Monday, August 1, 2011

Ramadhan Muncul Kembali

Assalamualaikum & Salam Ramadhan ...



Alhamdulillah hari ni, kita semua menjalani puasa untuk hari yang pertama. Syukur masih lagi dapat menyambut bulan Ramadhan dengan sihat sejahtera.


Punyalah banyak lagi tak jejak kasih kat chatbox ni. Mood nak bersinggah singgahan ni masih di paras rendah. Ramadhan tahun ni, best dari tahun lepas. Sebab, dulu sahur teguk air masak je. Orang bujang duk kolej katakan. Dah kat rumah, sahur makan nasi, lauk best best. Dari mengantuk nak makan, terus jadi selera.


Memang tak leh nak lawan lah dengan part hidup di bulan Ramadhan kat kolej. Dah la tahun lepas, berbuka puasa sorang jer. Sadis betul. Makan pun macam nak tak. Rindukan kuih muih dari Kelantan..


Dalam kepala ni, duk fikir kuih kuih pemanis mulut dah ni. Lambat lagi nak buka puasa woi. Hehe :)


dicekau dari abang google ..


Kuih jala emas. Bukan jala yang nelayan pakai. Tapi sejenis kuih yang berwarna kuning, lagi manis. Rugi tak pernah makan bagi manusia yang jejakkan kaki ke negeri cik siti wan kembang ..


Ada masa free, layan lah vid kat bawah tu. Lagu peveret bila muncul bulan penuh rahmat ni. Mengharapkan Ramadhan kali ini penuh makna :)




Nak usha budak cina awesome, klik SINI. Jom login NUFFNANG untuk tengok traffic hari ni dan sebelumnya. Ada plak kan iklan pasal proton SAGA, nak tau lebih lanjut boleh klik SINI. Trimas ...















xoxo
kiss and big hug

14 comments:

najihah sahami said...

huwaa..lagu feveret bulan ramadhan...hehe..


selamat berpuasa sayam!

Cik Tqah said...

wow..sedapnye buka posa kt umah..mrs lebah diperantauan..hu..sedeyy... suke lagu raihan n mambai tu..mmg lagu febereet..leh nangis kalo nyanyi

Amie said...

selamat berpuasa,
time beginilah macam2 resepi yang jarang2 kita nampak akan keluar... semuanya sedap2 belaka!

amna said...

sayu dengar lagu ni..
selamat berbuka & berterawih malam kedua :) sedapnya roti jala..

~eZmALiZa~ said...

ohh..wanie ku sygg..happy fasting yaaa... jgn ponteng2...hehhehe =D

jiranmafiarussia said...

hye pelangi!

salam ramadhan, selamat bersahur.selamat berpuasa.selamat berbuka! :)

Syuxer said...

wah wah wah tak sabar plak wanie ye..a'a roti jala pun syuk tak tibai lagi..best dimakan ngan kuah kari xpun kuah ayam heheh...

hope tak melantak banyak sangat nanti tak larat nak bangun heheh

Hans said...

jala emas?
wahh
xpernah rasa
nampak macam sedap

selamat berpuasa, berbuka, bertarawih dan bersahur
:-)

EYP_g.0.n.z.a.L.3.s said...

kakak sayam ..!!! selamat berbuke puase .. ^^ jgn mkn byk2 taw ... hek3..

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

kueh oh kueh

jala emas . choki ta besa makan lagik . hehehe

lagu tu memang best kan

:)

Wanie said...

penah makan ni..kawan yg bagi..kat kedah ni mane ade..rae die manis gile kan..org sane makan nasik kah?

shida'R said...

selamat berpuasa mydear ^_^

Anak Wak Mail said...

memang rata2 semua yang duk hostel mesti minum air masak je kan..=)

sedapnya roti jala tu!

Edy Ramanov said...

nice entri. selamat menjalani ibadah puasa ya. edy dah follow kat sini. jgn lupa singgah ke blog edy ya. tq

Related Posts with Thumbnails