Monday, October 3, 2011

Program Sarjanamuda Teknologi Maklumat (Komputeran Industri)


Assalamualaikum .....



Entry kali ini, berunsurkan kepada akademik. Nak share pasal course yang Pelangi amik. Mungkin ada yang akan google untuk course ni. Mungkin kan? Kebarangkalian tu tetap ada. Dalam internet, tak banyak mengenai course ni. Sebab Pelangi pernah search.


 Diculik dari abang google :)



Terasa nak share pasal ni, sebab pernah ada yang duk search "Komputeran Industri" dalam list keyword kat Nuffnang.


Course yang ditawarkan selama 3 tahun / 6 semester di UKM, dibawah Fakulti Teknologi dan Sains Maklumat (FTSM).

Program Komputeran Industri bertujuan untuk melahirkan graduan yang mahir dan profesional dalam penggunaan teknologi maklumat dalam industri pengeluaran dan pembuatan.

Program ini juga bertujuan untuk melahirkan graduan yang mempunyai kemahiran yang tinggi dalam pembangunan dan aplikasi yang berteraskan sains pengkomputeran dan grafik.

Graduan program ini akan dapat menyokong pembangunan dan penggunaan teknologi pembuatan serta pengkomputeran dalam sektor penyelidikan dan perindustrian..


Tu serba sedikit pengenalan kepada course tu. Nanti lain entry, share pasal subjek dan sebagainya :)

Masih berbaki 3 sem untuk capai segulung ijazah. Fighting !



xoxo
kiss and big hug

28 comments:

Namee Roslan said...

wohoo..thank u for sharing. siapa yg amik course kt university harus lah memahami betul what kind of course kan. kalau tak nnt nyesal.

Jαnnαhツ said...

saya warna pelangi kuning~ ehhe!


awak amik komputer industri ea? kite amik chemica industry. so kita sama2 org industri. hehe

p/s: already follow belog pelangi

アヌム ちゃん said...

3 sem lagi..kejap je tu..gambatte!

Dorky Guy said...

ingat dah konvo..... tak lagi ke? isk isk.. leh la ajar sy komputer ni.. ihihi

Encik Atan said...

fight 4 ur right...

.eypgonzales. said...

gdluck sys syg ... smoge berjaya dlm ape jua bidang yg d ceburi .. ^_^

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hai dik..wah info menarik bg adik2 yg berminat

JIJI YU said...

oo aku dah nk ambik master ni camne ek kak

sergeant keroro said...

Gudluck! tak lama dah tu,kan?

khairul akmal bin azman said...

insyaallah msti dapat degree..chill2..

adwafarahin said...

junior sye nie hihi..
gud luck ye dik! :)

klu de rezeki kite jmpe di faculty nx sem :)

budak penjara said...

oh 3 sem lagi..lmbat lagi..smpat lagi nk ilex2..haha

SoLy SoLicious said...

kite ade 1 sem lagi..lalalal :)

Atiqah Wadiah said...

chayok2..hope dpt b'graduasi on time :)

PinKy MoMMa said...

3 sem tu dah lama dah dik..caiyokkk :)

akak dulu amik bisnez jer ehehe suka tekan calculator buat account ;p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

dulu ai ambil IT jer...
luas skopnyer but ai suker
pening kat programming jer C++ tue uwaaaa

Syuxer said...

tak pernah ketahui course ini hehe..nampak sukar gak silibus dia neh..heheh..

pergghh kendali mesin pakai komputer memang sakit la hehe..yang sedia ada senangla..yang nak wat program tuh sakit kot hehe..

sarjanatua takde ke hahaah..;p

Gua Tertidur said...

hehe..ape pun selamat berjuang!!

Mohd Izzar said...

3 sem? untung ler..
aku ada 4 sem lagi. hohoo
1 sem tu praktikal

Rtp Farra Arisha said...

u learned all about the technology? wow. it must be so great to gain lots of beneficial knowledges :)

mudah2an terusan berjaya dalam mencapai kejayaan dalam bidang ini..hehe.

PinKy MoMMa said...

adik..kalau nak search akak just cari diya nadia je eh yang ;)

Hanie_Dew said...

thank you for being the 200th follower. selamat berkenalan. =)

aku & jue dulu ambik course sains komputer.

Hanis MY said...

Fighting!

Hans said...

perkongsian yang bagus
:-)

ParkAir said...

Aku pun tgh fikir nk sambung study, maybe amik multimedia kot..

Jue said...

dulu Jue ngan Hanie amik course science comp

kira lebih kurang tak? hohoho

Mr.Clive said...

Aku dulu ambik komputer sains gak kat UM. tapi pendapat aku lah,setelah menjejaki alam pekerjaan ni,baik pelajar2 science comp ni concentrate and focus kat duduk ambik certificate sbb ramai company IT kat luar sane yang lebih pentingkan jenis cert yang ada berbanding CGPA yang tertulis kat slip tu.

Anonymous said...

soma cheap soma online purchase - where to buy aura soma bottles

Related Posts with Thumbnails