Tuesday, November 30, 2010

mengapa Hawa tercipta saat Adam tertidur.

.Assalamualaikum.

hari ni. tetibe nak share info yang sangat ku tersenyum membacanya =)

Seorang laki-laki jika dia kesakitan, maka dia akan membenci. Sebaliknya wanita, saat dia kesakitan, maka semakin bertambah sayang dan cintanya,, Seandainya Hawa diciptakan dari Adam As saat Adam terjaga, pastilah Adam akan merasakan sakit keluarnya Hawa dari sulbinya, hingga dia membenci Hawa. Akan tetapi Hawa diciptakan dari Adam saat dia tertidur, agar Adam tidak merasakan sakit dan tidak membenci Hawa. Sementara seorang wanita akan melahirkan dalam keadaan terjaga, melihat kematian dihadapannya, namun semakin sayang dan cinta nya kepada anak yang dilahirkan bahkan ia akan menebus nya dengan kehidupannya.


Sesungguhnya Allah menciptakan Hawa dari tulang rusuk yang bengkok yang tugasnya adalah melindungi Qalbu(jantung, hati nurani). Oleh karena itu, tugas Hawa adalah menjaga qalbu. Kemudian Allah menjadikan nya bengkok untuk melindungi qalbu dari sisi yang kedua. Sementara Adam diciptakan dari tanah, dia akan menjadi petani, tukang batu, tukang besi, dan tukang kayu. Wanita selalu berinteraksi dengan perasaaan, dengan hati, dan wanita akan menjadi seorang ibu yang penuh kasih sayang, seorang saudari yang penyayang, seorang putri yang manja, dan seorang istri yang penurut.


Dan wajib bagi Adam untuk tidak berusaha meluruskan tulang yang bengkok tersebut, seperti yang dikabarkan oleh Nabi Muhammad SAW, “jika seorang lelaki meluruskan yang bengkok tersebut dengan serta merta, maka dia akan mematahkannya.” Maksud nya adalah dengan kebengkokan tersebut adalah perasaan yang ada pada diri seorang wanita yang mengalahkan perasaan seorang laki-laki.


Maka wahai Adam janganlah merendahkan perasaan Hawa, dia memang diciptakan seperti itu. Apabila seseorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitikkan airmata, itu berarti dia sedang menangis di dalam hatinya. Apabila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu meminta maaf. Dan wanita sulit untuk mencari sesuatu yang dia benci untuk orang yang paling dia sayang.

.kredit pada encik google.


 xoxo
kiss and big hug

bila CHINA jejak KELATE.

.Assalamualaikum dan Salam Rindu.

First sekali. nak luahkan perasaan yang terbuku di hati. chewah ! rasa rindu sangat nak tekan keyboard laju-laju. sebab dah rindu sesangat dekat ruang kosong ni. dah lama kan aku tak jadi si angau dengan entrynya. sekarang aku dah muncul kembali berkarya. bukan sebab malas nak update lah. tapi diri asyik busy. busy lebih lagi pada perdana menteri tau *sumpah tipu nieyh. sebenarnya dalam aku membisu. aku ada join program lah. bukan pergi kahwin okeyy. kot-kot orang duk ingat aku pergi honeymoon mana-mana dah. lau aku kahwin, aku ajak korang. jangan risau. huishh! tetibe lari topik. bab kahwin cepat jerp jari ni menari-nari atas keyboard. gegatal tul. sape-sape duk kota bharu ataupun kelate. last week kan tepi jalan penuh dengan banner "ekspo cheng ho 2010" kan. kalau yang ternampak tu. adalah. yang tak nampak. sila pergi beli spek okey. ahakss!
.comey tak kasut baru ku ???ahaksss.

aku dengan ini, jadi sukarelawan. suka rela dan want to be the volunteer. giles terbaik lah ayat. aku join benda alah tu pun mama la yang duk rajen suh pergi. lagi pun aku duk melepak dan membesarkan pewot dekat rumah. tapi takde geng. kalau first-first dah ada geng. lagi best kot. tapi kat sana pun aku dah ramai kawan jugak lah. ramai lah dapat kenal orang. walaupun ekspo tu bermula 21 november. tapi kita orang dalam start berkumpul dah awal. dalam 19 tu dengan raptai perasmian volunteer lah. banyak jugak lah pengalaman kat sana. btw. aku group "PAPA ROMEO". muka aku ada macam romeo tak??? ahaha | aku buat kerja dalam bilik peti sejuk kot. aha | kalau sesapa bertugas sekali dengan aku. pasti tergelak baca. ngekk sungguh lah.

