Monday, May 16, 2011

senyum manis manis macam gula batu.

... Assalamualaikum ...



Bukannya Pelangi ngigau hari ni tetiba nak update entry petang macam ni. Hati tengah berbunga - bunga macam musim bunga dekat korea. (sekarang Pelangi tak tau musim apa kat korea sana tu). Warna warni plak bunganya. Cantik kan. Pastu daun plak menghijau. Sungguh indah ciptaan Tuhan Yang Maha Esa. Syukur ..


Korang sihat tak hari ni. Pelangi riang ria raya plak hari ni. Senyum manis - manis sampai ke telinga (serius tipu). Alahai, kenapa manisnya gula eak. Kenapa gula tak masam macam mangga. Heeee ~


Yang ni entry geli - geliman jugak kan. Mesti korang geli kan. Please ketatkan muka anda. Pasang tali pinggang keledar. Bukan di kepala. Tapi di pinggang. (nada serius). Ingat naik kapal terbang firefly konon.


Korang korang.. Pelangi ada cakap dalam entry ni , yang nak jauhkan perasaan rindu tu. Pelangi dah habiskan money dengan beli 2 buah novel baru kan. Ni dah bahagian tengah dah novel tu. Esok memang habis lah tu. Baru jer mula baca semalam =)


Hari ni Pelangi happy dan happy lagi. Rindu terubat. Kalau lah si PM tu baca. Mesti lagi malu. Dah la habis status kat wall dia stalk. Pastu duk gelak manje. Chewah. Perasan la tu .. Memang malu habis. Tak leh cover dah ketermaluan ku. (ayat baru tu = ketermaluan) . HAHA. Macam malu sesangat lah. Camtu lah. Tak tau nak guna perkataan apa dah.



Cantikkan bokeh bentuk love kat atas tu. Ni Pelangi cekau dari abang google :)


Anyway, nak wish "Selamat Hari Guru" kepada guru-guru dan bakal guru. Jasa mu sungguh mulia dan murni. Dari tadika sampai ke peringkat universiti. Daripada tak tau satu huruf sampai ke peringkat nak capai degree dah. Terima kasih Cikgu. Walau kadang - kadang ku merungut , banyak sangat kerja sekolah. Banyak sangat aktiviti sukan , kokurikulum waktu dulu. Namun , diri ini sungguh merindui zaman itu. Semoga guru-guru semua sentiasa berjaya mendidik anak bangsa kita ke arah mencapai satu target yang membanggakan negara. InsyaAllah kita semua akan berjaya di dunia dan di akhirat.

Bagi guru-guru yang telah meninggal dunia. Kita sedekahkan al-fatihah ..



Mesti minggu ni bebudak sekolah sibuk duk praktis nyanyi , nasyid , pantun , sajak dan sebagainya untuk sambutan hari guru kan. Rindunya nak zaman tu. Bila ada sambutan hari guru. Mesti best. Sebab sehari tu memang tak belajar kan. Lepas tu boleh balik awal. Memang nakal lah zaman sekolah dulu. Sekarang nakal lagi bertambah. Heeee ...


Sampai disitu dahulu bicara kata dari Pelangi yang duk tersenyum-senyum manis sampai duk drive pun duk senyum sesorang. Heeee :)

xoxo
kiss and big hug

12 comments:

Scarlett O'Hara said...

Tiap2 tahun happy sambut Hari Guru tapi hari ni sedih.... =(

ASaDa RyutaRo said...

selamat hari guru.. entah cmna cikgu leh tahan ngan pelangi yang makin hari makin nakal ni. heeee =P

laskar pelangi said...

@scarlett o'hara : kenapa plak hari nie sedih2 nie.....

laskar pelangi said...

@asada ryutaro : heheeee~ tapi cikgu tak tau pelangi makin nakal sekarang =)

rindu nak buat nota sejarah la pulak

najihah sahami said...

cewwah!!pelangi nakal dulu??piat kang! hahaha...btw, selamat baca novel. okeh..:)

m!3yr4h_LolLy said...

dah terubat rindu ye cik pelangi. hihi.. bagus la to. hepy teachers day gak

Mizz ErMa said...

waa..novel ape tu sampai leh ubatkan rindu? hihihi

Khairil said...

tersengih sorang-sorang bila baca entry ni... :)

Syuxer said...

bila awk sebut pasal sekolah n hari guru terus teringat pasal sekolah dan hari guru..macam2 saya sertai tapi dah tak ingat dah maklumlah dah lama..:)..ketermaluan?hahah menarik bunyinya tuh..hehh

LuN@_aiDi said...

senyuman semanis gula2 kapas ler ^^
hihihiih... jom bce entri terbaru di blog kami..
http://kisahkami83.blogspot.com/2011/05/situasi-kedua-pelajar-baru-di.html

KISAH CINTA NASI LEMAK said...

hopefully pasni najib buat hari blogger semalaysia plakkk..

HAZWAN17 said...

wah happy nampak erk pelangi...
bagus2..hidup mesti kena ceria selalu

Related Posts with Thumbnails