Thursday, October 27, 2011

GAME : Tag, Tanya dan Jawab

Assalamualaikum .....



Uhuk uhuk uhuk.... Sedih sikit, sebab hari ni dah start kuliah. Tapi petang ni baru ada kuliah, pukul 4 petang. Malasnya. Rasa nak ponteng. Haish! Takleh ajar ponteng-ponteng. Okey okey Pelangi pergiiii.. Huu..


Dah lama tak main sesi tag tag pasal tanya soalan. Seronok gak kadang-kadang. Dapat baca kisah korang dan sebagaimana. Ni kes di-tag oleh si Rain. Korang WAJIB terjah blog dia. Memang suka panggil dia Rain. Hik Hik Hik ...


Dicekau dari abang Google :)


Ada 11 soalan dia tanya. Banyak tu. Jom jawab menjawab. Macam nak jawab soalan final exam plak :)


1. Apakah perkara yang paling korang benci ?
Perkara yang dibenci? Memang tak suka manusia yang muka talam. Bukannya muka depa ada talam yang boleh buat hidang air time hari raya tu. Tapi, depa ni jenis yang depan cakap lain, belakang cakap lain. Apa motif nak ada perangai camtu tak tau. Macam la kita ni bodoh kot. Lastly, dia akan terperangkap jugak dengan kisah dia yang bercabang. Dah macam ular. Hik Hik Hik :)


2. Apa aktiviti yang biasa korang lakukan sensorang tanpa ditemani kawan ?
 Aktiviti cam biasalah. Duk diam-diam dalam bilik sambil berangan. Berangan untuk masa depan? Perlu la kan. Ngeee.. Bila sorang-sorang, memang tiba masanya bersama blog :) Memang duk sorang pun sekarang. Bilik sorang punya. No roomate :)


3. Kalau korang diberi peluang untuk ubah sesuatu dalam hidup korang, apa yang korang nak ubahkan ?
Apa ye... Haaaa...Maybe nak tukar sikap pemalas kepada rajin dan rajin. Ni asyik malas nak study. Bab mengadap laptop tak malas plak. Fuh fuhhhh.. Jadilah rajin please. Heee :)


4. Mana lagi best. Keluar dengan kawan atau dengan pasangan ? Kenapa ?
Semestinya keluar dengan kawan. Kawan the best lol. Kenapa? Sebab kawan adalah segalanya. Kalau keluar dengan pasangan, bila fikir balik. Macam membazir masa jer. Rugi plak masa terdahulu diisi dengan pasangan. Chewah ! Sekarang ni single mingle :)


5. Korang suka baca komik tak? Kalau ya watak apa yang paling korang suka ? Kenapa ?
Komik ? Suka jugak la, tu semua zaman sekolah dulu la. Sekarang takde plak nak layan komik. Lebih suka komik ala-ala romantik gitu. Jiwang la sekali sekala. Komik unsur lawak jenaka pun serius best gila. Takde la sambil nak gila. Gelak gelak sudah ..


6. Korang nak pasangan yang macam mana ? (Selain beriman, hormat ibu bapa, bekerja dan blablabla.. -jawapan cliche)
Ewah ! Soalan.. Tak menahan nak soalan cam gini. Cam mana eh? Ok la, tak nak memilih milih kan.. Dah boleh terima Pelangi dengan seadanya pun dah syukur tau. Kalau boleh nak yang pakai spek. Memang terpikat dengan boy pakai spek. Nampak comel la, walau nampak sedikit nerd. Ehehehee..


7. Korang suka cerita genre cam mana ? Kenapa ?
Phewittt ! Mesti lah nak yang romantik.. Syiok woo layan yang romantik. Pastu berangan  3 4 saat. Tu pasal suka sangat layan drama korea. Mereka sweet maca gula gula tau. Dah la muka comel comel jerk.


