Friday, December 10, 2010

shake hand.

.Assalamualaikum dan Salam Jumaat.
Moshi-moshi. harap para blogger sentiasa senyum semanis madu. walau ia hanyalah tidak diberi ganjaran di dunia. insyaAllah dengan berkat olehNya. kita akan diberi ganjaran di akhirat kelak. amin. so, jangan lah kedekut nak senyum senyum. takdenya habis kuantiti senyum korang kalau duk senyum untuk sesama teman. bah kan menceriakan hari-hari seperti pelangi di sang awan. hari ni, pelangi dengan syukurnya kepada yang Ilahi disebabkan mengurniakan kesihatan yang sempurna untukku. 

.ini bukan nak tayang rajen ke main buat jadual kasi lekat kat board. TAPI. nak pastikan pelangi sentiasa dalam keadaan "sedar". bukan tau main-main jerk. itu kertas tulis good luck tu kan, time-time study boleh plak duk lakar benda alah tu. jari terlampau gatal camtu lah. itu gambar kat bawah tu bukan gambar "supermodel bersama HOT mama". tapi itu gambar pelangi. ahaks ! sila senyum ye* (maaf caption kali ni memang sangat berjela-jela).


ini hari. bukan mau buat lawak king ke apa-apa ye kawan semua. tapi mau createkan satu kenangan indah hari ini. walau dalam hati, ada keperitan. tapi, semangat waja. bukan wira. bukan myvi. apatah lagi bukan vios. *merepek la plak. dengan kejutan di pagi hari. pelangi ter " senyum " seketika. ya Allah. terima kasih kerana membuatkan ku gembira dan jatuh ter " senyum ". ni bukan sebab lamaran ke apa. jangan duk fikirin merepek meraban ye. ini apa eak. susahnya nak luahkan. tersirat tul dari perkataan. boleh tak nak katakan ianya adalah " secret ". padam muka korang kan. wokeyhh lah ! pelangi bagitau 0.5%. sikit-sikit sudah nak tau. tak payah nak jadi reporter semua nak karang habis habisan. eheeee |



oke lah (dengan tersenyum lagi). ni nak habak mai kat korang semua. pagi tadi, abah " shake hand " dengan pelangi wehhh. bukan tak pernah. tapi tu tanda dia ucapkan " tahniah  ! ". boleh tak nak rasa bangga kejab.. bukan selalu kan. mama pun sama. ucap " tahniah ! ". macam menang shout award la plak. aku akan cuba menjadi lebih terbaik untuk sem depan. chaiyok chaiyok untuk diri sendiri (wish untuk diri sendiri jela. nak tunggu orang wish lambat lagi kan. *ayat pasrah.). walaupun tak seberapa. tapi mama abah tetap boleh mengucapkan seperti itu. thanks my love. sayang sangat-sangat. semoga keluarga kita sentiasa dirahmati olehNya. amin :)

pelangi tinggalkan korang sampai kat sini sudah lah. nak senyum laju-laju lah. cam mana tu. eheee !

xoxo
kiss and big hug

9 comments:

Pendekar Berkuda said...

ehem2...hehehe...

lama tak nampak.... bz ke dengan exam??

tapi exam kan dah habis?

ANDA PERLU TAHU INI

laskar rainbow said...

@pendekar berkuda : ape ehem2..;D
a'a exam mmg dah abis. tp busy kacau kucing tidur...ehehe;) cmpor join kucing tidur..ehek3

renjerkabloi said...

gud luck exam ok ^^

jom tgk cndwan busut

laskar rainbow said...

@renjerkabloi : dah habis exam la..eheee! saat result kuar dah skunk ;) eheee..wokeyyy!

roger and out ...

CERITA LEBAT said...

nah tahniah dri cik lebat..shake head..ha2

laskar rainbow said...

@cerita lebat : eheeee! ;D toce toce

*Cekgu ima* said...

tahniah dear.. =)

laskar rainbow said...

@cekgu ima : welcome dear =)

James Buns said...

nanti result dah kluar.sila berkongsi dengan saya.

kah kah kah

Related Posts with Thumbnails