haaa. lupe plak nak kasi tau kat korang. nanti korang semua compius awat title post "bila CHINA jejak KELATE". sebenarnya kan. ekspo tu, didatangi oleh peniaga-peniaga dari China. China original punyaaa ! kebanyakkan semuanya muslim. macam-macam yang dijual. contohnya baju sejuk, buku-buku agama, jed, gelang, rantai, teh, ubat-ubatan. masakan dari sana pun boleh dirasa seperti nasi goreng dan daging bbq. ramai giles orang duk beratur semata-mata nak beli tau. aku plak tak berkesempatan nak beli. sebab aku dengar bebudak ni cakap rasa nasi goreng tu cam biasa jerk. cuma yang dia rasa tawar sikit la. sebab dia guna rempah dia camtulah. lagi pun cara dia masak pun cam lain sikit. macam kukus kot. aku tak berapa nak pasti. sebab tengok pun time nak lalu kawasan tu jerk. ahaksss!

anyway aku nak habak mai yang su ka re la wan semuanya dalam seribu lebih. ramai kan. ingatkan sukarelawan nie dalam seratus dua jerp. tapi sangat ramai. sebab ekspo kali ni terbesar sekali di pantai timur tau. dah la bersifat antarabangsa. rugi lah kalau korang semua tak sempat nak jelajah ekspo tu aritu. kat sana pun ada adhili, yang masuk rekod dunia yang berjalan atas tali. aku memang pergi tengok pun, hari last dia perform. memang cuak giless la time dia duk menari-nari atas tali. siap naik basikal lagi atas tali. macam-macam aksi dia buat penonton semua duk "wahhhh !" aku siap tutup mata lagi. ehek.ehek. tapi kalau nak tengok, yang tu kena bayar lah. eheee | tapi kami sukarelawan tak payah. freeee jerpp! jangan jelos plak yee. ekspo tu jugak ada buat macam muzium al-Quran terpanjang, al-Quran termahal, rasanya dalam 66 juta kot. dah lupa berapa nilai dia dan kisah pelayaran laksamana cheng ho. kisah laksamana cheng ho tu sebenarnya dari muzium melaka. tapi skunk bertapak di ktc (kelantan trade centre) selama sebulan. kalau tak tengok lagi, korang boleh la pergi sekarang kat ktc tingkat 4. yang tu tak bayar pun. =)

aku ada tempek gegambar time kat sana. korang tengok lah sendiri eak. kan ada mata. ahaha | =)
.comey tak ?? ahaks! nieyh aku bersama kak aishah. time tunggu nak bertugas. merayap dulu kejab.

.model cheng ho kejab. ni plak tengah tunggu komputer di-on, dah pukul 10 lebih pun masih tak buat kerja lagi, so posing kejab, lagi pun nie hari last day bertugas.

.model part time dengan muka penuh tangki minyak, ni kat ktc la. barangan zaman laksamana cheng ho kot.

.last day bersama semua. yang 3 dari kanan tu Puan Siti. orang kuat yang duk kasi nasihat kat volunteer.

.wah ! ni plak bersama big boss "papa romeo" iaitu ustaz Ubaidillah.

.ni haa kami ber-empat. kami bertugas di tempat sama. =)

.jadi model muslimah kejab dekat china pavillion. ehek ehek

tu jewlah gambar-gambar yang sempat ku upload buat masa ini. ehee! ada masa aku upload lagi okeyhh! harap kalian semua sihat walafiat, yela kan musim hujan sekarang. korang tak payah la nak jadi cam cerita hindustan. nak main hujan pastu duk golek-golek dekat rumput. buang tebiat ke hape. ehee. nanty demam plak. take care semua. salam =)

.bye.

xoxo
kiss and big hug

Sunday, November 28, 2010

award dan award. thanks ;)

.Assalamualaikum.

1st AWARD :

thanks Cik Enna Banana ! memang Cik Pelangi obses dengan warna PINK. 
dapat plak award camni. double happy dibuatnya.
sebelum nak double double happy. kena jawab soalan ni dulu.


