Tuesday, November 30, 2010

bila CHINA jejak KELATE.

.Assalamualaikum dan Salam Rindu.

First sekali. nak luahkan perasaan yang terbuku di hati. chewah ! rasa rindu sangat nak tekan keyboard laju-laju. sebab dah rindu sesangat dekat ruang kosong ni. dah lama kan aku tak jadi si angau dengan entrynya. sekarang aku dah muncul kembali berkarya. bukan sebab malas nak update lah. tapi diri asyik busy. busy lebih lagi pada perdana menteri tau *sumpah tipu nieyh. sebenarnya dalam aku membisu. aku ada join program lah. bukan pergi kahwin okeyy. kot-kot orang duk ingat aku pergi honeymoon mana-mana dah. lau aku kahwin, aku ajak korang. jangan risau. huishh! tetibe lari topik. bab kahwin cepat jerp jari ni menari-nari atas keyboard. gegatal tul. sape-sape duk kota bharu ataupun kelate. last week kan tepi jalan penuh dengan banner "ekspo cheng ho 2010" kan. kalau yang ternampak tu. adalah. yang tak nampak. sila pergi beli spek okey. ahakss!
.comey tak kasut baru ku ???ahaksss.

aku dengan ini, jadi sukarelawan. suka rela dan want to be the volunteer. giles terbaik lah ayat. aku join benda alah tu pun mama la yang duk rajen suh pergi. lagi pun aku duk melepak dan membesarkan pewot dekat rumah. tapi takde geng. kalau first-first dah ada geng. lagi best kot. tapi kat sana pun aku dah ramai kawan jugak lah. ramai lah dapat kenal orang. walaupun ekspo tu bermula 21 november. tapi kita orang dalam start berkumpul dah awal. dalam 19 tu dengan raptai perasmian volunteer lah. banyak jugak lah pengalaman kat sana. btw. aku group "PAPA ROMEO". muka aku ada macam romeo tak??? ahaha | aku buat kerja dalam bilik peti sejuk kot. aha | kalau sesapa bertugas sekali dengan aku. pasti tergelak baca. ngekk sungguh lah.

haaa. lupe plak nak kasi tau kat korang. nanti korang semua compius awat title post "bila CHINA jejak KELATE". sebenarnya kan. ekspo tu, didatangi oleh peniaga-peniaga dari China. China original punyaaa ! kebanyakkan semuanya muslim. macam-macam yang dijual. contohnya baju sejuk, buku-buku agama, jed, gelang, rantai, teh, ubat-ubatan. masakan dari sana pun boleh dirasa seperti nasi goreng dan daging bbq. ramai giles orang duk beratur semata-mata nak beli tau. aku plak tak berkesempatan nak beli. sebab aku dengar bebudak ni cakap rasa nasi goreng tu cam biasa jerk. cuma yang dia rasa tawar sikit la. sebab dia guna rempah dia camtulah. lagi pun cara dia masak pun cam lain sikit. macam kukus kot. aku tak berapa nak pasti. sebab tengok pun time nak lalu kawasan tu jerk. ahaksss!

anyway aku nak habak mai yang su ka re la wan semuanya dalam seribu lebih. ramai kan. ingatkan sukarelawan nie dalam seratus dua jerp. tapi sangat ramai. sebab ekspo kali ni terbesar sekali di pantai timur tau. dah la bersifat antarabangsa. rugi lah kalau korang semua tak sempat nak jelajah ekspo tu aritu. kat sana pun ada adhili, yang masuk rekod dunia yang berjalan atas tali. aku memang pergi tengok pun, hari last dia perform. memang cuak giless la time dia duk menari-nari atas tali. siap naik basikal lagi atas tali. macam-macam aksi dia buat penonton semua duk "wahhhh !" aku siap tutup mata lagi. ehek.ehek. tapi kalau nak tengok, yang tu kena bayar lah. eheee | tapi kami sukarelawan tak payah. freeee jerpp! jangan jelos plak yee. ekspo tu jugak ada buat macam muzium al-Quran terpanjang, al-Quran termahal, rasanya dalam 66 juta kot. dah lupa berapa nilai dia dan kisah pelayaran laksamana cheng ho. kisah laksamana cheng ho tu sebenarnya dari muzium melaka. tapi skunk bertapak di ktc (kelantan trade centre) selama sebulan. kalau tak tengok lagi, korang boleh la pergi sekarang kat ktc tingkat 4. yang tu tak bayar pun. =)

aku ada tempek gegambar time kat sana. korang tengok lah sendiri eak. kan ada mata. ahaha | =)
.comey tak ?? ahaks! nieyh aku bersama kak aishah. time tunggu nak bertugas. merayap dulu kejab.

.model cheng ho kejab. ni plak tengah tunggu komputer di-on, dah pukul 10 lebih pun masih tak buat kerja lagi, so posing kejab, lagi pun nie hari last day bertugas.

.model part time dengan muka penuh tangki minyak, ni kat ktc la. barangan zaman laksamana cheng ho kot.

.last day bersama semua. yang 3 dari kanan tu Puan Siti. orang kuat yang duk kasi nasihat kat volunteer.

.wah ! ni plak bersama big boss "papa romeo" iaitu ustaz Ubaidillah.

.ni haa kami ber-empat. kami bertugas di tempat sama. =)

.jadi model muslimah kejab dekat china pavillion. ehek ehek

tu jewlah gambar-gambar yang sempat ku upload buat masa ini. ehee! ada masa aku upload lagi okeyhh! harap kalian semua sihat walafiat, yela kan musim hujan sekarang. korang tak payah la nak jadi cam cerita hindustan. nak main hujan pastu duk golek-golek dekat rumput. buang tebiat ke hape. ehee. nanty demam plak. take care semua. salam =)

.bye.

xoxo
kiss and big hug

10 comments:

Fyzal said...

meriah ek expo tu?

laskar rainbow said...

meriah sangat;))

iZS said...

Chinese dtg ekspo? Eh. waaaa. wo ai ni! :D

cik ETTY said...

aritu na pegi.tp tade park lak. T__T

laskar rainbow said...

@izS : yesss!=)) tu pun rmai volunteer cina dikehendaki ;))

ya how ma...

laskar rainbow said...

@cik ETTY : lorh..pastu xpg la eak??wuginyeee

hamzah ian said...

wa... semua kaler ijau

laskar rainbow said...

yup. semua kaler ijau. baju kemeja semua sama.. kaler ijau =)

eR-FaZ said...

bez gax expo tu...cume lupe nak prgi ke pesta mknan chinesse tu..menyesal!

laskar rainbow said...

best kan..dapat informasi pasal negara china =) tak pg eak? wugi gak tuuu

Related Posts with Thumbnails