Tuesday, January 31, 2012

Gemersik Kalbu



Assalamualaikum ...


Sekarang dekat TV3, slot Akasia "Gemersik Kalbu" tengah ditayangkan. Ada la yang bertenggek depan tv waktu maghrib cam gitu. Tak lupa juga Pelangi, sanggup kau mandi lepas cerita tu ditayangkan.Hehe ..



Drama tu memang adaptasi dari novel kan. Novel keluaran alaf21, tajuk Gemersik Kalbu. Memang dah baca novel tu dari zaman sekolah dulu. Tu pun pinjam dari kawan sekolah. Jalan cerita pun, ingat-ingat lupa. Dah banyak episod terlepas tengok, duk kolej malas nak turun kat ruang tv untuk layan drama semata-mata.


Dah balik rumah, semestinya kerja nak layan cerita jer. Syiok yang amat. Tak payah fikir pasal assignment, quiz, projek dan sebagainya. Memang syiok. Senyum sampai lenguh pipi   :)



Sapa sapa nak baca novel tu secara online, boleh klik sini. Rasanya tak berapa nak syiok sangat  baca novel secara online, cam sakit mata je kan. Tu yang Pelangi beli novel tu untuk simpanan  :)


Bajet simpanan untuk anak cucu nanti. Hiew Hiew Hiew  -.-


Comel jer lagu "Obsesiku", ost Gemersik Kalbu. Part yang ..

"Inginku gigit gigit cuping telinga kecilmu, luahkan perasaanku, membisikkan aku cinta kamu"..


Tak ke comel gitu ? Hihihi. *Berangan je lebih
Ni lirik lagu "Obsesiku" by Aqasha   :)



Matamu…Bibirmu..Pipimu dan Juga Senyum mu
Membuat Aku Lebur Hanyut Di Dalam Ghairah Kernamu
TubuhMu..
HarumMu..
Hatimu Oh Semua Aku Mahu

*
Inginku Gigit-Gigit Cuping Telinga Kecilmu
Luahkan Perasaanku
Membisikan Aku Cinta Kamu
Asmara Disetiap Pagi HariMu
Dengan Harapan Agar Kau Tahu
Semoga Kau Tahu

Ku GilakanMu
Aura Mu Memujuk Rayu Hatiku
Sering Bergoncang Jiwa Ini
Siang Malam Ku Gundah
Tiada Melihat WajahMu
Ku Rindu
TubuhMu
Harum Mu
Hati Mu

Oh Semua Aku Mahu







Layan jer ost kat atas. Comel jer lagu ni. Ngew Ngew Ngew.. 
*Senyum manis manis...
Terima kasih daun keladi sudi singgah dan komen sini.
Nanti Pelangi terjah kembali.  ^___^
 
Entry ni versi jiwang bunga bunga. 



xoxo
kiss and big hug

31 comments:

Allya Riff said...

tak pernha lgi baca novel ni. cerita lgilah. mmg malas bab nk trun tgok tv. nnt nk try baca! hehe :)

AIRA said...

dah abis dah baca novel dia....ada banyak jugak la perbezaan tapi tetap best:)

Paris Lipton said...

kite xtengok! hehe

Lady Milo said...

tak tengok pun cerita gemersik kalbu tu.. sebab heroin dia tu.. erm..

Syazwan Che Deraman said...

tak berehi baco novel.

cikpingu said...

tq yunk.. singgah ke blog kite..
:)

Maii said...

tak pernah baca buku tu hehe. betulbetul..lama-lama dpn laptop boleh buta mata hehe ;D

syaz@rozelt said...

x ingat plak jln cerita cte nie..tp rse mcm pernah bce..hihi

EyqaLuvender said...

lagu aqasha tu mmg gler ah lirik die...hehe

sergeant keroro said...

tengah layan jugak ni, hehe XD

shera haifa said...

sblum crte tu main dah bce dulu novelnya..
euww lagunya cam gedik2 gtu..:)

Dilla Sabbar said...

pelangi !!!!

lama tak dgr cite.. thank u tau masih sudi jenguk blog dila ;)
I misssssss zaman rajin2 BW, zmn rajin join kontest, zmn rajin tulis blog..
huu.. skrg tak boleh dah, amat2 busy :(

Sayang cik Pelangi !! :D

MiszMaryaNe said...

lama dh x tengok cite ni,
sbb rumah sewa xde tv, wuwuwuwu


=)

Hanisah Safian said...

lol! lyric dieeee. hahahaha XD

lisa said...

novel tu tak pernah baca. cerita tu je lisa tengok. tu pun kdg2 miss :(

Aesya Zealous said...

wahwah.. kita tgk 1st n 2nd epi je..haha.. cuti ni mmg xleh nk bukak tv time magrib. kene la tgk online..huhu

nuruashia ♥ said...

novel lgy best dr tv punyeee..

♥ p a a n i ♥ said...

pinjam novel! hihihi

nO ordinaRy mOM said...

salam..eita singgah jap yer...novel tuh mmg besttt..citer lg besttt

nO ordinaRy mOM said...

salam..eita singgah kat sini:)

sara E a.k.a ct said...

huhu..suke bace novel..nvel lg best;p

MaryaYusof said...

Salam pelangi,

Best ke cerita tu? Novel gemersik rindu tu mcm pernah baca tp xingatla..hehehe

Salam kenal dear & follow~

Izan Ishak said...

kak izan pun tak pernah baca novel ni.. layan juga lah kat tv tu. tapi byk juga yg terlepas...

HazwanDotCom said...

best ke cerita ni?kadang-kadang tertengok jugak huhu

nik rosmawati said...

adik akak suka tgk citer tu.ngan akak sekali tertengok.suka tgk aqasha.sweet kan :)

khairul akmal bin azman said...

novel yg terlaris sekarang kan2..

naiemah_ramli said...

tak pnah tgk pon crita ni..huhuhu (",) sbb waktu ditayangkan..tak blh tgk :(

anamizu kaito said...

lirik die mcm haremm pon ade! hahaha
tp kalo utk ISTERI xpelah cmtu..kehkehkeh =P





luv,
cik ana

syakey said...

org kata cta dia dalam novel slowwww sikit

Nurul Iman Rosman said...

Iman baru habis bace novel ni minggu lepas. Nak banding citer kat tv dengan novel ni, mmg byk gak yg tv tu ubah siket-siket kan.

Takpe lah, janji mate ni tak lekang tengok Aqasha.

Ingiku gigit gigit cupit telinga kecil mu, lalalaa~

Namee Roslan said...

tv tengah ada, tengok tv je. hehe. tp nnti nak baca juga . baru lah faham betul.:)

Related Posts with Thumbnails