1. kenapa suka pink??(3perkataan)
pink itu comel

2. bagitaw siapa pemberi award dan link
cik Enna Banana yang double chantek !
thanks again dear
 
3. pastikan font pink!
okey okey. kasi PINK font kan. 
kasi mata korang cair dengan semua PINK.
ahaks! sape menci PINK sila jauhi blog ni cepat. ehek ehek
 
4. tag 5 org atau lebih yang blognya pink..sape ye??
sape yew. sesiapa saja yang sudi singgah kat sini. meh la grap this award
just for u.  :)
 
 
2nd AWARD :
 
 
adekah kamuu seorang yg manje ?
manje ?? agak-agak korang. teka lah cepat. kalau betol. aku kasi gula-gula. ehek ehek. *blushing sampai lebam pipi.
 
bilakah kamu mempunyai blogger ?
time kat study kat poly dulu. btw, blog sebenarnya adalah sebagai assgment. so, nak ke tak nak, kena create jugak. lau tak, tak dapat markah. sejak dua menjak pada tu, baru lah aku "jatuh chenta" pada pelangi chenta. eheee
 
apekah perasaan kamuu bile dpt awards ?
perasaan ye?? ofcoz sesangat happy campor nak pelok jerk empunya award nie. thanks sangat-sangat menghargai PELANGI CHENTA yang tak berapa comel ni. 
 
ucapan untok saye ?
anyway. thanks dear sudi kasi award yang comel tu. thanks nellysa lain kali kasi lagi ek. ehek ehek.
 
tag kan bende nieh (klaw rajin) dekad , 5 orunk yg paleng dekad dgn kamuu . 
sesapa nak grap award nie. aku kasi FREE jerk. okey. :)
 
 
xoxo
kiss and big hug 

Tuesday, November 16, 2010

naik kereta. awasi nie !!

.Assalamualaikum dan Salam Ceria.

esok dah raya. so, selamat hari raya aidiladha pelangi ucapkan kepada kengkawan yang blogwalking kat sini. thanks semua naikkan trafik. eheee | btw, tadi duk ngusha web tu. tup-tup jumpa info yang penuh dengan manfaat. so, pelangi nak la share dengan korang. kan mesti nak balik kampung. memang naik kereta kan. so, korang luangkan la masa dalam 5 minit baca info tu. tak buang masa pun. sebab sangat penting untuk kesihatan kita semua. selamat bergembira makan daging yea esok. take care :)






Harap dapat berkongsi dengan sahabat anda yang lain.

Bukalah tingkap terlebih dahulu sebaik memasuki kereta anda dan jangan sama sekali menghidupkan penghawa dingin. Berpandukan kepada kajian yang dijalankan, dashboard, sofa, pewangi udara menghasilkan Benzene, sejenis toksin yang menyebabkan kanser (carcinogen – ia dapat dikenalpasti melalui bau yang terhasil dari haba bahan plastik di dalam kereta). Disamping menyebabkab kanser, ia juga bertindak sebagai racun bagi tulang, menyebabkan anemia dan mengurangkan sel darah putih. Tindakan ini jika dibiar berlarutan akan menyebabkan Leukemia, meningkatkan risiko menghadapi kanser di samping punca keguguran.

Kadar pendedahan Benzene yang dibenarkan ialah 50 mg bagi setiap kaki persegi. Kereta jika difikir di kawasan berbumbung dengan tingkap tertutup menghasilkan 400-800 mg Benzene. Jika dibiarkan dikawasan yang terdedah dengan tingkap yang tertutup pada suhu 60 darjah fahrenheit, tahap Benzene boleh meningkkat sehingga 2000-4000 mg, iaitu 40 kali dari tahap yang dibenarkan..dan penumpang di dalamnya akan menyedut toksik yang berlebih2an secara tidak sedar.


Cara yang dicadangkan untuk mengelakkan perkara ini daripada berterusan ialah dengan membuka tingkap dan pintu terlebih dahulu untuk memberi udara di dalam beredar keluar. Benzene adalah sejenis toksik yang boleh mencemar buah pinggang dan hati, dan sukar pula bagi tubuh manusia untuk menyahkeluarkan toksik tersebut apabila sudah memasuki tubuh kita…
 


 
thanks sudi luangkan masa baca info yang begitu penting ni.
.bye.

xoxo
kiss and big hug

rindu serindu rindunya.

