Tuesday, May 31, 2011

bila gadis pink macam nak pengsan.



.... Assalamualaikum dan Selamat Malam ....



Bila mentari sudah kecundang , diganti dengan tugas sang bulan menerangi awan malam. Indah sungguh ciptaan Yang Esa. Tiada siapa dapat ubah kejadian alam yang sungguh nikmat. Bersyukur lah kita.


Hari ni , Pelangi dah set date nak hang out dengan kawan sekolah menengah dulu. Geng Pakatan Korea (GPK). Cheh ! Memang kaki layan korea lah kita orang. Tu yang dak kelas duk cakap kita orang (GPK). Rindu pulak zaman sekolah. Rindu nak buat nota sejarah (seriyes tipu.. HAHAHA)


Tapi , geng kami tak cukup sorang. Just bertiga jer tadi. Sorang lagi stay KL. Dia kerja. So, terpaksalah bertiga jela. Memang tadi dengan slumber rock pergi kedai buku Popular. Kononnya dalam hati "tak mahu dah tersangkut mana - mana novel dah. novel baru ni tak terbaca lagi..". Namun , semua itu tipu dusta belaka. Last - last , terbang gak duit dek sebuah novel "7 hari mencintaiku" by Siti Rosmizah.


Memang Pelangi tak leh nak kawal dah pasal novel sekarang. Rasa nak lempang je novel baru yang keluar. Adessss !


Nak cerita ni , fuh ! nak pengsan campur lempang sampai pengsan lah. Tadi dekat Popular kan , ada mamat tu. Asyik sangat lalu dan lalang depan mata Pelangi. Dah macam lalang dah bagi mata Pelangi
duk tengok dia lalu lalang. Pelangi buat cool je. Ala , biasalah kan. Takkan nak buat kedai tu macam bapak I punya kan. HAHAHA


Memang lama jugak la lepak Popular. Sambil tunggu kawan cari novel best. Pelangi pun dah naik jemu asyik baca sinopsis novel yang ada kat situ. So apa lagi , Pelangi saja pusing satu kedai. Pergi tengok buku ibu hamil la , usha pen warna warni la , tapi Pelangi tak plak usha boy hensem tahap dewa dewi. Takde masa nak usha lah. Semua boy hensem dikepit awekkan. Nahas lah Pelangi kalau gatal. Pelangi tak gatal. Sebab Pelangi mandi. HAHAHA


Dah namanya seharian duk jalan satu KBMALL , perut pun dah berdondang sayang lagi. Kita orang punya 'peveret' , semesti MCD. Walau dah tau benda tu banyak kolestrol. Sengal tol Pelangi kan. Makan punya lah lama. Biasalah semua cerita nak 'bukak' time makan tu. Dah lama tak jumpa. Mesti nak bergosip liar. Makan je ambik gambar. Makan je ambik gambar. Habis posing dah. HEHE :)



Dah siap isi perut , so jalan lah kat kedai cendarahati. Punyalah terkejut Pelangi ni haaaa bila disapa oleh mamat yang dah jadi lalang depan mata Pelangi kat kedai buku tadi. Dalam hati punya dialog "Eh ! Awat mamat lalang duk belakang !!". Dialog tu just dalam hati. Dia mintak nak berkenalan. Cheh ! Tektik lama la bro! Dah la siap nak bagi kertas kat tangan dia. Katanya nombor fon dia. Dia punya dialog camni "Awak amik la nombor saya , nak ke tak nak tepon tu lain cerita". Dialog hati Pelangi lak "Mamat ni kenapa. Kena sampuk hantu ke apa. Dah la tadi dah jadi lalang depan mata. Ni nak kenal bagai."..


Pelangi pun cakap kat dia yang Pelangi tak berminat. Takut la , manusia sekarangkan macam -macam. Bukan nak tuduh dia bukan - bukan. Tapi. Tu lumrah hidup sekarang kan. Kawan Pelangi pun cuak tadi. Kita orang cepat - cepat blah dari sana..