8. Korang  ni sensitif tak ? Apa yang mudah membuatkan korang terasa hati ?
Takde lah sensitif macam budak manja. Nak cubit sikit dah menangis. Tapi ada la perasaan sensitif tu. Kalau bab kawan tu jenis cakap menipu memang bikin gua terasa hati wei. Lebih lebih lagi kalau kawan baik buat camtu. Kita ni dah la ikhlas punya berkawan, depa duk suka menipu nipu. Macam boleh hidup lama dengan segala penipuan. Tak ke mana gak wei. Kan ? Ce fikir :)


9. Korang terjumpa RM100. Apa yang korang lakukan ?
RM100 ? Ambik buat beli MCD. Eh eh gurau jer.. Takde lah nak jadi pelahap cam gitu.. Usha kanan kiri, kalau ada orang sekitar situ. Tanya lah, kot-kot depa punya kan. Baik tak Pelangi ? Sengal puji diri sendiri.


10. Siapa nama pasangan korang dan berapa lama korang bersama ?
Pasangan masa depan takde lagi. Masih kekosongan. Sapa nak isi kekosongan tu. Sila buat resume ye. Hik Hik Hik :)


11. 1st impression terhadap Rain ?
Rainn !! Aku rasa nak suruh ko belanja makan bila nampak muka ko.. Sebab ko dah kerja. Lagi pun rumah ko dekat jer kan dengan UKM. Jahat tak ? =)



p/s : Sapa nak jawab soalan tu semua. Sila sila lah ye. Share is caring :)


xoxo
kiss and big hug

24 comments:

Ct Aja said...

wuhuuuu.....nak McD gak...huuhuhu

afzalsukasuki said...

kahkahkah nak kena isi borang ke ni?hahaha :D terbaekk lah :D

InaAchik said...

org tua cam saya x sesuai jwb TAG ni... so selamat! hehehee

si robot comel said...

rm 100 tu saya punya lah,kasi balik :D

onie said...

orang bertalam-talam tu yg payah,haha!

Rtp Farra Arisha said...

tag taggie memang fun ;) hehehe.

Semut Senyum said...

seronok main jwb2 soalan ni kan... cik semut pun kene tag jugak.. hehehe
salam kenal ye

Syuxer said...

wau..abes semua soklan dijawab..hehe..perangai wanie is good bila baca jawapan dari wanie..hehe..yeah kawan memang terbaik,dapat yang karib memang bonus kan..hantu mcd harusla makan kat situ heheh

amna said...

uhuhu.. alhamdulillah.. nasib x buat makan mcd :D

JIJI YU said...

haa ko suh sifu isi borang tu..

Namee Roslan said...

saya suka segmen macam ni. ini baru lah namanya segmen tag yang betul2. kita kenal sesama blog dr segi minatnya juga kan :) menarik. tp sy tak pernah join lg. hehe

Wanie said...

huahuahua..kuar dengan kawan lagi best?heee

iszieylyanziy said...

ehem2,,isz cuti seminggu,,silalah jeles,,hahaha,,sokong y num 1,,hipokrit,,xsukee

syamsid dhuha said...

yang pling aku suke yang pkai spek tu . hahaha *tibe2traseprasanlak . hahahaha

si ngokngek said...

yer..taksukataksuka talam dua muka,..
komik ujang ja yang best,boleh gelak2..hahaha

kalau rain nak belanja ajak aku sekali..grrrrr

Tasha said...

duet tu,saye punye!kih3

Umie Artoqiemie said...

muahahahaha.. 1st impression ko bahaye weii..

Liyana Zahim said...

Hehehe.. Lame da tak men tag2.. Oh single lg.. Nnti akk tlg edar borang okeh? Hahahahah~ Mau? Jgn malu2 boye lak oteh.. Iklas neh.. :)

Cik Aish said...

hehe klu shopping, aish suka shopping ngn kawan..bwk pakwe mcm ala boringnyaa sbb dia tak pandai bg idea..huhuh

hyz said...

soklan no 10 cam ayat retis je... kaber2.. hak3...

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow blog nie follow blk

Raden said...

jwpn no 2 yg paling afdal adelah = tido

fiQ'Ra said...

errr errr... tiba tiba segan nk jawab.. haha

kakchik@ella said...

Haihh .. mati la kalo KC kena jawab. Pjg bebenor!!Hihi.

Related Posts with Thumbnails