Wednesday, August 1, 2012

Alhamdulillah




Assalamualaikum  .


Result sem lepas dah boleh check, alhamdulillah naik la sikit. Biarpun tak tinggi mana pun. Syukur itu perlu. Usaha lagi shortsem ni. Fighting fighting !


**gambar dicekau dari abang google.


Bila tengok result, mulalah nak motivasikan dirikan. Berjanji nak rajin study, kurangkan facebook la, nak fokus belajar dah, tak nak main-main dah la, kurangkan layan running man, kurangkan drama korea, tu bila tengah check result. Bagus betul, kalau mama abah dengar, sejuk hati tengok anak dah berubah jadi super rajin.


Tapi !


Dah start sem baru, mula mula tu memang la fokusnya alahai, rajinnya baca nota malam-malam, bila dah pertengahan sem, semangat yang hilang melayang pergi mana entah. Kalau boleh ikat semangat, dah lama nak ikat dekat leher, biar asyik semangat nak study dan study. No more korean drama  -____-


Okey shortsem ni usaha lagi. InsyaAllah  ;')


Alhamdulillah juga sebab dah Ramadhan yang ke-12. Hari ni pergi bazar,(macam lah hari ni je pergi, tiap tiap hari pergi bazar), beli lah kuih cara. Ala yang comel comel tu, yang warna hijau. Belilah RM2, sebab hari tu beli RM1, macam tak cukup je. Huhu . Bila nak makan, alahai pakcik kasi yang hangit. Kita memang la tak tengok pun time dia masukkan tadi, nak kata tadi kuih tu dah nak habis, macam banyak je. Pakcik pun kalau nak berniaga, jaga lah hati pelanggan. Sedihnya pakcik kasi yang hangit-hangit. Macam yang reject dah. Yela nanti saya dah tak nak beli kat pakcik. Beli kat orang lain dah Y___Y


**gambar dicekau dari abang google.


Kesian dapat kuih comel yang hangit. Kalau mama beli, mesti tengok dan check kot-kot dia kasi yang hangit ke apa ke. Saya percaya, tu yang tak check, ala kuih RM2 je pun. Akhirnya masuklah tong sampai wahai kuih comel.  ;'(


Hai Ogos !
Hari yang ada kisah sedih dan gembira. Takpe, sabar dan senyum selalu  -,-



xoxo
kiss and big

31 comments:

shafiqabdshukor said...

tahniah..tahniah...
ala biasa la tu..
student...

Nurna Azrin said...

hihi. alahai ciannye. takpee :)
next time hati hati tyme beli kuih comel :DD

onie said...

alhamdulillahhhhhh,syukur...hehe :)
salam ramadhan awop ...

jann sinuja said...

tahniah :)

dhiera said...

tahniah ada peningkatan. kite plak beli hari tu gula dia sikit je. beli cara berlauk pun sikit jugak lauk dia. sobsob

rerehalim said...

huish. ade ke masak sampai hangit.
tapi memang orang meniaga ni kadang2 tak ikhlas. main cincai je buat.
die taktau ke kalau die buat sedap orang akan datang lagi. tak faham betul.

cik kuning said...

tahniah..jgn pernah putus asa. masa sentiasa ada untuk kite kejar. study smart ye..

Syazwan Che Deraman said...

Tahniah pelangi!

wan tak makan sangat kuih kuih bulan pose ni,

tapi kalo hari biasa.
suka beno kuih kuih.

Wadi AR said...

rilekss. banyak masa lg utk ko dapat. tahniah gemok

Nurnadiyah Ruslan said...

tahniah pelangi.. :)

semua student mmg mcm ni agaknya..
hihi. :D

hazanis said...

mesti gempak kan result tu..:P

fifie said...

Sabar la pelangi, nanti balik kelantan beli banyak2. Biasa lah adat membeli di bazar, kadang bernasib baik dapat yang sedap, tak ada nasib dapat yang tak sedap. Eh tahniah awak.

Uncle Jonni said...

salam ramadhan...

With Julia said...

hai salam perkenalan pelangi chenta ;)semoga menjadi student yg terbaik nanti ye..sedap tgk kuih cara tuh :)

Lieya said...

Kesiannn... jangan sedey2 hari niboleh pegi beli kat org lain pulak

syakey said...

betul! slalu smangat membara lepas dpt result. tp dah masuk semester. awal2 tu boleh lg. mau tgh tgh dia dah bersimpang siur dah T__T

cikpingu said...

kuih pebret 2

Zahora Ahyan said...

THNIAH.... .


#azam dan smgt kte sma.. masa 1st week tu. kemain smgt awal stdy nk final.. ekeke..

Sunah Sakura said...

hahhhh...maksudnya dapat yang hangit ke???

nurul cHempaka said...

CONGRATSSSS!jgn tgk drama byk sgt taw!:)

Iffah Afeefah said...

yeahhh tahniah ye

Namee Roslan said...

takpe. yang penting result kamu tak jatuh :) takmau tengok korean movie dulu...tau !! blaja dulu.hehe :)

shera haifa said...

tahniah.. jangan sdih2 k.. sok beli kat tmpt lain plak kuih tu,, jngn lupa tengk2 dulu tkt pcik mcik letak yg hngus lg.;)

Asmara said...

Alhamdulillah.. tahniah! moga terus naik gpanya next sem. ;D
ala ciannye dpt yg hangit, nak buat sendiri tak berbaloi kan kalau mkn sorang. next time kalau beli kene la pilih2 sikit. hihi..

Anis Adila Aris said...

thaniah..hehe

same la kite, waktu dpt result bkn main lagi semangat nak wat sem depan, tp dah masuk sem entah hilang ke mana semangat tu

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

semoga semangat utk sem ni samkin lama semakin bertambah ye.. alahai siannya kena tipu dgn penjual di bazaar ramadhan juga ke.. kita serupaaaa

Semut Senyum said...

owh.. suka makan kuih tu ye.. Sis semut suka juga makan kuih time berbuka...

Next sem belajar lebih lagi dari sebelum ni ye.. nak layan facebook, running man.. semua boleh tapi mungkin boleh kurangkan jumlah jam. Buat jadual belajar.. (masa sekolah tahap 2 dulu je ada jadual ni hhehhe)

ros_reeza said...

Salam perkenalan :)

Selamat berpuasa.. Ros singgah sini..

Cikgu Ma said...

seronok sangat time study...masa laluinya siksa tak terperi..tapi jadi memori macam nak rewind kembali...penah jatuh pointer wlu x merudum, tp sangat tragis...

fighting!!

Sophie Al-Yahya said...

huhu..belajar=berjihad.

Tahun ni Sophie tak pergi pun lagi bazaar ramadhan.huhu..

Lyaa Suriany said...

tahniah result nek kan

Related Posts with Thumbnails