. hiks

alexa yussida said...

Alhamdulillah smua slamat kan..:)

cantikk pic yg dkt railway tu..hehe...

makasey ye singgah belog cikai kte^^

Adamson said...

bakor!

meo188 said...

wah... cool ah bergamabar kat atas landasan! :D

~eZmALiZa~ said...

dear, mcm gmba ezma shoot kat railway station la..hehehe.. :P nice photo syg :)

wunny said...

hush. naseb baik yunk. bahaya cmtuh. btw gud experience. hehe~

Khuzrin Kamarudin said...

cantik ar gambar yang kamu ambik... serius tak tipu.....

apis of art said...

best2 part yg ade superhero tamil 2..

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

cantik2 gmbr adik ni

tomatokering :) said...

waaa~takut plak nak naek tren pasnih..huhu

ehh2 kalau ceq ade tu leh tumpang shoot skli.. :P

fyna said...

alolo...cian die...
;)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

kesian kan.....gambo kamu santek2 la...kakD suka sgt....

laskar pelangi said...

@mimi peony : tuela u, nasib baik takde pape. just rasa takot tu totap adeee...

laskar pelangi said...

@fyezah hasbullah : nasib boleh bernafas sempurna lag sekarang.. ha'a dapat pngalaman yg mencuakkan..hik3x

laskar pelangi said...

@najihah sahami : u kalau tak sakat i tak voleh ke? aduhai....sadis! haha

laskar pelangi said...

@frame+lenses : tuehaaa.. memang sungguh dalam kenangan;)

Waalaikummusalam. terima kasih ye

laskar pelangi said...

@syufa : Hik Hik... jarang jumpa eak? sekarang dah jumpa...hehehe

laskar pelangi said...

@Miera : yup. pengalaman baru yang menakutkan =[

laskar pelangi said...

@siLabiLabi : comel nama u. hik3x yopsss! terbakar. betul la.. bukan betik betik lagi tau

=D

laskar pelangi said...

@hazwan17 : tak tau lah cam mana terbakar. tetibe dah bau hangit.

lepas tu. tren tu berhenti..
semua orang duk pakat turun lepas tu..
huhu~~

laskar pelangi said...

@hentakbelipat : hahaha. gelak la cepat

laskar pelangi said...

@Norfarahin : hehehe;) berita tetap berita..amik gambar t0tap kena amik..bahan bukti kot. Hik3x~

laskar pelangi said...

@sarah mohamad : scary tu scary tau..tapi nak buat cam mana dear, kena jalan jugak atas tu..takkan nak duduk dalam tren yang tgh bau hangit tu


(0.0)

laskar pelangi said...

@alexa yussida : Alhamdulillah syukur takde pape..selamat :)

thanks awak :)

sama sama kasih.suka singgah2 blog u :)

laskar pelangi said...

@adamson : bakor jangan tak bakor!!

laskar pelangi said...

@meo188 : cool eah? HAHA. perasan cuak still nak bergambor sakan

laskar pelangi said...

@ezmaliza : hehehe;) tp yang ezma lg cun lah gambarnya..wanie punya cikai2 punyeee;)

laskar pelangi said...

@wunny : tula..panjang umor lagi..

Alhamdulillah (:

laskar pelangi said...

@khuzrin kamarudin : thanks awak.. kalau awak tipu pun nak ucap jugak terima kasih..
haha

laskar pelangi said...

@apis of art : agak-agak best tak kalau dibuat filem ? HAHA ;DD

laskar pelangi said...

@mizz sue : thanks kak sue =)

laskar pelangi said...

@tomatokering : hehehe;) jangan cuakla..takde pape nyew p0n =)

b0leh ajaa kalau cik tomato mao shoot bersama. siap kita duk baring2 lg kat landasan tu haaa

=D

laskar pelangi said...

@fyna : hurrmmmm...=)

laskar pelangi said...

@ladyzul : hohooo~ kesian eak? seb bek dah selamat =)
Alhamdulillah..

thanks KakD :)

Izyan Masri said...

NAK WISH GOODLUCK FINAL BOLEH ? XD

laskar pelangi said...

Boleh Sangat-sangat! Thanks Awak ! Chantekkkk=)

Amoi said...

cantik gambar kat train tu =)

laskar pelangi said...

@amoi : hehehe;) thanks yewwww



=)

Miss b said...

mak oi

cuba kalo tren putra terbako.

nak turun kt mne?

aaaaaaaaaa

laskar pelangi said...

@miss : hurmm..mintak jauh lah miss b. ngeee=)

qlah said...

huhu . sedihnye T_T

laskar pelangi said...

@qlah : jangan lah sedih sedih. sekarang baik-baik saja. senyum yup

:)

mynameismy said...

weh jgn dok tgh2 railway tu nnti kena langgor!!!

laskar pelangi said...

@mynameismy : ala..bukan selalu pon my..hehehe
=)

IZ-Jr said...

terbako.. panggil bomba... hehehe.. ;)

laskar pelangi said...

@iz-jr : tak sempat nak panggil bomba ;DD

L.e.e.z.a said...

fuh! slamat slame gune tren xpenah terbako.. juz slalu keja tren je takut kene tinggal ;p hihi~

アヌム ちゃん~~ said...

Salam.bw here^^ nice blog :)
Feel free to visit me @ frommetoyou~
:)

laskar pelangi said...

@leeza : hehehe; nasib baik la..aduhai...pkai baju cam kawen dah..toink3x;)

laskar pelangi said...

@アヌム ちゃん~~ : salam :)
thanks sudi singgah sini



(:

Khairil said...

u jump i'll jump....ada tak hero yg kata mcm tu?

laskar pelangi said...

@khairil : takde plak hero cakap camtu. haha
=D

Related Posts with Thumbnails