.Assalamualaikum dan Selamat Pagi Rindu.

nota seluar tidur pink : ahaa, malam ni pakai seluar tidur pink, saja nak hebohkan. hehe | maaf title macam miang banyak. selalu miang sikit kan. peace !

tarik nafas panjang. alhamdulillah masih lagi bernafas di bumi yang penuh dengan macam-macam sampai tak terkata. ni sesaja nak post entry paling gatal dalam sejarah. mungkin ada lagi kot entry miang keladi akan datang. wait and see lah ye. wahaha | dalam 2 3 hari ni aku duk menyulam airmata. kalau duk tadah. boleh kot segelas. bukan nak tunjuk lagak boleh berlakon okey. tapi, pasal drama korea punya hal lah ni. part sedih. aku turut nangis. memang perempuan tak lepas dengan airmata bila layan part sedih kan. kalau perempuan tak mengalirkan airmata tu, tak normal kot. ehek ehek. gurau jerp. sekarang aku duk sibuk layan drama "Cinderella Sister". tak habis lagi. dah episod 19. ada satu episod lagi. tak sabar nak habiskan. nak tengok ending dia cam mana. cerita tu not bad lah. jalan cerita yang menarik tertarik kau memang the bombastic. ahaha | mengarut da..

dah ari selasa kan. esok dah raya. so, bila raya. tak dapat nak berkunjung makan daging kat blog korang. maaf lah. adat beraya. so, balik kampung halaman. no internet. no laptop. conclusionnya, naik bosan makan daging. bikin perotku makin membuncit macam belon yang kat udara. *bayangkan lah. haha | bila muncul hari raya korban. memang hidangan semua berasaskan daging. nasib baik muka tak jadi macam lembu dah. ala, tahun ni. takde baju raya korban. terpaksalah pakai baju raya aidilfitri aritu. lagi pun, kat uni tak pakai mana baju kurung dah. hehe | paham-paham la. tak payah duk kalut nak buat baju kurung dah la. kalau tak, selalunya bila nak masuk sem baru. mesti ada la baju-baju yang dijahit. ehek ehek.

hey kacak ! 

eh eh ! tersilap kata plak. bukan nak berlagak kacak okey. ke memang kacak pelangi ni ?? haha | saje jerk nak tampal satu photogedix yang telah aku godek-godek tadi. duk main gradient la. macam-macam. hasilnya tak seberapa. cuma aku perlu mencintai adobe potoshop kembali. chaiyok chaiyok !! wokeyh lah. mau the end kan entry kali ini yang sungguh miang keladi campur miang apa lagi eak?? entah la.. ehek ehek. take care.
.buruk lagi ugly, sapa sakit mata, tutup mata dengan bantal busuk eak.

.bye.

xoxo
kiss and big hug

Monday, November 15, 2010

award lagi. thanks cik bulan.

.Assalamualaikum dan Selamat Petang.


hey semua ! harap-harap sihat hendaknya. kali ni, entry award lagi. memang berturut-turut dapat award sekarang. thanks pada yang sentiasa menghargainya. award kali ni, datangnya dari cik Bulan. thanks dear  =)

1st AWARD :

ada ke nilai blog ni pada kalian semua??? hee. | tapi bagi pelangi, ia tetap bernilai. =) thanks sayang.

2nd AWARD :


adus! takde kata-kata nak terluah dah. heee. thanks pada semua yang sudi jenguk-jenguk pondok pink nieyh. tepuk tangan untuk diri sendiri eak. ehek ehek =)

meh nak tag *sape yang dapat tu bertuah. tahniah ye =)

xoxo
kiss and big hug

jom JOIN - AWARD BOOMBASTIC BLOG !

.Assalamualaikum dan Selamat Pagi Rindu.

p/s : rindu pada sang punya hati di sana. noktah. ehek ehek. *dah start nak miang. maaf.
 ni start nak mencuba nasib. ehee! jom kalian join !!


♥Jadi follower blog USTAZ  klu tak nk pn tak pa...tk ada pksaan ok^_^
♥Copy pic kat ats ni n linkkan dengan (http://www.mencariisteri.blogspot.com)....bt satu N3 yang MELETOP..(letak katside BAR JGK)
♥Kemudian klu dh bt 2 perkra d atas ni...komen N3 ni..tngl kn link yg korg bt..supaya sng kerja USTAZ dan tag 3 kwan...untk N3 BOOMBASTIC ni!!!....tu jer!!!
cik nad
adek syafiqah
cik rara

TARIKH : 13 OKTOBER 2010 - 31 DISEMBER 2010 
♥ pemng yg bertuah akn d plih oleh juri PROFESSIONAL (level master) !!mari mari ada hadiah yg sngt cute pda yg bertuah...hadiah apa...tungu!!USTAZ akan bg tau dlm jngka msa sbln ni..jeng jeng jeng!!! good luck semua!!!

xoxo
kiss and big hug

award, award dan award.

