Saturday, April 23, 2011

Pulau Pangkor. muntah pink.

Assalamualaikum .. dan Selamat Malam Semua ...



Haish ! jari ku  cam kejang la plak.. !! nampak sangat dah lama kot weii tak update blog.. kalau lah labah-labah hidup dalam blog.. memang dah bersawang si pelangi chenta.. kesian betol .. bukan salah ibu mengandung .. tapi salah daku yang mem-busy kan diri dengan macam-macam kerja .. sebagai student korang faham-faham lah ..


Dah la sekarang musim final exam.. dah namanya kurang pintar.. kena lah berkawan dengan buku.. tapi, yang ku rasa paling rapat bukan buku.. tapi "mukabuku".. memang duk bertenggek depan facebook lama dari belajar.. kalau abah baca kena jugak sekeh kepala ni.. hehehehe :)


Before study week, aritu ada Pelangi join program pemikiran al-falah.. first time join program macam tu.. cair otak pikir pasal politik negara.. wtfish !!


Tapi best weih pergi program tu.. sebab kat pulau.. dalam hati penuh taman semualah masa tu.. taman orkid sudah.. walau Pelangi ni tak suka bunga.. rock beb ! tak main lah bunga bunga ni. macam lembik jer..


Pulau pangkor tau.. sila jeles di situ. makan dah la 6 kali sehari.. makin belon lah Pelangi ni haa.. terlampau cukup makan.. kan best kalau kat kolej pun macam tu.. makan free jer.. macam tu lah student, bab makan free suka jer.. ish ish ish.. dasat !


Korang pernah ke wei pergi pulau pangkor  a.k.a PP .. malas kot nak taip panjang-panjang. kasi singkatan lah. bazir je taip panjang.. kesian keyboard nie ha.. mesti dia penat kan.. sengal di situ.. hik hik hik ..


Orang sibuk layan pasal itu ini.. Pelangi sibuk duk berangan.. berangan bila nak ada rumah kat pulau.. fuh ! best. boleh tengok matahari terbenam.. memang syok ! pastu duk terbaring tepi pantai time tu, sambil hirup air kelapa bersama jelly.. warghh ! sejuk tekak menelannya.. kat sebelah plak ada jejaka hensem.. dan dan jerk ada jejaka hensem... pakai plak spek hitam.. pewit ! rasa HOT kejab.. kejab jeee...


Tajuk entry tu macam dah lari ke laut dah tu kan..sebenarnya nak habak mai yang pelangi tak mabuk laut pun haa naik ferrero.. eh! naik feri.. siap berdiri kat belakang feri, konon nak amik angin laa.. ingat diri tu puteh sangat kot. berjemur la tu. dah la tengah hari macam tu.. kan comey kalau muntah pink.. agak-agak comey tak?? *sengal gileeeee ...*


amacam .. ada bakat jadi model tak. siot gilewww kan.. model tandas je boleh laa..


Dah la time kat jeti tengok plak pasangan baru kawin .. sumpah jeles ! dah inai kat jari.. comfirm baru kawin kan. korang nie agak-agak la tuduh Pelangi ni sibuk hal orang. dah ada depan mata, pandang jela. jelesnyaaa. bila plak eh Pelangi nak macam tu .. *belajar ntah kemana...ada hati mau kawin... calon pun takde lagi nie..*
 


Cari mana satu Pelangi.. malu malu.. rasa nak menyorok bawah katil..hehehe .. ni lah geng bas sekolah. eh! bukan bukan. tapi geng ukm. tak silap dalam 9 universiti join this program (tetibe cakap omputeh..yerkkk!)


Ni time ada kerja lapangan kena buat.. kena tanya pasal cara hidup orang kat pulau.. orang duk buat kerja.. sempat lagi tu pose ..time nie dah la baru sampai, pastu dah kena settlekan tugasan pertama dah.. 



Tengoklah muka disebabkan mandi tengah panas.. semuanya pulau punya pasal. rentung okeyyy ! gilesss.. dah la gelupas fuhhh ! dekat seminggu dua jugak .. kalau duk tengah panas, memang muka cam nak terbakor.. orang kata muka macam udang kena goreng.. kena goreng ke eak.. entah !! ikut la apa-apa pun, asal ada bunyi sikit udang udang tu.. mesti jejaka hensem dah tak ramai nak.. berangan lagi.. pang !!! adessss...


Sob sob sob ... tahan sedih .. tak pela.. kalau dah jodoh tak kemana kan.. aduhai ...

Setakat ni sudah la entry kali ni, lain kali plak eah.. lepas exam nanti.. memang comfirm banyak Pelangi nak mengarut .. sekarang tak cukup masa beb.. ni nak layan jiwa sedih.. sedih takde calon.. sob sob sob...


xoxo
kiss and big hug

38 comments:

Cik Tqah said...

aish.. blaja dulu..mrs lebah pon xmampu g nk tawen.hehe.. btw bln 6 ni maybe company de trip pegi lumut..huhuhu

Amirah Adnan said...

bestnyek!!

jeles aww!

nak majuk sebulan dgn pelangi sebab pegi tak ajak!

