Sunday, May 15, 2011

bila berperang dengan zina hati .

.. Assalamualaikum dan Salam Peluk Cium ..


Tengah taip entry dalam muka masam memcuka dan masam bak asam masin. Bibir pun jadi malas nak senyum. Kalau korang belanja aiskrim , mungkin jadi senyum kot :)


Bab menggemukkan badan tu adalah hobi terbaru bila berada kat home sweet home. Baru sweet kan bila jadi macam belon kan (sentap!! Heeeee~)


Tajuk entry bukan main macam alim gitu. Chewah chewah ! Zina hati .. Apa korang fikir haaa.. Ingat Pelangi ber-zina kah. Eiuwwwwww .. Sorry sikit ! Pelangi sangat senonoh okey. Haha ..


Bila rindu kan someone yang lain jantina, yang bukan adik beradik,orang jauh dari saudara mara.. Tu namanya zina hati kan. Tak elok merindui sebenarnya. Eiuwwww ...


Nak buat macam mana eakk tak nak bagi duk rindu rindu. Susah betul nak berperang dengan perasaan rindu tu. Tapi tak sweet cam gula batu ke kalau duk merindui .. Oh My Gosh !


Anyway, RINDU tu membawa ke arah perasaan SAYANG ke haaa .. Pelangi tanya pendapat korang ni..


Susah - susah bila berbicara pasal jantung dan hati ni. Hanya Tuhan yang tahu isi hati ni. Macam - macam yang sedap bergolak - galik. Rindu serindunya. Everytime duk stalk your profile .. Kejam tak ..




Lagu kat atas macam dalam hati Pelangi dah. Miang keladi kan Pelangi sekarang. Bukan selalu nak miang. Tapi, Pelangi masih ber-solo sekarang . Tak macam korang semua, dah ada bf. Dah ada gf . Meh la dengar lagu tu. Best sangat. Boys dari Brunei nie suara dia sangat kacak !   Love it :)


Walau hanya Pelangi sorang yang ter-perasaan sesorang. Biasalah pendam dalam jiwa je. Biar masa menentukan. Chewah ! Geli - geliman kan. Syok sendiri pun ada bila fikir. Tapi, lantak lah. Kenang beliau dalam doa. Senyum gatal nie .. Comel tak . Heeee ..


Awak, saya rindu awak. Walau kita baru kenal - kenal. Tak tahu kenapa saya jadi sesengal ni. DAMN !


Heeee.. Mentang - mentang dia tak tau Pelangi ada blog. Kalau dia usha. Mamposssssss ! Heeee..


Mesti dia senyum manis manis kan. Lagi Pelangi suka tau. Suka banyak - banyak macam bintang kat awan malam. Alahai. Jiwang la pulak. Eiuwwwwwww ... Mimpi indah kejab malam ni ..


Rindu plak kat Pangkor.. OMG ! Gatal lagi di situ.. Biar Pelangi duk buat muka gatal sorang - sorang. Tak nak goda anak teruna orang.. Fikir masa depan dulu, fikir cita - cita :)


Sampai ter-beli 2 buah novel plak hari ni. Kes tak nak fikir pasal zina hati tu. Kena mencuba yang terbaik untuk hindarinya kan. Semoga Allah tetapkan hati ku. Amin :)


Kejab lagi nak start lah baca novel tu. Harap dah tak ingat kat manusia tu. Heeee~ :)




Bubye semua. Ni entry paling geli gelian kot. Paling menggatal. Jangan mama baca sudah. Kalau tak, pasti tanya soalan pelik - pelik.


contohnya : " Kakak ado gewe doh eah .. "


Perlukan translate eak " Kakak ada pakwe dah ek .."


Sweet kan soalan tu. Tapi Pelangi yang akan jadi muka merah macam biji saga okey. Malu-malu meow ...



xoxo
kiss and big hug

25 comments:

Mohd Ridhuan said...

hati tengah berbunga...
uuhuhuhuhuh

eyjalukman said...

amboi kak pelangi !
hee , jiwang pula dia ye .
siapalah tu , hehe
baca novel ap kak ?

Mizz ErMa said...

dalam hati ada taman..hihihi

kyo_9 said...

hmm..
segala perasaan nih datang dari nasfu.. dan cara mengawal nafsu yg paling berkesan ialah dengan berpuasa.. ;)

selamat mencuba~

aku islam said...

kelakar juga cik pelangi ni.. tersenyum sorg2 juga sy baca entry ni.. :)

Khairul D' Zaman said...

pelangi, pernah dgr lagu jgn tunggu lama2 tu?

haa ekot la kate lagu tu yerrr !

Inspirationalefeks said...

dalam hati ada taman sudah ?

najihah sahami said...

umak aih..dh berdouble ke skang?cewah!

Noor Idayu binti Azmi said...

bak kata pepatah, dlam hati ada taman :P

Khairil said...

taman tu sudah ada gardener dah ke?...:)

*47!k@# said...

chewah2..chill ye~(^_^)

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

wah2....i loike....hati tngh berbunga2 ye....

laskar pelangi said...

@mohd ridhuan : ye kot ..berbunga sakura =D

laskar pelangi said...

@eyjalukman : heeee=D syok sendiri je dlu;)

nanti baru syok berdua..heee=D
novel juara carta cinta(:

laskar pelangi said...

@mizz erma : ngeeee=D malu malu maluuuuu~

laskar pelangi said...

@kyo_9 : ermmmm..tuela kan.susah betol nak kawal perasaan nie. nnty Pelangi puasa..

anyway, thanks yeee atas nasihat(:

laskar pelangi said...

@aku islam : wahhh! tak sangka blogger islamic terbaik datang komen sini:))

terima kasih tau :)

ada plak kelakar..heeee~

laskar pelangi said...

@khairul d'zaman : pernah pernah!

Heeee~
amboi. Tetibe Pelangi dicop gatal lak

laskar pelangi said...

@inspirationalefeks : maybe ;D

laskar pelangi said...

@najihah sahami : mana ada berdouble :)

still solo lagi :)

laskar pelangi said...

@noor idayu binti azmi : ehek ehek!

malu lah dengan korang nie. semua duk cakap dalam hati ada taman


*blushing ...

laskar pelangi said...

@khairil : heeee=D tak tau lah ada tak lagi gardener tu

=D

laskar pelangi said...

@*47!k@# : heeee=)

yeeee~

laskar pelangi said...

@ladyzul : heeee=D akak nie suka plak dia =)

m!3yr4h_LolLy said...

ewah2 pelangi. rindu ek ? heee.. biase la to kan. rindu nie kite xleh nak pakse dia biar dia ilang dlm ati kite. sbb rindu hadir tanpa kite duga. wah, tetibe jiwang macam pelangi. =)

Related Posts with Thumbnails