Tapi... Hari ni Pelangi ada terjumpa someone yang macam pernah tengok je time Form3 dulu. Memang tak silap. Jantung berdenyut kencang kot tadi. Siyes. Pelik betul. Macam dalam novel plak. Sebab Pelangi pernah ter-suka dekat dia kot time dulu. Time tu sekelas kat kursus untuk PMR anjuran Mara. Arini jumpa kembali. Adessss!

Pelangi pun terperasan dia pun ada terpandang pandang jugak. Haiyo! Tak nak ...


Pelangi dah malu ni. Sorok sorok belakang bantal. Nak akhiri kat sini dulu. Jaga diri. Babai :)



xoxo
kiss and big hug

22 comments:

cikbintang said...

bia bintang yg jaga cik pelangi ni =) nt pg cik pelangi jge bintang pulak ek..ehehhe nyte~~

najihah sahami said...

7 hari mencintaiku tu memang besssttttt giler vavi. lawak plus sedoh nk mmpus. hehehe

meaw said...

selamat malam,sebelum tu,jangan la duk lempang novel,kesian watak dalam tu terlibat sekali,kekekeke :P

Syuxer said...

wau...banyak sejarah berlaku today..

-ada laki nak ngorat awk(saham awk masih laku!!)
-terjumpa laki yang mampu wat jantung awk dup dap dup dap..hehhe..apakah hikmah semua ini??

hantu mcd tetap akan kembali mencari makanan asasnya..:)..

hantu novel juga begitu..mujur artis korea tidak ada kat situ...hahaha..

Cik Hati said...

hati-hati dengan hati... jangan tersalah langkah pelangi sayang... :)

kyo_9 said...

meleleh jer bila tgk gambar kt McD tu..
fuiyooo.. citer pasal cinta pandang pertama ke nih??

Cik Tqah said...

comel betul pelangi ni.. nek geget2 boley? btw.. mrs lebah tgh bc novel tuh jugak.. br xsampai suku.. mlm td bc..padahal penat..novel tu pinjam kt anak cousin..hehe.. xsabar nk abeshkan.. depan2 da besh da..huuu

Afiq Din said...

mcd dah naik harga ke?

apik pehe said...

hahaha...naik kbmall dok ajok doh apik..uhhh...

NUR AIN AZMAN said...

wahhh! gler novel yerrr. wahhh!
pinjam 1. hihih :P

have a nice day :)

(Lizz) http://www.mummycute.com/ said...

mungkin pelangi comel sangat kot..peminat la tu...jaga diri baik2 yer dik...

laskar pelangi said...

@CIK BINTANG : hehehee=) boleh ek cik bintang jaga pelangi?

heee=)

laskar pelangi said...

@NAJIHAH SAHAMI : tuela..dengar feedback dari pembaca..semua kata best;)

tu yg gatal jari nak beli

laskar pelangi said...

@MEAW : adesss! lau meaww baca pun mesti rasa nak lempang tau tak

=D


HAHAHA

laskar pelangi said...

@SYUXER : memang banyak sejarah that day. CHEWAH!!

hehe;)

ades! saham masih laku ek? no komen=D

lalalalaaaa~ hikmah? ermmm..tak tau;)

tuelakan..kalau artis korea ada. mesti pelangi pengsan!

laskar pelangi said...

@CIK HATI : okes cik hati:)

terima kasih:)

laskar pelangi said...

@kyo_9: meleleh? pergi jela cari mcd kt jepun sana =)

heee=D

tuela..cinta pandang pertama KONONnya kan...huuuu~

laskar pelangi said...

@CIK TQAH : heeee=) comel ke bende plak mrs lebah nie..cium baru taw. heee=)

jangan gigit2 pelangi. mama marah nanti:) ades! baca laaaa cepat2;) nnty review. pelangi nak tgk:)

laskar pelangi said...

@AFIQ DIN : naik harga? tak tau. hehe

laskar pelangi said...

@apik pehe : hehehe=D apik kei duk u lgi..=D

laskar pelangi said...

@NUR AIN AZMAN : heee=) takde lah giler sangat kat novel tu:)

meh la datang amik kat umah...

thankx dear!

laskar pelangi said...

@MUMMY : aishhh! kak nie. orang lain lagi comel:)

oke kak:)

thanks ye kak cyg~

Related Posts with Thumbnails