Wednesday, December 8, 2010

kalau sedih. korang buat apa.

.Assalamualaikum dan Salam Kesedihan.

apa ntah, tetibe entry kali cukup sensitif sangat. sampai title pun macam nak menitis airmata. tapi, akan ku gagahkan juga supaya airmata tak dibazirkan pada yang tak begitu penting. banyak lagi rintangan dan halangan yang akan ku hadapi, so. simpan airmata kat situ kot. tapi, dalam hati tak boleh nak tipu. sumpah derita. perit kot. rasa nak dengar ombak kat pantai. what the hell nak ke pantai. bahaya okey. so, ku curahkan bait-bait yang tulus dari hati kat encik blog. kau sentiasa menemani di saat ku riang dan sedih. walau dikau tak dapat nak belai manja diri ni, tapi, aku cukup lega bila apa yang terbuku di minda dicurahkan disini. thanks pada sesiapa yang mereka encik blogspot. kamu sungguh genius. 

bukan nak raih simpati lagi ehsan tangis dari korang. tapi, bila ku diam. bermakna ku tengah hiburkan hati yang kecundang. titisan airmata tak bermakna ku lemah. namun itu satu luahan yang penuh makna. walau airmata tak tertitis lagi di pipi seperti pelampung lemak ni. mungkin dalam beberapa ketika nanti. aku pasti ia akan membasahi pelampung lemak itu. memang diri ini tak setabah gadis-gadis di zaman Rasulullah. itu sudah termaktup dalam kamus kehidupan aku dimana aku seorang sensitif. kenapa semua ini datang menguji bilangan airmataku. salahkan aku ingin bahagia seperti manusia lain. yang sentiasa dengan senyuman manis di bibir. 

mungkin, sekarang aku melalui saat getir ini. mungkin orang lain sudah melaluinya. tapi, aku sentiasa buat-buat senyum. salahkah sebegitu. ataupun itu adalah suatu seksaan bagi bibirku. yang sentiasa dengan lakonan yang tidak betul. muzik pada encik blog seperti mencuba untuk mengembirakan aku dengan alunan violin yang begitu syahdu di telingaku. semoga kesedihan ini berakhir dengan kegembiraan. terima kasih pengalaman. akan ku ingat sampai bila-bila. dan jadikan diriku kuat menghadapi dunia yang penuh onak duri. 

xoxo
kiss and big hug

32 comments:

+dieabella+ said...

kalau sedih..g jerit kuat2..hehe

miss fatihah said...

ey knp ni :)

kay yea said...

karok la besh..hehe~

twinkle twinkle said...

KALAU sedih,,mira g mAKAN puas2 hehe :D

sbr ye akk :)

Kenzo@MrConteng said...

apa kes ni~ jom la g pantai! kenzo teman~ :D

Encik MamaT said...

semoga tabah mengharungi liku2 hidup :)

i'm afirah said...

makan coklat :D
xpown nanges je puas2 smpai lega .

laskar rainbow said...

@+dieabella+ : yeee. jerit kuat-kasi. nanti jiran sebelah duk jerit sekali. ehehe. anywy. thanks :)

laskar rainbow said...

@miss fatihah : alahai dear. kekadang manusia akan bersedih kan. walau perasaan itu takkan sesekali ingin dirasai..uhuuu

laskar rainbow said...

@kay yea : boleh tahan. karok habis habisan. kasi suara hilang..;)

laskar rainbow said...

@twinkle twinkle : ehee. wah! makan banyak-banyak eak? ehehe;)nnty jadi makin la debab macam si Geno plak pelangi nanti.

ok dik. thanks ye :)

laskar rainbow said...

@Kenzo@MrConteng : jommm ! tengah sayu..makan aiskrim kat pantai best gak nie :)

laskar rainbow said...

@Encik MamaT : thanks yew :)

laskar rainbow said...

@i'm afirah : makan coklat?? sdap tu..nanty nak g beli cadbury jab ag ;)

Ullyana zaidy said...

kalo yna sedih.....
tidooo..hehe

Cik Liyana said...

kalau sedih..suka tidur....ehh tak.. nangis jekkk lepaskan...bila dah penat tidur..

Yui_Wani said...

hugs ^^

HAZWAN17 said...

kALAU sdeh kita makan banyak2..

MISSH CHIORIKA said...

knp neyh hunn ? .
ta mao sedih2 yea . kuatkan hati :)

Cik Moon said...

kalau cikmoon sedih..cik moon akan nangis dlm toilet..huhu...

syufaa said...

syufa suke nangis je kalau sedih! lpas tu legaaaa!! :DD

Cahaya Kehidupan said...

to u dear,harap tabah menghadapi ujian,kerana itu tandanya Allah sayangkan kamu.percayalah setiap yang terjadi pasti ada hikmah disebalikNYA.

laskar rainbow said...

@Ullyana zaidy : tidor eak dear?? mujarab gak tu. tp bg pelangi, bgn tidor tu..cm ingt lg..hu3 anywy thanks dear idea tu;)

laskar rainbow said...

@Cik Liyana : ehehe :) habislah bantal basah..sebelum tidor nangis dlu kan =)

laskar rainbow said...

@Yui_Wani : wah! okey gak tu. mintak mama hug kan :)

laskar rainbow said...

@HAZWAN17 : makan byk2? hehe..lpas tu jd hepy eak?

laskar rainbow said...

@MISSH CHIORIKA : sedih skit la dear ;( anyyw. thanks dear :) insyaAllah lebih baik dah sekarang

laskar rainbow said...

@Cik Moon : wahhhh! lau sape2 nngs lam toilet tu..tu cik moon la yee. ehek ehek ;)

laskar rainbow said...

@syufaa : pelangi pun kadang2 cmtulah..nangis..biasalah perempuan. sensitif kan =)

laskar rainbow said...

@Cahaya Kehidupan :ye, terima kasih ye cik cahaya ;) mungkin Allah nak menguji ketabahan pelangi kan :)

mijieywardie said...

kalau sedih G termenung.. :(

laskar rainbow said...

@mijieywardie : ermmm..alahai..termenung mengenangkan nasib ke ape G ..? ;)

Related Posts with Thumbnails