.Assalamualaikum kalian.

1st AWARD :

tetibe jerk nak grap award-award ni semua. walau line macam siput sedut pun ada. rasa bengang pun ada time duk picit-picit si firefox ni. terasa nak humban dalam bakul sampah jerp. tapi. tak boleh. aku sayang encik firefox ni. tak dapat tandingi yang lain. chewah. puji tu. kembang lah wahai encik firefox.

dah berkulat kot hutang aku dengan cik bulan ni. heee! sorry dear. haa. skunk dah bayar hutang. heee =)

cam biasalah. sebelum nak jadi juara. kena jawab soalan dulu. heee! soalan untuk kali nieyh 


"7 hell thing bout you?"

memang pengeli dengan encik katak. hishh! takde selera tengok beliau. memang pelangi takleh kawen dengan putera katak kan.. heee *kawen jerp kerja. miang sungguh sekarang

bawak kereta tak berkasut / berselipar. kaki ayam lebih baik. haaa. terbaik dari ladang kan.

time nak siapkan assignment ke ape ke yang sewaktu dengannya, memang last minute. takdenya gatal jari nak buat awal-awal. pastu bila dah dekat dengan dateline, mula lah kelam dan kabut. sampai tidur awal pagi. 

bila dah rasa geram atau someone buat pelangi jadi angin barat daya. nak tengok muka pun dah tak selera. tapi, bukan senang nak buat pelangi geram dan tak suka camtu. 

bila musim exam. memang bilik ku sentiasa *berselerak. heee. malu malu malu..

dalam kelas, time bosan dengar lec duk pot pet pot pet. mula lah duk melakar benda yang tak penting. habis notes atau buku, duk conteng sana sini. memang tangan terlalu kreatif camni lah. hee. lukis kartun la, bunga la, lukis pelangi la. macam-macam..
kalau dah tengok benda kaler "PINK" terus jadi cam nak terlentok jerk atas lantai. sebab nak suruh sesapa yang duk kat sebelah tu belikan benda tu. tapi tu hanyalah andaian. tak buat pun. malu weh nak wat camtu kat mall. ingat budak kecik umur 4 tahun ke ni. hee

2nd AWARD :

fuh ! cam orang femes la plak banyak award nieyh. *giles perasan. (tutup muka pakai bantal). gedix semacam jerp. heee. second award nie plak dari cik bulan jugak. walaupun award nieyh pelangi dah pernah dapat sebelum nieyh. pelangi grap jugak la. okeyh. thanks again cik bulan.


1.berikan 1 nick name untuk sy 
Mrs. Pelangi

2.ucapan untuk pemberi award ini 
thanks dear. semoga sihat dan berjaya di dunia dan di akhirat. ngeee!

3.berikan 6fav artis / singer / group yang korang minat 
Wali Band
Kangen Band
Paramore
BEP
HUJAN
Erra Fazira

sesapa yang nak kutip award ni. kutip la. pelangi bagi ikhlas kat semua =)

3rd AWARD :

haa ! sekali update. 3 award duk hutang. heee! yang ni plak baru jerk dapat arini. so, combine sekali semua. senang kan. award ni plak dapat dari blogger ceritasekupang ke dua kupang ke. eh! bukan la. dari blog ceritasekupang. thanks tau sudi hargai pelangi chenta. 


(1) thanks the person who gave u dis award and the link of the person :
arigator yew. harap-harap lain kali. kasi la lagi. ehek ehek. thanks ceritasekupang 


