Thursday, January 27, 2011

menghitung hari .

Assalamualaikum dan Salam Sayu . .

moshi-moshi. sehatkah semua. harapnya sehat walafiat la ye, sekarang musim hujan tak menentu.. tapi tu kat Bangi.. tak tau lah kat sempadan lain.. 

tajuk entry buat masa ni tu bukan tajuk lagu la pakcik-pakcik makcik-makcik kakak-kakak abang-abang adik-adik sekalian... tu tandanya dah kemaruk dah naik bas.. bukan jakun okeyh ! tapi jajan. opssss! merepek sudah.. tak sabar nak sampai detik-detik hari "Jumaat" tau ;)

hati penuh dengan kebun bunga.. bunga kulat kot ! HAHA. Pelangi mana minat bunga bungaan ni. minat kucing lagi. rindunyaa kat si meow kat rumah. memang cam biasalah, dah sampai rumah jerk. pasti cari si meow dulu. pastu belai manje. dan cubit hidung... tu peveretku ! sampai si meow dah naik jemu ngadap Pelangi. sebab Pelangi suka kianat meow tidur la. macam-macam aksi yang Pelangi buat time si meow tidur. mana si meow tak naik marah kan.. eheee |

tuela, memang dah hobi tetap sampai bila-bila. tak leh nak ubah dah rasanya... tu yang Pelangi asyik mengadap si lappy, kekadang si meow datang duk gatal lagi miang depan Pelangi... nak tarik perhatian la kononnya... nak bermanje manje kan. si buat suara manje. dah memang dia tau yang Pelangi akan melayan kerenah manjenya. tu yang dia duk suka kacau Pelangi ngadap lappy.. pastu mula lah nak baring-baring atas lappy.. dia ingat dia tu semut kot. perasan kurus ! 

dialah buah hati saya. a.k.a. teman sepermainan saya.

tapi berat la jugak.. pastu ingat mouse tu tikus la kot. mentang-mentang lah nama melayu mouse tu tetikus kan. mouse yang keluar warna warni. tu yang si meow duk tengok-tengok jerk.. tu tak lagi bab wayar. opcoz lah Pelangi punya lappy berserabut dengan wayar yang macam. dengan externalnya, mouse, kabel speaker, kadang-kadang headphone. memang bersimpul-simpul. memang lah lagi buat si meow nak gigit benda alah tu.. kena current baru tau. tapi Pelangi memang tak kasi dia duk gigit. Pelangi marah kejab. si meow memang tak dengar kata. pulas telinga baru berhenti. padam muka kan !

rindunyaaaa ! makin lah buat tak sabar nak balik rumah kan bila otak ni fikir si meow. sihatkah dia. gemokkah dia. lena kah tidurnya. ada kawan baru tak dia. ada gf baru kew tak. ada bf baru kew tak. rindu tuan dia yang duk jauh ni ke tak. macam-macam persoalan yang nak dipersoalkan...(macam lah dia jawab kan | tapi takpe, selalunya persoalan tu akan ku tanya pada my adek)...

kan best kalau kat dalam bilik ni ada meow. boleh jugak manje-manje.. ni bosan jer ngadap almari, meja, kipas, lampu, dinding... 

my lovely meow ! kakak rindu kamu sayang.. ku tujukan pada Bad dan Vince.. harap kamu makin debab !! dan jangan gatal-gatal nak ada boyprend & girlprend... cukuplah kakak sorang nie haaaa .. lebiuuuuu... :)

see u this saturday ! (aiyooo. macamlah si meow baca blog kan)

xoxo
kiss and big hug

21 comments:

syufaa said...

heee~ suke kucen..tp xleh kne bulu die..huhu..

syufaa said...

ehhh lupeee..nak komen header baru..hihi..comeyyy!! :D

Cik Tqah said...

alolo.. cian die rndu kt kuceng..kat mama ngan papa rindu tak? :P

misz sheyla said...

huargggg....x suke ngan kucen.....tapi suke nengok je..huhuhu

visit :)

aresaliyana said...

wow, ada kucing upenyer...
org yg suka kucing ni msti penyayang kn...hehehe

::nuRuLaDHar:: said...

ahahaa cian kucen kene mara ngan tuan die..hihi sweet2!

contengwall said...

muhahaha..!pelangi..nk pinjam bad!!ngee...

♥aMyLiAiNdAhOuSe♥ said...

hehe. mari kite countdown same same ye comel.
=)

I.e.R.a said...

cumelnye blog ni..^^
erpp.. sye pun nk blik kg jugak
n rindu bangat same my boboy..
kucen sye..hihi

nazirulhazwan~ said...

blog ke 8 aygn entry die ade gmbr kucing minggu ni;p

laskar rainbow said...

@syufa : suka gak eak?? alahai..xleh kena bulu eak? uhuhu....

ehehehe;)) THANKS dearrr! tak berapa nak chomeyyy pon auwww~

laskar rainbow said...

@cik tqah : hehehe;) ye windu tuceng2 comeyyy;)

kat mama abah lg winduuu lahhh =)

laskar rainbow said...

@misz sheyla : alahai..wuginyeee;)
thanks visit dear (:

laskar rainbow said...

@aresaliyana : hehehe;) ada jerk kucing;))
penyayang?? boleh tahan asenyewww

laskar rainbow said...

@nuruladhar : hehehe;) padam muka dia an...sape suh degil2 cmtu..=))

laskar rainbow said...

@contengwall : nak pinjam????mana bolehhh!!

laskar rainbow said...

@amy : eheee=) dear, dah ada kt rumah dah..alhamdulillah selamat sampai =))

laskar rainbow said...

@iera : thanks yeee melawat Pelangi pnyew blog =)

laskar rainbow said...

@nazirulhazwan : hehehe;) kucing comel whatt..;))

amira afiqah bt mohd yusof said...

kucing tu comel :DDDD

laskar rainbow said...

@amira afiqah bt mohd yusof : hehehehe;) memang comel pun. anyway. thanks yeee=)

Related Posts with Thumbnails