Wednesday, May 16, 2012

Naluri Hati



Assalamualaikum  -,-


Yeyeah aku update blog bukan tunggu hujung minggu. Ngewwww! Kalau dah up entry, mesti bertenggek depan laptop, sebab nak terjah blog rerakan sekalian. Entry kemain lagi macam dah masuk Wanita Hari Ini dah gamak dia. Hihihi


Wei, emangnya aku ni kan wanita. Udah pasti aku punya hati ingin menjadi seorang mummy. Eh, tersalah bahasa Indonesia plak. Dalam kelas aku, ada sorang budak Indon weh. Budak tahun tiga. Suka dengar dia cakap, memang rasa macam dalam sinetron dah. Kah Kah Kah..


Hati ni cair tengok gambar baby girl yang super duper comel. Dah namanya baby, mesti lah comel kan. Eii geram tengok! Dah la jari runcing je, bibir kecik comel, mata kecik alahai, muka suci bersih. Memang aku ni tak dianugerahkan adik perempuan. Memang dulu dulu, zaman muda mudi, selalu je mintak dengan mama, sebab nak adik girl. Hihihi. Gambar budak perempuan kat bawah serius comel. Teruja weh. Kecik-kecik dah pakai tudung. Kan manis tu. Gambar tu aku cekau dari facebook. Harap maklum. Hihi~


Comelnyaaaaaaaaaaa! Nak berdarah hidung tengok..


Gila permintaan aku. Ingat nak dapat baby girl tu macam beli burger dekat Mcd kot. Ala, zaman tak berapa nak matang lagi. Berhingus lagi kot. Haha.


Dah ada adik semua hero, memang lah tak berapa nak syok, sebab tak leh nak main mekap mekap. Aku main lasak lasak adalah. Takpe lah, ada adik boys pun aku bersyukur gak. Tak baik kan menolak ketentuan Ilahi. Dah memang dah tersurat aku takde adik girl. Mungkin ada anak sendiri nanti. InsyaAllah. Amin  :)


Mama pun ada kata, tunggu anak kakak lah. Hehe. Mama takut preggy lagi sekali memang dapat boy. Tu kiranya dah anak ke 5, mama dah stop pregnant. Masa untuk besarkan anak-anak. Alhamdulillah kami semua dah besar. Terima kasih mama abah. Love both of you. 


Kalau aku jejalan dekat Mall, lalu je depan kedai dress babygirl. Memang aku jenis tak berkelip tengok, jalan pun slow slow je. Eiiii dah comel sangat. Riben sana sini, pink plak tu, ada blink blik lagi. Naluri keibuan berkumandang, berangan bila nak ada babygirl ni. Tak sabar nak shopping segala jenis barang warna pink. Hehehe -.-


Mari cuci mata tengok gambar baby girl ni semua. Semua aku cekau dari abang google. Selamat menjamu mata tengok budak comel. >,<




Comelkan? Senyum je tengok baby comel ni :)

Alololooo comelnya.. Dah jadi wallpaper laptop pun. Hihi -.-

Dah besar nanti, mummy tocangkan rambut ek. Eii comel :))

Mummy ikatkan rambut dengan riben pink ek. Alolo comel :)

Mummy akan pakaikan gaun pink tau. Kan comel :)

Nanti mummy snap gambar sayang banyak banyak :)

Amacam? Comelkan semua. Hihihi. Tapi, sedih je sekarang ni manusia kejam sangat dekat baby. Sampaikan ada yang buang dalam tong sampah, tepi masjid, dalam longkang, dalam semak. Mereka tu suci bersih, kenapa buat mereka macam tu. Mereka tak doakan dilahirkan sedemikian. Huhu. Kesian baby baby tu semua. Mereka perlukan kasih sayang. -.-


Jom singgah Nuffnang, peminat kpop, terjah sini jom. Oh yeah bagi pengguna perodua pulak. Thanks semua. Seronoknya tengok gambar babygirl comel tu semua. Hilang stress. :)



xoxo
kiss and big hug

35 comments:

.eypgonzales. said...

alolorr~ omeyyy nye ! nnt ade baby mst lagi comey dari sume yang kat atas tu .. mst super duper comey cam mummy pelangi dye jugak .. hikhikhik :)

hafiz hafizol said...