(2) spread the award to 10 bloggers who you like n you think their blogs are awesome :
sesapa yang nak award ni. hamek la eak. pelangi bagi pree of charge. takde kena bayar. tag pun tak payah bayar jugak. baek kan. *haha =D
3.tell 7 things about youself:
gadis ayu. ayu ke wei ??? *kasar adalah. sob sob sob.
memang obses dengan warna PINK. korang jangan lah marah-marah kalau pondok aku ni kaler PINK. takut silau mata korang jerp kan. ehek ehek
tak sabar nak grad untuk diploma punya. next year tau. korang nanti kasi lah bear dengan bunga kat aku eak?? pastu nak snap photo banyak-banyak. *buat kenangan katakan. gedix! heee
memang suka pakai bedak baby. biar lah badan besar macam belon pun. ala, nak wangi cam baby jugak. apa salahnya kan. eheee =)
kalau tak online dalam sehari. macam ada something wrong somewhere. so, aku dan internet dak dapat dipisahkan. bak kata pepatah melayu. air dicincang takkan putus. 
 suka makan aiskrim. ada ku kesah badan ku macam belon dah. tapi still peveret dengan aiskrim. yummy. terliur la plak malam-malam nieyh. 
 bila study. selalunya buku baca aku !! amacam?? hebat tak?? heee 

xoxo
kiss and big hug 

Sunday, November 14, 2010

cuti cutian itu bikin jadi belon.

.Assalamualaikum dan Selamat Pagi Cinta.


chewah ! selamat pagi dah kan?? dah pukul 1 lebih. mana kata malam tu, celik mata luas-luas pastu tengok jam kat dinding tu cepat. hee *kes memaksa. dah lama jugak kot tak update pasal life kan. asyik duk update pasal award la. pasal tag la. macam-macam kan. alahai. lagi pun sapelah si pelangi ni di kalangan korang kan. takde effect pun kan kalau pelangi tak muncul. *ayat pasrah. jangan lah nak tangisi eak. kan dah update ni. kalau korang tak suka baca pelangi membebel pun takpe. tak paksa pun korang cintai bait-bait luahan ini. cececece.. apa aku mengarut pagi buta ni. dah la menaip tunggang terbalik. selalu jari menari dengan lemah gemalainya. tapi kali ni. macam tak berapa nak betul. jari sapu ubat gamat. nak menari pun tak berapa selesa. kesian jariku. tadi, kacau si meow tidur. last-last dia betapa geramnya. dia tunjukkan super power dia. haishh! aku plak macam tak sayang jari, duk kasi dia tunjuk kuasa dia yang tak seberapa tu.berdarah la jugak ni. tapi takpe, dah biasa dah bab cakar mencakar ni. memang hobi sampingan ku adalah kacau si meow tidur. hee. suke tengok si meow tidur lena. pastu kacau dia dengan main tarik-tarik misai panjang dia tu. pastu pegang ekor dia yang runcing tu. nakal kan. tak ketinggalan main gosok-gosok kat kepala dia. memang dia tak boleh tidur macam tu. heee! ala, dia cakar takde la kasar mana. cakar manje-manje katakan. kucing ni sebenarnya manje tau. =) ke tuan dia manje ??? tak tau. no komen ! heee.

panjang plak kali ni. dah la jari kepedihan menahan lelehan ubat gamat. tapi aku dah sapu kasi bersih dengan encik tisu. kalau tak, memang lappy aku habis la bau ubat gamat. loya tekak dibuatnya kalau lappy bau ubat gamat. hee. lau bau perfume takpe gak. kan.kan.kan. =) 


fuh ! cuti-cuti ni. mungkin badan ku bertambah inci. omg ! tak nak ! tak nak ! heee. selalu kat kolej makan sekali sehari. ni kat rumah, berkali-kali. alamaknya seluar tak payah pakai tali pinggang. siot tol. jangan lah macam tu. tak sanggup jadi belon. nanti cam mana nak pakai baju kawin yang cantik-cantik kalau badan macam belon. haha | *asyik-asyik fikir kawin. belajar tak habis lagi. adusss ! 

bagi sesapa yang selalu berkunjung kunjungan di sini. pasti ada rasa kelainan kat pelangi chenta. hari ni tak tau semangat apa aku ada. rajin bebenar duk ngusha pasal nak buat icon pada title post. pastu delete chatbox lama. ganti dengan chatbox baru yang comel. comel padahal sebab kaler pink jewla kan. aku ni bab pink. memang semua cantek. heee! lagu pun mendayu-dayu. best ni kalau buat sesi mari menari. heee | oke lah aku akhiri kat sini juadah berbuka puasa buat kali ni. eh! silap. akhiri bait-bait dari hatiku yang tulus lagi suci *perasan betol. thanks sesapa sudi singgah ke pondok pink aku ni. semoga gembira selalu. selamat malam dan sweet dreams semua. jangan selubungi hidup anda dengan pink. sebab aku sorang jerk boleh. hee. gurau jerp.tata.

