Friday, May 27, 2011

geli geleman versi pelangi.

.. Assalamualaikum dan Salam Jumaat yang Penuh Berkat ..



Rajin tahap Cinderella bila Pelangi asyik goyang kaki mengadap blog korang. Choi !! "Saya Memang Peng-Rajin Macam Gini ..." (buruk perangai puji diri sendiri)

Nak melalut sekali sekala dalam entry kali ni. Korang sihat sihat ke nie beb? Kalau tak sihat , makan ubat ek. Nak tunggu Pelangi suap lambat lagi. So , pandai - pandai lah nganger sendiri. Eh! Betul ke eja nganger cam gitu. Ntah! Lupa dah cam mana nak eja. Dulu time sekolah darjah enam , banyak gak karangan guna perkataan tu. Sekarang dah lembap otak nak eja cam mana. Heee ..




Hari ni jadual kat rumah macam biasa lah. Tak keluar pergi mana pun. Jadi anak dara yang terbaik sekali. Tak habiskan duit untuk mcd. Tak habiskan duit untuk minyak kereta. Tak habiskan duit untuk novel. Dan macam - macam jenis pembaziran lagi.

Jom layan jiwang nak malam ni. Pelangi kasi korang tangkap leleh la malam ni. Dah asyik sangat dengan hiphop , jazz , r&b , indie , dangdut dan bla bla bla. So , malam ni kita berjiwang !


Yeah ! (tepuk tangan sambil menari - nari ala ala chicken little , cute gitu...)




Amacam. Ingat kisah cinta dulu -dulu ke? Chewah ! Bukan main lagi korang ye. Nak kata rindu zaman cinta monyet zaman sekolah menengah lah tu kan. Usha awek pakai surat bagai. Romantik gitu. Lepas tu ingat makan sesama kat kantin. Dua - dua tersipu malu. Kan? Malam plak pasang radio , dengar lagu jiwang cam gini. Lagi lah sama sama makin rindu kan. Adessss ! Pelangi jugak takde kenangan bab cinta monyet masa zaman sekolah. Dulu tak gatal. Sekarang miang sikit jer. Sikit jer okey ..


Tak perlu lah Pelangi nak tulis lirik kat sini. Memang comfirm korang dah ingat lagu ni kan. Siap nyanyi time mandi lagi kan. Time rindu makwe makwe jambu korang tu , duk plak tepi tingkap. Cheh ! Jiwang gilewsss! Mavelesss lah macam tu. Sekarang tak pakai dah layan jiwang tepi tingkap , dah boleh webcam kan. Skype la , YM la. Dah maju kan sekarang. Rindu sikit , terus webcam kan. Kalau tak sempat nak online , 3G terus. Aduhai , teknologi kan. Dah hapuskan detik manis jiwang zaman dulu. Hehehe :)


Cau dulu yup. Peace !


xoxo
kiss and big hug

9 comments:

Maghfiratul Helma said...

Bukan main jiwang lagu. HAHA. Tak best lahh bercintan cintun ni :D Bercinta lepas kawin lagi best , romantik gitu. :D

http://maghfiratulhelma.blogspot.com/2011/05/hello-peeps-woaaa-kacak-dan-lawa-laa.html

laskar pelangi said...

@maghfiratul helma : heheee =) dengar sebelum tidur eh ? HAHA=D jiwang gituuuwww..

thats right dear. cinta lepas kawen lg sweet! :)

Maghfiratul Helma said...

haha , taklaaa. tak suka jiwang hiihi. yeah! sweet :D

laskar pelangi said...

@maghfiratul helma : heee=D xpe. kadang2 layan la jugak jiwang. best

=)

Mrs.Yie said...

NGANGA adalah ejaan yg betul dik..hehe :)

Khairil said...

huhu..jiwang betul le...ternganga saya dengar lagu ni...

Khairil said...

teringat kenangan lama....

Syuxer said...

lagu ini memang mesti didengar time malam2 hujung minggu..bila berjauhan dengan keluarga..x caya..buka jendela dan pandangla bulan bila dok kat hostel..:)..kenangan..:)

ABU said...

jiwang seh..duduk hujung2 katil sambil nyanyi auw!! :D

Related Posts with Thumbnails