Tomeinya dah pandai pakai tudung belit2 dah kecik2.. Hahaha

Ardini Izzati said...

Comel laa kan baby baby ni. DInie pun rasa nak jadi mummy dah. Haha. Gatal mai dahh. Nampak best kan ada baby ni :)

Mish eika :) said...

sangat comel lahh (:

kura said...

wah. comel lotee!

fifie said...

comel comel comel <3

Eija Hassan said...

entry tercomel abad ini.haha~
comel sangat budak yang pakai tudung tu.

zera eira said...

comel nya. baby girl lahh kan? hehe. :)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

mmm... kahwin laa cepat2... teman doakan awak dapat baby girl yang sangattt comet.... :)

leeza said...

ya Allah, comel giler budak tu! nak kenan dgn die lah ;p hihi~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

nangess tp semua bb yg kawaii tue
nak baby gak uwaaaaa

maisarah lani said...

kite pun ade habit yang sama jugak. hihi. suka sangat tengok baju budak gegirl yg comel comel! :)

Jo-Blogger said...

comel2 la baby tu..bestnyer dpat baby mcmtu..oklah sy singgah dan follow.

http://johariblogger.blogspot.com

syakey said...

omeyomeyyyy!

lekas kawen. boleyy dapat bebyyyy :P

faizulkhairi said...

hensem! hehe =)

LHeshiea Misz DoMo..! said...

comel lh budaq tue... <3

Liza Razak said...

bila baca entry ni..x sabar nak preggy & dapat baby girl :)

azalia hjsalleh said...

solusinya - awak kena cepat kawin la ye..

merahitujambu said...

comelnyaa dear baby2 tu

Elysa Sofia said...

Apa2 pun gambar yang ada kat entri ni,gambar first baby bertudung tu tetap pilihan hatikuuu~~ Comel sangat! :)
Ada banyak surah2 yang boleh kita amalkan kalau nak anak yg comel2 kan..yg bijak,yang soleh solehah hehe semua kerja Allah :)

Selendang Merah said...

pelangi..serius comel budak2 tu..kuit ja... nnt anak pelangi mesti comel...nak kawen sila lah jemput sm..he he he

najihah sahami said...

Dah tak lama dah tu pelangi sayamm.hehe

Nurul Husna Mohd Hassan said...

suka yang pakai shawl tu, super duper comel =)

mekasih singgah kat blog saya =)

aTy _faRed~ said...

eerrrr...aritu mase pegnan..belum tau gender anak..teringin nak anak pompuan..sebab ley pakaikan baju comel2..!! adik beradik pon ramai lelaki...sekarang beranak pon anak lelaki..tetap sayang jugak..;p

IeRa said...

arghh!!
pinsan tgk pic comey sgt!

Syakilla kebebeh said...

atototo omelnya...takpe2..baby kamu nanti lagi double comel..:)

hamzah ian said...

comelnye baby gamba 1st tuu

Asmara said...

baby mmg semua comel. moga satu hari awak pun dpt bby yg comel jugak. Amin..;)

Sheila Nasir said...

Comelnya...

do follow my blog ya.. :)
http://sheilanasir.blogspot.com

shida'R said...

alorrr comel betul..sejuk ibu mgandungkn deme :)

ain dzaya said...

aw..aw..aw..
nak mummy camnie la caring nyerr.
wuwuwuwu..nak kawen skg bole tak?

"Ooo.macam ni rupanya lelaki...gurlish sekalian sila berhati hati!".

Bobo said...

plg cute baby tgh menguap tu :)

Eera Shera said...

sy pn x boleh tgk baby skrg ni..rasa nk ada anak je..tp lmbt lg huhu

cik LOLA said...

apesal comel sangat baby2 tuuuuu? hikhik.

NOOR FATIN said...

kenapa diorg comel sgtt niiiiiii.haha geram tgkk! kikikiki

Related Posts with Thumbnails