Friday, September 16, 2011

Biskut Jacob's Cicah Hot Milo

Assalamualaikum ...



Disini, area Bangi asyik hujan jer sekarang. Bila petang je, terus hujan. Bikin nak teman bantal je selalu. Kalau duduk rumah ni, mesti hujan je, aktiviti kacau si meoww tidur. Bestnya ! Rindunya kat meoww meoww semua. Macam biasalah, sang meoww suka sangat tidur bila hujan. Kan?


Toink - toink ...


Malam ni ber-dinnerkan biskut jacob's cicah milo suam. Sedap gak hirup milo suam dalam keadaan hujan ni. Kalau pekena muchroom soup lagi machuk kot. Yumyum..




Walau homesick singgah dalam jiwa & mental. Tapi selera makan takde plak jadi tahap nak makan nasi pun tak nak. Kali ni, homesick homesick jugak, makan tetap berselera. Hehe :)


Genap seminggu stay kat kolej. Dalam otak, macam dah sebulan kat sini tau. Dalam seminggu ni pun, rasa bahang segala jenis tension untuk subjek sem ni. Baru rasa bahang degree kot. Memang ter-sangat susah kot. InsyaAllah okeynya nanti. Fikir positif !


Nama subjek pun tak ingat lagi. Asyik bertukar-tukar. Nampak sangat susah. Heee ..


Next entry lah pasal subjek subjek comel tu semua. Bila dah jadi student ni, memang biskut cicah airmilo tu dah benda wajib. Sapa yang tak biasa tu, memang rugi. Lagi satu hidangan tahap superb adalah meggi. Meggi yang dmasak pakai air panas je. Tak main lah pakai dapur gas.


Meggi pun nak tak nak je kembang. Kalau tinggal lama sangat, meggi kembang sekembangnya kan? Nak makan pun dah rasa muak gilews.


Kan best dalam bilik ni ada dapur setiap orang, boleh jugak masak nasi dengan goreng telur. Pastu makan dengan kicap. Wooo.. Sedap sangat. Tambah nasi agaknya. Yumyum. Lapar plak dah. Huuuuu..


Dalam pemerhatian empat mata ni, ramai orang balik rumah. Untung lah rumah dekat. Kan cuti 3 hari. Best tu menikmati hidangan kat rumah. Dengan undangan rumah terbuka lagi. Nak buat cam mana rumah jauh. Kalau tak, memang duk bermanja manja dengan mama dah sekarang ni. Damn !


Dalam ketidak-aktifan menaip entry dan berblogjalanjalan. Masuk 2 lagi BE baru. Mekasih nuffnang. Terharu-maru. Dekat berapa minggu tak BW. Heeee.. BE untuk camera comel ni. Kalau kerja dah grap satu ni. Nak kaler Pinkkkkkkk...


xoxo
kiss and big hug


20 comments:

M Firdaus Mohd said...

study kat UKM ambil IT komputeran Industri! wahh..hebat..tahun ni pelangi scd year ek? owh, sebayalah kita! hahaha. Salam perkenalan daripada fakulti sebelah anda. senang2 mai la lepak kejut, kita makan sama2.hehehehe. :)

tomatokering :) said...

huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa next week turn kite plak !! homesick dh rase dah padhal blom pergi lg ;(

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

Rindu plak zmn student Dulu
But ai Duduk ngan fmly sbb dekat
Roti kering Cicah ngan air Milo mmg terbaik la

Namee Roslan said...

tahniah for the BE. nuffnang baik kan! :) hehe, btw saya pun penggemar milo dan biskut jacob. biskut hup seng pun!! hehe

Nurul Iman Rosman said...

jangan tension2.
pelangi mesti boleh nye untuk degree ni.

go pelangi go,
u can do it ! ^_^

dak eina said...

eina pon xbalik.. adik kt melaka blik je.. jeles lah T___T

xpe2.. nnt cuti lme.. kte blik kelate deh..huhu

eina cuti nie dh pegi jitra.. tgk movie..wuwuwu :P

jehanfrhin said...

nostalgia... haha.. 2 belum citer makan megi lagi.. jd student mmg byk experience la bab2 ni..

"selamat belajar kembali"

Syazwan Che Deraman said...

nak cecah jgak.


nak cicoh air milo panas.
lamo doh tak amke gitu.
have a good day.

Salwa said...

kat sini pun sepanjang hari hujan..sejuk. tido best.hihi.

Syafiqah Sabki said...

if cicah ngan biskut hupseng lagi mengancam..hehe..study kat ukm?dekatlah ngan rumah..=D

shida'R said...

wahhh 2BE cantik lah tuh hehee ^_^

JIJI YU said...

muehheeh..pdan muka.rindu umah tapi makan lalu

Ijah EmoTemo said...

ngee selalu cicah biskut jacob dgn teh o panas. hihi.

Mohd Izzar said...

owh, gudluck dlm study. hohoho.

Atiqah Wadiah said...

1st year degree yea?gud lux k..study rajen2 tau..jgn malas2..hehe :)

Akim Iqbal said...

nak sikit

LuN@_aiDi said...

tak leh jadi neh, nak p bancuh air milo gak ler..
cicah sekut meri! curlasst tak iolls?.. hehehe

Miz Novexx said...

hilangkan stress kan makan biskut... heheh
fuhh!! memang penat giler first week ni, macam nightmare je

apik pehe said...

hehe..mase stadi ni la yang paling best

Eazy Izzuddin said...

layans bilah makan biskut jacob cicah milo...
time hujan pula tu...

hilanglah juga stress itu...
xD

New Hottest Entry =) : Contest Annouced! Mak Aih ! Contest Blog Eazy Izzuddin?!

Related Posts with Thumbnails