.bye.

xoxo
kiss and big hug

Saturday, November 13, 2010

di-tag lagi. thanks wawa.

.Assalamualaikum.

kebelakangan ni, entry baru asyik award dan tag je kan. thanks kawan-kawan sudi hargai pelangi chenta yang tak secantik blog kengkawan yang lain. so, kali ni di-tag plak oleh cik wawa. thanks girl.

Put your music library on shuffle. For each question, press the next button to get your answer. You must write that song title as the answer to the question, no matter how silly it sounds! Most of the time they seem to work though, strangely enough. Ok, go! When you're done, tag people in this note, and make sure to tag the person who sent you this. The answer to #20 is the Title of your note. -





1.If someone says, “Is this okay?” you say
Say Ok - Vanessa Hudgens
*Vanessa Hudgens so pretty girl. xoxo

2. How would you describe yourself?
Club can't handle me - Florida 
*layan. ahaks! 

3. What do you like in a guy/girl?
  Yang sempurnakanku - Sixth Sense
*lagu ni pun encik buah hati pun suka

4. How do you feel today?
Brick by boring brick - Paramore
*lovers of paramore. yeayeahh!

5. What is your life’s purpose?
  Love story - Taylor Swift
*hati penuh taman

6. What's your motto?
Kiss the rain - Yurima

7. What do your friends think of you?
Trouble is a friend - Lenka
*kekadang kot. kepala sama hitam. hati lain-lain. so, susah nak faham. 

8. What do you think of your parents?
A new day has come - Celine Dion
*peveret abah time muda dengan si celine dion. heee

9. What do you think about very often?
Magic - B.o.b feat Rivers Cuomo 
*mungkin =)

10. What is 2 + 2?
One two step - Ciara

11. What do you think of your best friend(s)?
Kawan - UNIC
*sungguh syahdu lagu nie. rindukan kengkawan tersayang. 

12. What do you think of the person you like?
This love - Maroon 5

13. What is your life story?
Its my live - Bon Jovi

14. What do you want to be when you grow up?
Selamat pengantin baru - Saloma
*giles gatal campur miang. wahahaha =D

15. What do you think of when you see the person you like?
Kiss me thru the phone - Soulja Boy

16. What will you dance to at your wedding?
  
My heart will go on - Celine Dion
*berangan kejab. hee

17. What will they play at your funeral?

Yassin =)
 
18. What is your biggest fear?
 
Far from everthing - Mark F. Angelo ft Shaya

19. What is your biggest secret?
Secret - Madonna
*shrupppp! secret =D

20. What will you post this as?
SkaterBoy - Avril Lavigne
*peveret time sekolah dulu-dulu. rindunya zaman muda mudi.


sesapa berminat nak jawab tag nie. aku kasi free jerp. tak payah bayar. okey.
xoxo
kiss and big hug   

Friday, November 12, 2010

award. thanks cik bulan.

.Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

hephep horey ! dua tiga hari ni, asyik rezeki murah jerp cik pelangi. asyik dapat award je. thanks ye pada cik Bulan. tak sangka cik bulan sudi kasi award kat pelangi chenta yang tak seberapa ni. *senyum kambing.

dapat award pun kena settlekan soalan ni dulu. heee! =)

"senaraikan 5 perkara yang indah dalam hidup anda"

Adanya mama abah dan family yang tercinta dan tersayang. susah senang kami bersama. walau banyak dugaan kami telah lalui. semua itu ujian Tuhan untuk kami. kami tetap teguh bersama. 
 
 
Bila pergi melancong bersama dengan family. tu paling banyak memori manis dalam life ni. family kita orang memang suke habiskan duit dengan melancong. heee.


My lovely abah belikan myvi cute lagi puteh semerbak. boleh buat pergi merayap mana-mana. tanpa menyusahkan mama hantar =) thanks abah. 




Bila abah dengan mama tersenyum manis pabila tau cik pelangi dapat futher study untuk degree.*terharu.




Merasakan family kami adalah yang terbaik sekali dalam dunia. syukur dengan dikurniakan dalam keluarga bahagia. insyaAllah akan menjadi anak yang soleh. =)
 
nak tag. sapa bertuah nieh. jeng jeng jeng :



cik ezma sayang. 


=)




















xoxo
kiss and big hug

Related Posts with Thumbnails