Thursday, August 4, 2011

Roti John Punya Pasal

Assalamualaikum ...



Alhamdulillah hari ni dah 4 Ramadhan kan. Cepat masa berlalu. Tuptup sat lagi dah seminggu. Dan seterusnya. Pewit ! Terbaik lah tajuk kali ni. Roti John oh Roti John ..


Sapa yang Pelangi duk kemaruk singgah shoutbox korang tu, dari kelmarin duk teringin nak makan Roti John kan. Punyalah sadis, pergi usha kat gerai tu. Dah habis. Tengah berbuka puasa pun still duk sebut John tu. Dasyat lah sampai macam tu sekali. Nasib tak bawak dalam mimpi jer semalam. Heee ..


Tapi, hari ni. Dah sms mama awal awal suruh belikan Roti John tu. Petang tadi plak, adik duk ajak pergi beli Roti John, duk fikir yang mama mesti lupa nak belikan. Dengan rakusnya, pergi beli 2 Roti John.


Balik je rumah, tengok-tengok mama dah beli 3. OMG!! Banyak plak rezeki makan Roti John hari ni. Sampai abah cakap mabuk Roti John. Haha ..


Roti John - disangkut pada almari. Haha :)


Masa nak bukak puasa tadi pun, perot diisi dengan Roti John dulu, baru isi dengan nasi. Malam ni makan lah Roti John sampai muak. Heeee


Roti John? John ke yang reka dulu roti tu. Ke cam mana eh? Sapa tau al-kisah disebalik Roti yang diberi nama John. Kalau Pelangi buat roti tu. Mesti jadi Roti Pelangi. Femes kejab orang asyik sebut.


Apa hidangan berbuka korang arini? Pelangi makan nasi dengan ayam percik, petai dan ulam kacang panjang. Superb lah sebab ada petai. Makin berselera. Slurppp :)



Ada iklan di NUFFNANG mengenai "Lebih Ikhlas Lagi Best" di SINI dan "Tweckbot" di SINI. Untuk usha budak cina yang awesome dengan singgah SINI. Trimas.


xoxo
kiss and big hug

35 comments:

sergeant keroro said...

hehe, lama tak makan roti john! XD

p/s : bak sini sikit :p

Hizami Rahim said...

hehe.
kdg2 minat roti john ni.
kdg2 tak minat pulak.
haish.

Ijah EmoTemo said...

hee , tak cari lagi roti john since puasa dh start ni. hujung minggu baru boleh pi baazar ramadhan hehe

syufaa said...

hikhik.
tersedak incek john.
asyik kena sebut je. :P
rezeki rezeki.

Mohd Izzar said...

roti john...hoyaehh~

saya_arief said...

xjumpe lagi roti john kali nie..
:D

LuN@_aiDi said...

yummy nyer menu pelangi ari neh, siap ader ayam percik!
jeless ok?..hihihi
owhh roti john, baru mnggu lepas buat roti john^___^
(kat cni klu nk mkn sume kne buat sndri) 2 kali jeles kat kamu..huhuhu

kpah k-poh said...

kat rumah ni ada 2 ketul roti john..meh nak join gantung sekali...

Fadzillah said...

jangan sampai tido nnti mimpi roti john pulak..hihi

s.u.h.a said...

tadi aku teringin sgt nak makan roti john. pesan kat kawan. tapi boleh dia lupa nak beli T_T

!! YaNa YassiN !! said...

Owh,. YY pun berbuka roti john dulu,. tue pun semalam punyer simpan dalm peti ais,.. huhuuhuhu,..

Farhana Jafri said...

hahaha gile roti john.. hmm trpikir gak cane dy dpat nme.. mybe john kot yg wt.. :P

jemput singgah ANASAURUS :)

pamie said...

dulu suami makcik ak selalu jual roti john ni time puase..agak popular la jugak gerai dia ni..sekarang tak lagi..neway, roti john memang sedap..huhu..

sifu im said...

roti john x sedap..roti kering best

HAZWAN17 said...

roti john dah naek harga sekarang..sume mende naek adeh

jehanfrhin said...

wahh!! dpt gak erk roti brader john tu..hehehe.. jehan pon dh lama xmakan.. nanti2 nak cari gak lah.. =P

saya bukan tomato said...

pehhhhhhhh hamekk makin sampai muak ! kekekek ;p

SoLy SoLicious said...

serik beli roti john sebab selalu xhabis... huhu... muak dh..heee.....

Wanie said...

hehe..tudia..dapat sampai 3 lak tu..

Taufan Bin Ribut said...

saye kat bazar meniage sebelah gerai roti john.hari makn.dah naik muak pon ade gak.hahaha..


Entri Terkini :Ayam beraya

Entri terdahulu :10 alasan munasabah kalau korang tak nak puasa



Watch my video songs ^_^

Syazwan Che Deraman said...

saya tak suka sangat roti john..
biasa je rasanya..hehehe..

selamat berpuasa pelangi.

Liyana Zahim said...

Mmg tol2 mabok ni pelangi.. Hahahah~ Roti john mmg sedap.. Tp kepci lg sedaplah.. Gegegege~

RuSyDi said...

best nyer..lama x mkn roti john..nk sikit..haha;)

Misz Nuriz said...

Tetiba john dpt nama kan???hehe..
yg penting, roti john sedappppp

KimiCnoL said...

tak makan roti john lagi puasa nie..hehehe..tapi bulan puasa nie roti john n murtabak sngt laku ;)
perempuan,tudung,puasa??

H.J said...

pengasas roti john sebenarnya ada kat belakang umah kita ni.hak3

Anak Wak Mail said...

wahhh,,banyaknya roti john,,muka pon dah cam roti dah..hihi..:p

THE LEKAT LEKIT STORY said...

3 hari ni berbuka sorang2 jer so.. simple je la makan.

ILA HonEyBuNNy said...

sedapp jugak roti john kan...

harine nak p cari la kat bazar...hehe

apik pehe said...

mek..lame tak makan roti john

Aiman Nazirmuddin said...

salam ramadhan :)

nik rosmawati said...

best nya roti john.petang ni nak gi beli la tuk berbuka :)

zulhilmi.tempoyak said...

untung la mkn roti john.
orang makan ayam percik, burger, nasik kukus, daging salai, murtabak je smlm..;p

PinKy MoMMa said...

sepanjang puasa ni tak sempat lagi beli roti john..nanti nak cari la dik hehehe

Syuxer said...

roti john!!!feveret syuk tuh heheh..kenyang je kalau berbuka ngan ia..heheh..yelah dia panjang plak tuh..cam atok kepada hotdog je heheh

Related Posts with Thumbnails