:p

Cik Tqah said...

syg.. i tagged for contest http://atieshaadriana.blogspot.com/2011/04/inner-tu-saya-punya.html

Amoi said...

dulu tak pernah updated blog sebab facebook

kehkehkeh

sekarang dah kurang dah ketagihan tu!

Ain Zulaikha said...

wow, bestnyaaaa :) gi jenjalan... teringin nak naik kapal besar. nak test mabuk ke tak..

laskar pelangi said...

@cik Tqah : aduhai..jeles jerk dak niey..wek wek! :)

fulamakkk! awat tak g pulau pangkor trus? lumut ada pew la sangat..

ngeh3x

laskar pelangi said...

@amirah adnan : auwwww! sangat BEST!
tapi muka akan jadi hitam..agagaga..

haiyaaaa..jangan la majuk2 eh..
ala cyg2 ;))

laskar pelangi said...

@cik Tqah : thanks dear;))

laskar pelangi said...

@amoi : bukan ape..kalau dah mengadap blog..bukan main ag lama..daripada mngadap blog..bek fb..
kejab2 leh off terus.heee;))

laskar pelangi said...

@ain zulaikha : best sangat kalau bab habiskan money ..

cuba la naik kapal besar tu ;)

hikhikhik ..

GiveAsh said...

pulau pangkor..aku jeles seh!!

laskar pelangi said...

@giveAsh : Heeee~ Jom lah g honeyrainbow ..haha

najihah sahami said...

hohohoho..jeles2..best giler kot...hehehe..pelangi, awat muka xhangus mana???xaci nih!!!

well, finally pelangi update gk die nye blog....muntah pepel di cnie~
:P

laskar pelangi said...

@najihah sahami : best memang best. dengan aktiviti explorace. macam2, next entry nak cerita..hik3;DD

hangus okeyy muka i.. siap cam merah2..;p

nie mesti kes baru sampai umah..haiyaaa!please la.nak jugak dia muntah pepel kat sne

Nurul Aida Shafiena said...

macam best je lah . huhu . pegi pulau pangkor . dah lame dah tak pegi sane walaupun dekat lah jugak dari rumah :)

laskar pelangi said...

@nurul aida shafiena : pergi la..habiskan money2 kat situ..tp kat situ lau shpg..xde menarik mane pun..

shpg ikan kering...hik3

Schajar McFlurry said...

same larh gambar kte kat papan pangkor tu... ^_^

ari tuh pegi bercutiey sane...
=)

laskar pelangi said...

@schajar mcflurry : heeee;) dah namanya tmpat sama

:)

aZie said...

wow~ aZie teringin sgt nak g pulau pangkor.. wlaupon ade kwn ckp, pulau 2 xde pape.. huhu~

sherah said...

hah!update pon hehe

HAZWAN17 said...

peh best tu pulau pangkor..
btw singgah sini tlg bersihkan sawang hehehe

laskar pelangi said...

@azie : a'a xde lah seronok mane..tp memang cantik la pemandangan kat sana

=)

laskar pelangi said...

@sherah : hik hik hik =)

laskar pelangi said...

@hazwan17 : best la jugak plau pangkor;)) cuci otak before exam..

heeee~~
trimas lah sudi bersihkan sawang

noraliza said...

pernah gak pergi PP nie..tupun kolej support sebab join perkhemahan fasilitator..mmg best sgt !

intan abidin said...

tak pernah pergi lagi...bestnya kenapa tak ajak kak sekali :)

apik pehe said...

laaa..patot la..pegi senyap2..x ajak apik pon..uhhhh

Fiya Ahmad said...

pkailah aloevera utk mengatasi masalah rentung tu.. :)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

memang best kat pulau pangkor...
kakD penah la p..tu pun br sekali je...company buat family day..

Asyraf Arif said...

uwaaa. best nye pergi Pangkor. tak pernah pergi lagik. HAHA

b@by ph@t said...

bestnyer p PP..da lme x p tmpat2 cm2..=)

Cik Zatie !xora said...

teringin nk ke sana!!

nazirulhazwan~ said...

fuh, pangkor tu, bile kite nak pergi berdua:)

Penyu said...

ish.. memang dekat bebeno pangkor dengan tempat penyu ni. hehehe

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

hehe penah smpai skali kt sini.. ;)
tu pun sbb adik ada blaja kt seri iskandar..

ok la tp x bnyak tempat sgt kn dik..

MIZZ SUE (asam.garam.gula) said...

aduhh..bestnye nak pergi jugak!!

kimiez said...

teringin gak nk g tp x sure berbaloi ker x..huhuh..
http://freedomismine-kimiez.blogspot.com/

Kaoshi said...

best tak gi pangkor? pulau kecil je.. saya di tronoh ni, tak jauh dari pangkor.. haha..

Sila lawat: Kaoshi Troll

Related Posts with Thumbnails