Tuesday, July 3, 2012

Selamat Tinggal Sayang




Assalamualaikum   ('',)



Ingatkan boleh lah 'blogwalking' bila dah goyang kaki kat rumah aritu, walaupun hanya 4 5 hari je. Manfaatkan dengan sebaiknya saat saat di rumah. Masa mencemburui aku. Memang la dah habis final exam, tapi disebabkan 'shortsem', aku kena 'stay' lagi kat UKM. Takpelah, pengorbanan untuk segulung ijazah (sedapkan hati konon).


'Dicekau dari abang google'


27 Jun, aku drive balik Kota Bharu dari Bangi. Sampai-sampai rumah je kena tunggu lama kat luar, sebab adik-adik keluar pergi amik mama. Dahlah sampai jauh-jauh, kena tunggu pulak, sambil tunggu mereka sampai, aku apa lagi, pusing kanan kiri cari si meoww meoww. Akhirnya dapat main-main meoww. Rindu sangat kekasih hatiku. Dari badan penat drive, main dengan meoww meoww takkan rasa penat tu. Hilang stress tengok 'kecomelan'  meoww  ;')


1 Julai, dah bertolak balik Bangi dari Kota Bharu. Memang berat hati nak balik, tak puas lagi bersuka ria dengan family. Takde istilah bosan lagi bila abah selalu kenakan aku. Abah dan mama aku suka kenakan aku, bukannya buli, tapi selalu la nak buat aku geram-geram. Eii mereka mempunyai semangat kerjasama untuk buka cerita aku 'time' kecik kecik dulu. Benda sama je, asyik ulang 'part' mana yang aku terlampau merengek zaman kecik. Nanti dah kahwin, mesti bocor segala perangai aku zaman kecik, kesian si 'hubby' kita kena terima Pelangi ni. Hihi


Ada orang tanya dulu, nama apa ?

Takkan lah ''Pelangi binti Hujan''.

Hihihihi ;')


Dah dari zaman friendster lagi, aku tak minat buat nama betul dekat akaun, sekarang lagilah, facebook dengan nama tu, biarlah kan. Tak femes amos pun kan...


2 Julai dan 3 Julai, membusykan diri dengan taklimat Latihan Industri. Bulan September ni dah start LI. Tempat LI pun tak dapat lagi, company besar besar ni memang 'respond' lambat ke ek. Aduhai, kalau memang tak dapat kat area Cyberjaya ataupun area sini. Kena gigih lagi usha sana sini. 


Untuk 'shortsem', duduk kat kolej sama lagi. Alhamdulillah, blok je lain. Dapat 'single room' lagi dan sangat best sebab dapat bilik yang dah 'renovate'. Katil baru, almari baru, cat baru, tidur pun lena tengok bilik comel cam gini. ^^


Bagi yang cuti semester tu, selamat bercuti, bestnya korang 'rilex' kat rumah. Dapat pulak berpuasa kat rumah kan, nikmat tu. Kali ni aku berpuasa kat UKM la jawab dia, macam sem 1 tahun 1 dulu dulu. Kita dah tak lama lagi nak masuk bulan Ramadhan, dah siap sedia ke semua. ;)


Berhenti kat sini dulu weh, nak habiskan layan 'Running Man' ni, biar pun baju dalam bagasi tak siap kemas-kemaskan lagi. Penat angkut barang tak hilang lagi. Mama, kakak miss you.  ;'(


xoxo
kiss and big hug

22 comments:

hazanis said...

mek cah jugak yang dapat berpuasa di rumah..sila jgn jelesss yer cik pelangi..hehehe...:P

Asyiqin Haulisah said...

awak jgn sedih ye. good luck di sana. chaiyok2.

fifie said...

Ala shortsem tu kejap je. Fikir macam tu eh, nanti takde la rsa sadis sangat. hehehe. Demi segulung ijazah kan >_< Aha, company besar memang lambat sikit bagi feedback. Biasa lah, diorang kan high demanding. hewhew.

hafiz hafizol said...

hai kakak ! uekss

shida'R said...

dah cuti boleh lepaskn rindu bebanyak kn hehee ^_^

Zie said...

ooh friendster dah tak ujud kan.? huk huk

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Running man x tinggai
Single room blh buat mcm own room la ngeee
This yr poser kt mesia...yaparieee syok !

syafiqakarim said...

aku merindui mu.
nanti ketemu di bangi ya

kahkah

Zul De Alexis said...

wah bznya akak kita nie..gud luck..:)

Echin Nadiossa said...

olooh olooh kita dapat puasa kt rumah :D

iEdA said...

shortsem kejap jer..naty bole blk kg lg ^_^

Miss Purple said...

hehe, goodluck, wah sempat layan running man tu, hehe

ain dzaya said...

mencik!mencik! pentingkan runnig man..daripada ai...;p

CREATIVE, ARTISTIK, GEORGEOUS, ADORABLE, FASHINABLE,OWESOME clik sini : Konspirasi Blogger Kreative 2012
Jiwa daku sedang berperang

Nurul Husna Mohd Hassan said...

jap je tu, nanti leh cuti puas2 :)

Wadi AR said...

ouh, dak ukm ke. ingatkan tinggal bangi. hehe. selamat pulang dengan jayanya

MawardiYunus said...

saya dh habis blaja ,,yahoooooooooo

Nina Ayra said...

kak,,kita pun suka tgk running man..
gimme five sikit!! heheh
^^

nik rosmawati said...

tak pe.berkorban tuk sugulung ijazah.tak dpat puasa kat umah tak pe.asl dapat raya :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

BYK JUGA AKTIVITINYA TU KAN..

Yousof said...

Hai, saya Awan bin Langit. ;)

Yousof said...

Hehehe..

Waah, hebatlah dapat drive jauh² dengan selamat.. Hati² selalu ok.


Kenangan masa kecik kalau dibahan oleh keluarga lepas tu gelak sama², memang indah.. ;)

Namee Roslan said...

jangan sedih. hehe. ini untuk mencapai impian ni! shortsem bpe bulan ?

Related Posts with Thumbnails