Friday, October 14, 2011

Gunakan Teknologi Dengan Sebaiknya


.... Assalamualaikum ....

Cepat masa berlalu. Dah nak masuk hujung minggu dah. Dah berjaya stay 5 minggu kat kolej. Yes! Dah sebulan lebih. Homesick semua memang takde. Tapi rindu masakan mama. Walau hanyalah ayam goreng. Rindu ayam masak merah. Pasti tambah nasi. Yumyum ...

Diculik dari abang google.


Berbalik pada tajuk entry kali ni - mungkin ada yang terfikir kan? ada yang tak terfikir kot. Heeee..


Sebenarnya nak share, kelmarin 13/10/2011 [Khamis], memang lah hari Khamis akan ada hanya satu kelas. Kelas Kawalan Proses Berstatistik. Tapi kan, kelmarin kan, tak pergi kelas pun. Disebabkan Dr. Zalinda hanya nak tengok kita orang berdikusi di discussion board dalam web jer. So, tak perlu nak mandi awal-awal. Bangun tidur, mengadap laptop, dan discuss something yang related dengan quality or whatever.. Asal ada dalam discussion board tu. 


Memang guna teknologi betul lah. Kata budak IT kan? 


Seronok bukan? 


Dalam pada seronok tu, ada juga kelemahan kat situ. Ada jugak student yang tak leh nak bukak discussion board. Line wifi pun tak selaju stremix kan, faham-faham lah kan. Memang bila nak send satu satu part tu akan makan masa. Kena refresh banyak kali. 


Hari ni plak, ada online quiz untuk subjek Analisis dan Rekabentuk Sistem. Pautan quiz tu dibuka dari pukul 12 tengah hari sampai 12 pagi. Dalam 16 soalan kot. Tak ingat dah. Serius tak cukup masa. Belek-belek buku dah berapa minit. Adess! Masa diberi hanyalah 20minit. Memang kalut duk belek buku lah.


Adui. Penat kot dua tiga hari ni. Proposal projek untuk subjek Metodologi Kejuruteraan Perisian kena submit hari ni. Ni lah kisah budak yang suka buat kerja last minute. Hehe :)


Masih dalam kondisi batuk. Tak boleh nak minum ais lagi. Sobs Sobs Sobs ..


xoxo
kiss and big hug





10 comments:

Namee Roslan said...

sangat betul. even buku text pun dah nk ganti dgn ipad semuanya...tapi once kena air??? :) tak boleh pakaiiii..

SoLy SoLicious said...

disscusion board pernah gune skali aje sepanjang duk UKM ni.tehee.,..tp esemen byk la jgk kena anta ikut spin

Hans said...

betul lah tu :-)

wunny said...

wahh best gila takyah g class. jelesh! :P

Ms Fai Ayie said...

memang betul pun ;)

Rtp Farra Arisha said...

u seem very busy with ur works and tasks yeah? :')
btw, take good care of ur health.

YOUsoF said...

Hehe teknplogi kadang² memudahkan, kadang² 'memalaskan' orang² tertentu jugak kan..


Bz², juga kesihatan jangan terabai. ;)



Tinggal terus air pun ok je. Suara pun terjaga hehe

eRza farEeha said...

get weel soon dear..:)

eRza farEeha said...

get well soon dear!

THE LEKAT LEKIT STORY said...

cuba kunyah gula batu.. manatau batuk blh kurang

Related Posts with Thumbnails