Thursday, December 1, 2011

Hai Disember



Assalamualaikum :)



Disember menjelang tiba, November berakhir dengan comelnya. Memang November bulan paling disayangi dan November kali ni dapat plak kek comel macam tu. Eiii tengok pun dah rasa kenyang. Tak perlu nak makan. Over la tu kan ?


Comel kan ?


Disember muncul maka, tak lama lagi sesi presentation akan bermula juga. Boleh dikatakan semua subjek ada presentation. Semua projek kena submit. Parah betul bulan Disember ni. Nak fikir final exam lagi. Ish..


Kejab je masa berlalu, dah berada di penghujung tahun 2011. Dah tak lama lagi nak masuk tahun baru, means 2012. Dah masuk tahun baru tu, 4hb Januari dah mula final exam sampai 18hb Januari. Cuak tau ?


..Dicekau dari abang google..


Subjek sem ni rasa semua kasi nak rebus buku tu, lepas tu hirup sup buku tu. Sebab nak kena ingat dan hafal mana yang patut. Mostly, semuanya fakta. Jadi kena baca baca. Memang perangai sejak azali lagi, part baca baca ni lemah sikit. Mesti mengantuk terus bila pegang buku, biar lah baru baca 2 3 ayat baru. Melampau punya perangai.


Dari zaman 12 tahun dulu, masa nak study untuk UPSR dulu pun kena sediakan coklat cloud 9 tau. Ustazah tu kasi petua tu untuk Pelangi. Coklat cloud 9 tu memang mama beli satu bekas besar lagi. HikHikHik :)


Memang banyak duk ngap-ngap coklat daripada duk mengadap buku. Nakal betul Pelangi zaman muda mudi dulu. Rindu nak jadi budak darjah 6 la. Bila nak masuk tahun baru, dapat kasut baru, beg baru, baju sekolah baru, semua nak baru. Syiok kan ?


Tak lama dah nak habis untuk dapatkan ijazah. Lagi 3 sem. InsyaAllah. Fighting !


Penat tau nak habiskan ijazah, dah la sebelum ni dah ambik diploma selama 3 tahun. Ambik plak dalam bidang kejuruteraan elektronik (komputer). Tak sampai 2 bulan kat rumah, dah dapat tawaran sambung ijazah di UKM. Alhamdulillah rezeki.


Sekarang dalam proses sem ke 3 untuk ijazah sarjana muda dalam bidang teknologi maklumat (komputeran industri).. 


Tak sabar nak habiskan belajar dan kerja. Nak tolong mama abah sara adik-adik. InsyaAllah :)



xoxo
kiss and big hug

34 comments:

LAici KAng Ais said...

masa takkan mengejar kita tapi sebaliknya

Namee Roslan said...

insyaAllah. :) tak lama dah nak habis belajar.pasni boleh tolong mak ayah :)

Liyana Zahim said...

Time abis bljr t msti rase tak bes cm akk ni.. Heheh.. Nape ngan cekelat cloud 9? Ade kasiat apa2 ke? :D

Cik Yatt said...

kek tu...nak..!

Saddila said...

hihi .

kak .

disember , please be nice with kakak pelangi ni :)

MRMS said...

...sedappppp...singgah sekejap,sambil jenguk2...nice.

sergeant keroro said...

hehe, enjoy the learning process :)

Wanie said...

jap je mase berlalu..godd luck eh :)

Cik Bhulat said...

hani pon xsabar nak habes dip..then nak smbung degree lak..baru kerja..jom kita kejar cita2 kita..wish u luck =]

aTy _faRed~ said...

walaweeiihh..teringat zaman belajar dolu2..macam ni ar..huhu..sekarang ade gak rase nak sambung master...tapi tak tau ar boleh agi ker tak nak mengahrungi tu semua lagi..;p neway..gud luck dear..

diana said...

belajar rajin2..:)

Syuxer said...

final exam la paling mendebarkan..nak baca yang fakta2 sumpah bikin kepala pecah nak sumbat segala bagai ilmu hehe..

jaga permakanan insyaAllah kuat ingatan nanti..cuma jauhi benda2 yang boleh lemahkan ingatan..


semoga sukses dalam final exam nanti tu ye..

Hans said...

masa begitu cepat berlalu
:-)

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/12/review-filem-ombak-rindu.html

syakey said...

yezaah! berusahalah! ;D

aRa ❤ aFiq™ said...

blaja rerajin.. ara pown xsbr na abes blaja.. hehe

zahidahwahid said...

good luck n all the best dear....

New Entry: 02- The meaning behind your blog name

Jom buat Cabaran 30 hari

KizZ said...

Heee..santik kek tu...baju superman tu leh dapat kat belog www.kemejakacak.blogspot.com

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Sedapnyer mkn cekelat tu
Nasib baek Gigi cantek gituew
Ganbatte uols :))

Rtp Farra Arisha said...

i know you can do all your wishes! be strong girl and keep your good ways always! :')

puteri kasih said...

good luck untuk studies

p/s kek tu nampak yummy..hehehe

ieda said...

kuatkan semangat muuu dik :)

Asmara said...

Good luck to you! moga apa yg dicitakan tercapai. amin..:)

budak penjara said...

study molek..meh cloud 9 ko aku so..hehe

apik pehe said...

kejar masa balik

ayu jue said...

hye december~

eRza farEeha said...

ttbe nk g sekolah balik...
lg 3sem je ni..T__T
gud luck pelangi!

Meow Meow said...

memang tak sabar nak cepat cepat habis desember sebab cuti semester. tapi tajleh nak cepat sangat, projek tak siap ag, final exam pun tak study ag. :(

zulhilmi tempoyak said...

rs mcm bufday sy la bulan ni..;p

Saiazuan said...

counting down :)

syufaa said...

im wishing u all the best!
InsyaAllah.
study smart! ^_^

Gen2Merah said...

Disember mengajar kita erti kehidupan sepanjang tahun 2011 yang lalu.. semoga akan lebih baik pada masa2 yang mendatang2.. amin

Salam kunjung mengunjung ye.. ada masa jenguk2 lah blog Gen2Merah ye.. salam persahabatan.. (",)

Saiazuan said...

ambek it gak ek :D

♥e'in♥ said...

good luck.. :)

MZ said...

hi disember. gud luck :D

Related Posts with Thumbnails