Wednesday, December 29, 2010

maggi itu sedap. yummyyyy.

Assalamualaikum dan Salam Senyum

apa khabar masyarakat blog hari ini. harap-harap kalian sehat yew semua. yawwww ! tak nak sakit-sakit. kalau sakit, cepat lah isi perot kamu dengan ubat. okeyyy. janji makan ubat taww. tak payah nak takut lah. ubat tu kechik jew, tu pun nak takut kee. tak rock langsung !

buat muka bosan tahan mata baca status rakan facebook yang asyik dengan BOLA. 

maaf yeee. aku bukan penggemar sukan bola. hanya menonton siapa yang "kacak" boleh la. kalau nak melayan sebab nak tengok siapa jaringkan gol. OMG tak sanggup nak tunggu okeyy. kasi mau tidur jew tengok pemain duk berebut bola yang satu tu. rasa nak bagi jerk mereka tu bola banyak-banyak. pastu dah tak payah nak berebut. sorry yeww kaki bola yang juga kaki blog, sebab aku ni kaki bangku kan. senyum macam rapunzel. perrgghhhhh! cantek dan kiut miut kan. *saje nak perasan kejab.

ni haa nak bagitau, dinner malam ni hidangan 5 bintang bagi seorang student kot. punyelah okey kan sebab 5 bintang kan. ala-ala makan kat hotel gitu.dah melalut tak tentu pasal dah ni. ke sebab makan benda alah tu. rasa-rasa tak kan lah kot. kan kan kan.

korang kalau jadi student ofcoz suka jugak menjamu juadah istimewa ni kan. kalau korang tak pernah. macam tipu la kan. kekadang ada yang sampai order kat kedai. punyelah mengidam hidangan time jadi student kan. okelahh aku bagitau lah. tada ! satu mangkuk maggi. wahahaha =)

.comel tak mangkuk hidangan 5 bintangku. rindu mama sangat. please hantar jumpa mama.

hidangan 5 bintang. makan tak habis pun tadi. tapi takpe itu rezeki malam ini.

dah tau makan benda alah tu tak elok. tapi still penuhkan stok makanan dalam almari tu dengan benda alah tu. siap dua bungkus lagi abah belikan. bagus tak abah ku. prihatin. dia tau anak dia kempunan apa kalau duk kolej. so, dia tau lah makanan student kan. terima kasih abah memahami. kekadang kat rumah, abah pun suka suruh mama masak hidangan ala-ala 5 bintang ni tau. tapi makan benda alah tu takleh diamalkan selalu. nanti botak kepala. kan nak jadi rapunzel, kena kurangkan makan benda alah tu. . .

aritu dah kena warning dengan mama tersayang dah. mama cakap awal-awal sem dah ngap hidangan teristimewa tu dah. nanti kepala jadi botak. so, dengan pantas. ikat perot dengan minum air masak banyak banyak. memang lah aku pun takdelah nak jadikan hidangan 5 bintang tu makanan peveretku dalam hidupku. tapi sekadar isi perot bila terasa sedikit lapar. huahuahua ^____^

orang semua mengadap tv, layan bolaaaaaa. aku pulak mengadap lappy. dah la keseorangan. rasa nak pergi tepi tasik. baring baring kat situ. pastu tengok bintang kat awan. romantik tak. heeeee | dah la dengan yang tersayang. perghhhhhhh! bikin lagi romantis. *berangan jadi hobi nombor satu bila bosan.

nak stop sini dulu entry hidangan kali ini. see u next time. jaga diri. semoga Malaysia menang !! *tetibe je.

xoxo
kiss ang big hug

21 comments:

Cik Tqah said...

cik tqah br pas tgk bola.. menjerit cam kene histeria.. hoho.. mkn megi yer..sedappp

Nadia arRumaisha said...

hahahah same with me, baru saja pekena megi perisa ayam....nyummmmyhhh dah teringin sangat

adil sunbae said...

makan panas2 sodappp!!!! :D

mira_nas said...

dear..jangan selalu sgt makan megi ok

syufaa said...

hahaha..mmg meggi sdap bile tgh lapar! ^_^

Journey of Youth said...

nak skit megi tue.nyum2

nikamir said...

xsuka meggi....
hahaha....


Generated by:
Kami Pemalu

kakchik@ella said...

mmg sedap tp pelangi jgn mkn selalu eh.

laskar rainbow said...

@cik tqah : perghhhhhhhhh! sampai menjerit2..mmg peminat bola yeee;)
a'a mam meggi jerp ..eheeee=)

laskar rainbow said...

@nadia arumaisha : eheee;) tuela, pelangi pn duk teringin. tu yang pekena meggi di awal2 sem cm gini =)

laskar rainbow said...

@adil sunbae : memang makan panas2 yang s0dappp! lau dah kembang, naik muak dibuatnyeeee=)

laskar rainbow said...

@mira_nas : yeee dear. thankx nasihat. tuela, xmakan selalu..kekadang jew..=)

laskar rainbow said...

@syufa : tau xpeee.makan dengan penuh hepyy =))

laskar rainbow said...

@journey of youth : nak?? soryyy! semua dah ada dalam pewot...

laskar rainbow said...

@nikamir : baguslah ^__^

laskar rainbow said...

@kakchik@ella : okeyy sis =) thankx yeww (:

ikeen said...

yunk....mam meggi je?...xelok utk kecihatan lorrr

Ery Farieha said...

sesekali sedap ler
selalu muak. wuwuwuw

~WaNniE~ said...

meggi tu apa ye....hehehe....

jangan amalkan selalu ye makan meggi ...tak baik untuk kesihatan

nasiruddin said...

jgn selalu sgt dengan maggie....magie rambut u t

Kamil ace said...

tp ak dgr mkn megi nti rambut boleh botak..x tau la plak..tp kadang2 mkn je bile dah lapar..hehe

Related Posts with Thumbnails